Březen 19, 20169 r Da se na novem radiu ŠKODA MIB Amundsen a MIB Columbus nakodovat spusteni animace "Monte Carlo" nebo se musi jednat primo o typ radia: 5Q0035874A ?
Březen 23, 20169 r Hello guys,I need encoding of your block 03 (ABS/ESP) from Skoda Rapid 2016 MY.If somebody have a VCDS cable, can you perform full auto-scan ?If you interested, i can tell how to do many useful codings on new 2016 MY.(Corner, CH/LH, ESP off/sport, HHC, steering wheel to dynamic and other useful things). Upraveno Březen 23, 20169 r od SkyFlyer
Březen 31, 20169 r tak uz nekdo zkousel dodelavat TPMS? pripadne nejakej seznam jednotek na ktery to jde/nejde? https://www.drive2.ru/l/6622460/ Upraveno Březen 31, 20169 r od oneb1t
Březen 31, 20169 r Čus, je tu někdo z Pardubicka kdo by mi dokodoval přetočení rafiček, asistenta rozjezdu, corner funkci atd prosim? Mám rapida 1.2 66kw 2015 Upraveno Březen 31, 20169 r od MIchal Kolda
Duben 6, 20169 r Ahojte Keďže už MR 2016 má aspoň na vodičovom okne "dojazdy" podarilo sa niekomu nakódovať ovládanie aspoň tohto okna DO, resp. kľúčom ? EDIT: - takže dokodované a ide to - síce iba s DO ( s kľúčom to nejde ) ale aj to je 100x lepšie ako vôbec Upraveno Květen 9, 20169 r od pobr74
Duben 24, 20169 r Páni, stretol sa už niekto s hláškou "Request out of range" po vykonaní nejakej zmeny ? U mňa sa táto hláška vyskytla po potvrdení indicator_celebration (staging) a neviem si to tým pádom aktivovať. Kabel je klon a VCDS je vo verzii 15.7. Akým spôsobom sa prejavuje, že kábel je nefunkčný na tieto účely?
Duben 28, 20169 r Zdravím pánové, pročetl jsem si pečlivě toto vlákno a dle zde získaných informací jsem si něco dokódoval. Píšu to zde pro nově příchozí, kteří třeba mají stejný typ ŘJ a nejsou si jisti (tak jako jsem si nebyl jist já), zda jim to půjde. Mám: Rapid MR 2015, ŘJ ABS: 1S0 614 517 F, díl: EBC 460 ESP H16 0022 Kabel: RossTech SW: VCDS 12.12 1) Protočení ručiček - VCDS -> Instruments -> Adaption -> vybrat indicator_celebration -> zapnout a "Do it!" => funguje 2) Hill Assist - VCDS -> ABS -> Coding -> long code helper -> Byte 16 -> Bit 0 -> nastavit na 1 => funguje Jen pro zajímavost, původní nastavení pro byte 16 bylo 0x4E, což je dle vysvětlení (kdosi to tu psal dříve v tomto vlákně) zapnuté TPM, zapnuté XDS, vypnuté HHC. Změnil jsem tedy na 0x4F a HHC začlo fungovat. Že mám zapnuté XDS ani nevím (jestli v tom autě vůbec je). A ještě se stala jedna zvláštnost. Po kódování ABS jednotky se na MaxiDotu napsalo něco jako "Závada: měření tlaku v pneumatikách není dostupné". Trochu jsem se zalekl, jestli jsem si nějak neodrovnal tu ŘJ. Nicméně po vypnutí a zapnutí zapalování už to nic nehlásí a tlačítko na nastavení tlaku normálně reaguje. Vysvětluju si to tak, že po kódování ŘJ ABS se možná resetla a ŘJ budíků tedy na chvíli nemělo spojení s ABS jednotkou. Někdo zkušenější mi to jistě potvrdí nebo vyvrátí. :-) Ještě si říkám, zda-li se tato zobrazená chyba neuložila do nějakého toho servisního logu. Jezdím do autorizovaného servisu a nechci moc vzbudit podezření, že jsem s tím manipuloval (ačkoliv protočení ručiček při startu je asi u Rapidu do očí bijící :-)). Tak si říkám, zda to tam někde nepromazat. Koukal jsem do chybového logu ABS a tam nic tohoto druhu nebylo, ale možná to bude u budíků? Mimochodem v logu ABS vyskočila nějaká chyba datovaná cca před 5000km. Bylo u toho něco jako "Cannot find ROD file", takže počítám, že VCDS asi neumí přečíst tu chybu. Odkazovalo se to na brzdy. Tak tu chybu jsem nemazal, ať se s tím pak v servisu nějak popasujou. :-) A na okraj tématu ... Když jsem chtěl aktivovat HHC v autorizovaném servisu s tím, že jim to klidně zaplatím, tak mi bylo řečeno, že tahle řídící jednotka je jiná a že když to není už z fabriky, tak to prostě nejde. Údajně ŘJ nepřijme to kódování. Na protočení ručiček jsem se raději ani neptal.
