Přejít na obsah

Zasekávání a bláznění stěračů


dc34

Doporučené příspěvky

Zdravím :-)

Potřeboval bych poradit s problémem se stěrači... Nejdřív se mi sekal jen zadní stěrač - jako by nedokázal najít koncovou polohu a stíral a stíral, dokud se nezastavil kdekoliv na okně. Ze začátku stačilo ho nadzvednout a on dojel do koncové polohy, teď už ji většinou nenajde. Navíc neostřikuje, i když při ostřiku vrčí. K tomu je motorek dost hlučný.
K tomu se ale přidal mnohem větší problém, tentokrát s předními stěrači, který se pomalu zhoršuje. Začalo to, když jsem zapnul cyklovač; po vrácení páčky ovládání na základní polohu vypnutí stěrače stíraly dál až do vypnutí motoru. Navíc se někdy stěrače zastaví ve špatné poloze, třeba 2, 3 cm od základní polohy. Teď už mi to dělá ve všech polohách včetně ostříknutí okna, ale ne vždycky - často, ale náhodně... Máte někdo s touto závadou zkušenosti? Dočetl jsem se tady na fóru, že to může být špatný dojezd, špatný motorek nebo špatné relé, ale rozhodně se mi nechce zkoušet a měnit všechno. Můžete mi někdo poradit?

 

Díky!

 

Octavia I, 1,9 TDI ASV, ´04

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podíval bych se na přechod v pátých dveří řidiče, kabelový svazek, bývá přetrhuntý vedení. A u předních stěračů by to mohlo dělat relé pod palubkou , bráchovi to dělalo na GIV přesně , jak popisuješ, rele jsem rozezbral a bývají tam napálený kontakty, vždycky za půl roku to rozeberu, napájím na dotyk pecičku, obrousím a na půl roku klid. Je pravda, že bývají zarezlý hřídelky stěračů, ale to se třeba v mém případu projevovalo línými stěrači .

Editováno: , autor: Casy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska jsem rozdělal tapec pátých dveří a vyteklo z něj asi půl litru kapaliny z ostřikovače. Celý motorek byl úplně mokrý, takže jsem vysušil konektory a aspoň povrch motorku. Pak jsem při otevřeným zadku spustil stěrače i ostřik a - motorek zasmrděl a teď už nestírá vůbec, jen lehce bzučí. Věřím, že problém byl v motorku a jeho "vyplavení", takže jsem objednal funkční motorek z vrakáče a uvidím po jeho výměně...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...