Přejít na obsah

poloha volantu


xx30

Doporučené příspěvky

 

Dnes jsem si všiml, že mám volant při jízdě rovně jakoby mírně ( jen o pár stupňů ) pootočený doprava. Máte to taky tak nebo je to k reklamaci?

 

U mna to je rovnake.... No vsimol som si to az po upozorneni resp. precitania prispevku. Urcite idem reklamovat.

Editováno: , autor: Pelras
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nějak se mi nezdá toto téma, zvrtává se na reklamace geometrie. Ale , musím Vás vyvést z omylu, nová auta ji mají v pořádku. Mám to ověřeno na více vozech....Nestalo se, že by byla nějak výrazně špatná. Každé nové auto si musí sednout, pružiny, uložení ramen. Pak se to třeba může doseřídit....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ono nejde o reklamaci geometrie, ale pokud dám volant do vodorovné polohy, u tříramena je to dobře vidět, musí auto jet rovně. Vím, že volant má urcitou vůli, ale pokud je volant ve vodorovné poloze a nemělo by záležet na výškovém nastavení a nemůže auto  ujíždět do středu vozovky. A tohle se projevilo po cca 2000 km, nebo jsem si toho všimnul až po opadnutí prvotní euforie z nového auta. A to už by jednotlivé díly mohly být usazene.

Editováno: , autor: xx30
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když bude křivá cesta, tak je normální, že auto bude ujíždět...Nic nenormálního na našich silnicích. A pokud se Ti to nezdá, zajed si do servisu, ale pochybuju, že by jsi měl špatnou geometrii. Táhnutí do strany je už o změně hodnot.

Editováno: , autor: DIAGNOSTIK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Když jsem před 4 lety kupoval Oktu II (facelift), tak se mi geometrie trochu rozjela asi po 1000 ujetých km - auto trochu táhlo doprava.  Prostě si to celé "sedlo" a trochu se to rozhodilo. Zajel jsem tedy na salon. Nejdřív mi bylo vysvětlovány blbiny o sklonu vozovky apod. a po mém naléhání na seřízení mi bylo nakonec řečeno, že do 3000km to dělají vlastně gratis, že to maj předepsaný od automobilky. Takže mi to seřídili a byl pokoj. 

 

Ale to bylo před více než 4 lety, nevím, jaká pravidla jsou pro to dnes. Nicméně bych to v salonu zkusil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nakonec pomohlo až seřízení geometrie na autosalonu kde jsem kupoval. Vše provedli v rámci záručního servisu a grátis. Opravdu prý může po nějakých km dojít k sesednutí dílů a seřízením geometrie se vše napraví. Jinak teď je vše v pořádku a dokonce mám pocit, že se zmenšila vůle volantu, kdy jsem musel pořád při přímé jízdě jakoby korigovat řízení. Teď je jízda jistější a auto v pohodě drží stopu. Jinak všem děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...