Duben 28, 20169 r To je vidět, že tomu nerozumí. Já HHC mám, stejně jako mnoho ostatních. Jde to. Problém je jinde. Pokud jsou připojeni online k serveru, tak díky VINku jim to system nepovolí. Je to kvůli příplatku 2000 Kč v ceníku. I kdybys jim tuhle částku zaplatil, neudělají to, neb nemohou. Ručičky to je jiná. To mám zkušenost, že jim šlo nakódovat.
Duben 29, 20169 r Proč to vlastně nechtějí v těch autorizovaných servisech aktivovat? Je pro to nějaký konkrétní důvod kromě toho že jim to ŠA zakázala?
Duben 29, 20169 r Taky nevim proc kdyz bych byl ochoten ty 2 litry zacalovat to nejde. Stejne jako dodelavka tempomatu, ktera jde.
Duben 29, 20169 r Na tempomat prý mají nějakou výjimku, ale celkem by mě zajímalo to vysvětlení. Jako jestli je to marketing tak mě s tím pěkně štvou.
Duben 29, 20169 r Já myslím, že důvod je zřejmý. Prostě si to rádi nechají všechno zaplatit. Pokud cpou podobné/stejné ŘJ do všech Rapidů, tak by klidně mohli dát HHC do standardu všem výbavám (a vlastně by je to nic nestálo, ten zápis jednoho bitu jistě utáhnou :-)) a to auto by zase bylo trochu hezčí v porovnání s čínskou konkurencí. Ale proč by to dělali když se na tom dá ještě vydělat? Za pár let se stane HHC samozřejmostí a pak prostě slavnostně prohlásí, že odteď to mají všichni bez rozdílu výbavy a budou se tvářit, jako že dávají modré z nebe. Přesně takhle to bylo s ESP a TPM. Ale zpět k tématu kódování ... neřešil jste někdo v poslední době uplatnění záruky po dókodování výbavy? Vím, že se to tu na fóru řešilo mockrát, ale bohužel je k tomu mnoho názorů. V servisu pochopitelně tvrdí, že kódováním dodatečné výbavy padá záruka (minimálně na tu konkrétní komponentu). Zde na foru řada lidí psala, že záruku uplatnili bez problémů klidně i s chiplým motorem. Tím se samozřejmě otevírá rozsáhlé téma, zda autorizovaný servis vůbec dokáže něco zjistit (porovnat obsah paměti, jde to na ODIS, mají kopii paměti z posledního servisu, je někde ve ŠA databáze s checksumy jednotlivých aut atd.)? Nechci tu uplně rozjíždět velkou diskuzi, neb je to trochu offtopic, ale spíš jestli někdo může dát jasnou odpověď nejlépe založenou na zkušenosti? Ferdo? :-)))
Duben 29, 20169 r Nebudu se pořád opakovat - toto téma není určeno k diskusi o záruce! Jsi v technické sekci, kde se má řešit kódování.
Květen 5, 20169 r Tak konečně mám také dokodováno : asistent rozjezdu, conner funkce, sport posilovač, coming and leaving a led osvětleni RZ a to vše díky michal2009 mohu jen doporučit
Květen 17, 20169 r Zdravím, je tu niekto z Frýdku Místku alebo Ostravy kto by mi vedel dokódovať funkcie do Rapidu spaceback 1.2 77kW 9/2014 ? Díky Sprot mód posilovače řízení Asistent rozjezdu do kopce HHC Protočení ručiček při zapnutí zapalování Dodatečné setření po ostříknutí Rychlost stěračů dle rychlosti jízdy MAXIDOT - palivo dotankovat Vyhřívání zrcátek se zadním oknem Sport mód brzd Automatícké zamknutí a odemknutí HOTOVO, velke díky užívateľovi: slapnahrabe Upraveno Květen 18, 20169 r od Mako.k
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.