Přejít na obsah

Vibrace volantu při zátahu


Bowie77

Doporučené příspěvky

myslíš že máš stejný problém co já. Ve 120t km jsem vyměnil přední kotouče ty nově nasazené se mi po 15t km zvlnily. Vyreklamoval jsem je a vyměnil pravý náboj, neboť jsem měřením zjistil že mi háže na kotouč až 0,18mm. Dal jsem opět nové ale opakovalo se to po cca 10t km znovu. Dal jsem na rady tady z fóra a vyměnil silentbloky na ramenou, čep na ramenou a čepy řízení. Kotouče nechal srovnat a jaké bylo moje nepříjemné překvapení, když při brždění z vyších rychlostí více jak 120km/h by mi to vytrhlo volant z ruky těmi vibracemi. Rovněž při akceleraci jsem cítil jemné vibrace do volantu, kola dobře vyvážena. Takže jsem objednal znovu new kotouče, dnes jsem je nasadil a jaké bylo překvapení, když jsem měl auto na špalkách a já je nastartoval dal dvojku a nechal je protáčet a šel se podívat co to dělá. Levý kotouč viditelně šmajdal a to tak že viditelně hýbal z destičkou. Proměřením jsem zjistil že líta v 0,30mm !!! Takže diagnóza je jasná. Čeká mě výměna i druhého náboje. Takže jestli mohu poradit, vyheveruj auto, hoď pod ramena špalky sundej kola, nastartuj dej za dva, pusť spojku a běž se podívat co dělají kotouče. Hlavně nebrzdi nebo si střihneš ten šroubek co drží kotouč na náboji, pokud by jsi chtěl brzdit našroubuj do kotouče alespoň jeden ze šroubů na kolo na pár závitů. Popř. si vem někoho, kdo ti šlápně na plyn a zároveň bude přibržďovat ať vidíš co to dělá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Zdar chlapi,

 

mám problém s Fabií I 1,9SDi,vyměnil jsem na přední nápravě snad komplet věci( tlumiče, pružiny, uložení, silentbloky v ramenou, čepy, čepy řízení a stab. tyčky i kotouče a desky), teď mám čerstvě udělanou geometrii, protože po výměně těchto věcí byla kompletně rozhozená, ovšem musel jsem s tim jezdit asi 3000km, nebyl čas to udělat, následkem toho se mi totálně sjely vnitřky předních pneu. Takže jsem teď koupil dvě ojeté pneu, které jsem dal dozadu a ty co byly předtím vzadu(na kterých jsem jezdil při rozhozené geo) jsem dal dopředu, jelikož mají mnohem lepší vzorek. Teď když jedu nějakých 120, tak mi pořád maličko vibruje volant a občas když přibržďuju, tak se taky rozvibruje. Může to být právě těmi pneu? Srovná se to, nebo čím by to ještě mohlo být? Díky moc

 

A ještě, po geometrii, mam volant furt trochu doleva, když jedu rovně, když volant pustim, tak auto jede celkem rovně(na našich silnicích to člověk uplně nepozná :-) ), stačí když volant odšroubuju a prostě přesadím o zoubek doprava?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...