Přejít na obsah

Ventilátor na chladiči běží víc než zdrávo


tomasss

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

 

Zdravím vás přátelé. Občas se mi stane, že když vypnu motor tak ventilátor pořád hučí. Ted to asi 2 mesice nedelalo. Predtim obcas. A ted se mi to stalo 3x za dva dny. Je to normální? Mám to nechat hučet dál? Protože vždycky zapínám a vypínám motor aby to přestalo. Což asi taky nebude dobré.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Takže jen pro potvrzení-pokud je to tedy regenerace DPF filtru tak můj motor je po cca 6000 km po generálce. Myslím, že tak dvakrát ten větrák nehučel se zvukem "leteckého motoru při volnoběhu" (Scout je prý krásné auto a všichni se za ním otáčejí, když zaparkuje-teď už i vím proč, ten hukot prostě nejde přejít jen tak). Ve městě to chápu ale včera jsem jel do Ostravy a zpět ( D1 a R35 cca 90% trasy) a jel jsem tempomatových 130 teplota cca -5°C a když jsem přijel k segře a zaparkoval tak po 5-ti minutách jsem musel vysvětlovat asi třem členům rodiny, že to auto fakt není pokažené a že jsem opravdu nejel "furt dvěstě". Ten hukot ventilátoru na chladiči je tak intenzivní, že to ve mně vzbuzuje myšlenku "nějaké resuscitace" a kdyby ten větrák nejel tak z toho snad vystřelí "nějaké péro , motor škytne a bude po něm". Spotřeba oproti erese fantazie, ale tohle...no nic. Má co chtěla...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám za sebou třetí regeneraci. Větrák jsem slyšel jen při tý první. To jsem vypnul motor při zvýšeným volnoběhu.Psal jsem o tom ve svým vlákně. Při těch dalších dvou ani nikdy mezi jsem větrák neslyšel a to jsem ji teď na sněhu docela trápil.

 

Jak často se vám spouští regenerace? A jak vám dlouho trvá?

 

V manuálu je 15 minut. Mě to zatím vychází každých necelých 700km a pak vypaluju asi +-10km+než si toho všimnu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...