Květen 20, 20196 r Ten "test" vůbec nic nezjistí. Podstatné je napětí baterie 12,83 V, baterie vypadá v pořádku a nabíjí se na 100% ;-).
Květen 20, 20196 r Taky mám tu smůlu,že mám taky Mol 70 ah.V sobotu jsem nenastartoval.Měsíc po dvou letech.Ještě že mam pětiletou záruku.Byl jsem v AS,tam mi řekli,že musí oktávku dva dny monitorovat na diagnostice a pak že mi zřejmě dají novou baterku.Prý je to nařízení Škoda auto.Voni o tom ví,že to byla vadná série aku Mol,ale že by udělali svolávačku to se neobtěžovali.Radši nechají lidi jezdit s vadnou baterií.Kdo holt nemá prodlouženou záruku,tak má smůlu.Připadá mi to trochu jako že je jim člověk,který si auto koupí volný..
Květen 20, 20196 r Dva dny monitorovat na diagnostice, narizeni Skody, ... z toho mi vychazi, ze sami netusi, proc to baterie nevydrzela a zkoumaji priciny, kdyby byli presvedceni o vadne serii, tak snad takove dvoudenni saskovani provadet nebudou ne?
Květen 20, 20196 r Lukáši, tak to vypadá pěkně .. já jak už jsem kdysi předeslal mám tu MOLL 59Ah EFB a po změření na VASce v prosinci 2017 (při teplotě +8°C) házela 12,20V aby pak loni touhle dobou na regulérní roční servisce opět podbitá na 12,09V :-/ viz. foto .. Technik že ať jsem v poho, jen prostě jezdit delší trasy atd. No, letošní zimu baterka přežila, ale řekněte sami - v pátek jedu na garančku po 3letech provozu a tak jestli mám chtít její preventivní výměnu? .. Neb jak to tady čtu tak už to lepší nebude :-) .. záruka na auťák ještě rok.
Květen 20, 20196 r Stav baterie (její skutečnou kapacitu v Ah) prověří spolehlivě pouze zátěžový test 20-30A do poklesu napětí na 10,5V. Příklad testu:
Květen 20, 20196 r Kapacita nestartuje. Moji baterii vycucne jedna 60W žárovka za 3 hodiny, tj cca 15 Ah. Startuje vcelku bez problémů.
Květen 20, 20196 r Na startování nemá kapacita nějaký zásadní vliv. Jde o to, že při ztrátě kapacity neudrží baterie napětí a při jeho poklesu jsou pak problémy se spotřebiči, které vyžadují , aby byla baterie nabitá a napětí nekleslo pod určitou hranici. Typicky jde hlavně o přídavné topení, které pak nechce v zimě nastartovat.
Květen 21, 20196 r .. hmm. No, zpět ke konkrétní mojí situaci - dnes ráno zas po čase změříno a i po 3 minutách kdy to po setinkách lezlo nahoru se to zastavilo na 11,98V. Takže v pátek na garančce to prostě urgnu na potencionální výměnu. Chci prostě baterku ke který přijdu jedno kdy a bude mít (mimo sundání z nabíječky) 12,40-12,50V .. což jsem u auta nezažil celej ten rok a půl co ho mám :-( ..
Květen 21, 20196 r Jsem zvědav. Mě po příchodu ráno ka autu baterie ukazovala 12.3 a to mám nové auto teprve 3 týdny, včetně NT. Baterie je AGM, takže plně nabitá by měla mít až 13V :( Kromě brzdění vidím během jízdy jen 12.4 až 12.8 voltů.
Květen 21, 20196 r Jednoducha lecba - vytahni prebytecny konektor z minusoveho polu autobaterie a pak muzes merit napeti pri jizde.
Květen 21, 20196 r Jj, já vím a teď to testuji a měřím včetně nezáv. topení. Dával jsem škodovce šanci, auto z konce dubna, ale je to z jejich strany šílenost - mělo by se to reklamovat a vracet pokud nevyřeší - kdo má kupovat baterii nebo nemoct použít na jaře NT, či dokonce později nenastartovat motor? Vždyť stačí nechat stát nějaký týden auto s 12.3V (pro baterii AGM je to 25 procent) Upraveno Květen 21, 20196 r od Petran
Květen 21, 20196 r Na obranu ŠA musím říct, že mně zdarma baterii vyměnili. Potom jsem vypojil ten klumpr a zatím, ťuk ťuk, nic.
Květen 21, 20196 r Jaký jsi udal argument aby ŠA uznala reklamaci? Nechtěl bych argumentovat až tehdy, když baterie nečekaně řekne “končím”... Upraveno Květen 21, 20196 r od Petran
Květen 21, 20196 r Přestal mi fungovat asistent vyparkování a manévrovacího brždění z důvodu slabé aku. Servis zkusil nabít, což se jim nabít do 100% nepovedlo, kontaktovali ŠA a ta nařídila výměnu. Na druhý den byla v servise a bylo vyřešeno. Servis Autodružstvo FM. Auto bylo staré rok a mělo najeto přes 20tis.km.
Květen 21, 20196 r Moja 4-rocna bateria vydrzi max tyzden, aby som este zvladol nastartovat. To mi uz ukazuje 11.9V, co je celkom malo. Nehovoriac o tom, ze potom uz nespustim webasto.
Květen 21, 20196 r No a to právě jako zákazník nechci. Takže Škoda má s dobíjením baterií vážný problém.
Květen 21, 20196 r To asi jo, ale pro nás je prodejcem Škoda, která ví že z hlediska technického provozu vozidla je to špatně. Měl by třeba v motorovém prostoru nebo v přihrádce existovat vypínač na vypnutí wltp, který my jako uživatel vozidla takto technicky špatně řešené nepřijímáme. Ale aspoň že je to gentlemansky řešeno jako to vysunutí konektoru.
Květen 21, 20196 r V USA už by to bylo na hromadnou žalobu s vysokým odškodněním, že ŠKODA (ale i další automobilky) neinformuje v návodu majitele, že mu záměrně ničí autobaterii nedostatečným nabíjením na pouhých 80%, což způsobuje řadu problémů.
Květen 22, 20196 r před 8 hodinami, Petran napsal: Ale aspoň že je to gentlemansky řešeno jako to vysunutí konektoru. zajímavý, že takto gentlemansky je to řešeno u více automobilek - možná jeden výrobce nápadu?
Květen 22, 20196 r Dobré vědět, v návodu to nebude :) Původně jsem tomu dal šanci, ale teď po dvou dnech vypojení a najetých 250 km má AGM baterie 12.4V. Předtím bylo 12.2 až 12.3V, a to jsem s ním už najel 3000km za necelé 4 týdny od nákupu a čekal jsem aspoň 12.8V nebo více vzhledem k AGM, webastu a stáří baterie. Upraveno Květen 22, 20196 r od Petran
Květen 22, 20196 r Ano, to bylo to první co jsem hned zkoušel. Ještě to zkusím v pátek ráno. Zkouším samozřejmě na dálku (Škoda connect) a u nenastartovaného auta. V ECU se ta chyba ukládá a v intertainmentu ve vozidlovém menu je taky vidět. To se ale dá skousnout.
Květen 22, 20196 r Takze nie je problem, ze by sa nejako "zablokovalo" spustenie webasta, ked je konektor odpojeny a platia zvycajne podmienky - dostatok paliva a dostatocne napatie autobaterie. To je fajn.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.