Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 4. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2015 Podle toho co vím já se to bude sekat v Poznani na stejný lince s Caďourem - přesně ve stejným stylu, v jakým se v Bolehlavi dělá vedle Rapáka seaťácký Toledo - na stejný lince, namixovaný mezi sebou, odlišnosti mezi typama budou jen tak velký, aby se to dalo "schovat" pod souhrnný označení "rozdílná úroveň výbavy" neboli aby se z jednoho auta dalo udělat druhý pouhým přehozením několika málo designově odlišnejch (ale stejně upevněnejch) dílů. A protože Room II bude celej dělanej v Pšonsku, bude to "Roomster Polski" se vším, co k tomu patří - nový majitelé ještě budou srdceryvně vzpomínat na dílenský zpracování Roomsterů z Kvasin nebo z Vrchlabí, i když to bude z 99% Caďour jen s "pihou pod nosánkem"... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 19. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2015 Šéfredaktor SM píše v úvodníku čísla 34, že nový Roomster se podle jejich exkluzivních informací bude prodávat jen na v ČR, SR a výhledově možná jen v několika málo středoevropských zemích. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LUKY-007 Vloženo 19. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2015 hah zaujimave .... ale asi suvisiace s tym ze je to len ciste rebrandovany caddy .. a maju pocit ze ako roomster bude na domacom trhu lepsie predajny ako caddy . hmm nuz ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 19. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2015 Roomster bude vycházet z Caddyho, ale bude upravený. Mně teda do kalendáře nejde zahájení prodeje na konci příštího roku, ale třeba se Kabaň přeřekl. U dvojkové Fabie Combi taky mluvil o tom, jako kdyby se začala připravovat až po najetí Roomsteru do prodeje a to tak nebylo. Nevim, jak to myslíš s domácím trhem, ale pro ten by se v daném segmentu pravděpodobně ani nezvedli z postele. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LUKY-007 Vloženo 20. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2015 ak je pravda ze ho chcu predavat len v cz a sk tak potom tie upravy vidim max tak ako kedysi z felicie pickup bol caddy pickup ... inak si neviem predstavit rentabilitu ... aj tak mi ta info pride zvlastna aby len kvoli domacemu trhu robili room .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 20. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2015 Je nesmysl, aby se prodávalo auto jenom na jednom malém trhu a k tomu ještě jednom mnohem menším. Vždyť má ČR potenciál maximálně několika málo tisíc kusů ročně, když to hodně dobře půjde. A Slovensko je na tom asi jako Faerské ostrovy ve fotbale :-) Fotky upravené masky z testování brzd tady už byly, tak to bude minimálně stejné jako Rapid/Toledo. Kabaň se vyjádřil, že bude hezkej, tak tím asi nemyslel jenom znak VW. Mně moc nejde do kalendáře konec roku 2016, ale on taky mluvil i o FIIC, jako kdyby se začala vyvíjet až po náběhu Roomsteru, takže kdoví co vlastně říkal a v jakém byl při tom stavu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peterv Vloženo 20. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2015 (editace) No, viem ako vyzerá futbalová lopta, viem rozlíšiť futbalové ihrisko od tenisového. Ale tejto vete nerozumiem: "A Slovensko je na tom asi jako Faerské ostrovy ve fotbale". Prosím Boljera o vysvetlenie A na nového Roomstra som teda poriadne zvedavý ... Editováno: 20. Srpen 2015, autor: peterv Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 20. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2015 ... Ale tejto vete nerozumiem: "A Slovensko je na tom asi jako Faerské ostrovy ve fotbale". ... A víš, co to znamená bejt důležitej jako hovno v trávě? Tak taková je asi důležitost slovenskýho, potažmo i českýho trhu v sekci "malejch MPV" pro koncern VW .... Indie, Čína, Rusko - to jsou trhy, kvůli kterým se dělá spešl nový auto, ne nějakej malej středoevropskej dvoreček ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peterv Vloženo 20. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2015 (editace) tak teraz už mi to je jasné Editováno: 20. Srpen 2015, autor: peterv Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 20. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2015 Děkuju Ekkarovi za služby tiskového mluvčího. Povyšuju ho tímto na vrchního nástěnkáře. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkiller Vloženo 20. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2015 (editace) Oni v SM píšou že Room bude jen v ČR, SR a taky možná PL a Maďaři.. a to z důvodu že v zahraničí importéři nejeví zájem o škodovku ale upřednostní Caddy.. Objednal jsem si dvou leté předplatné abych dostal tu autochladničku tak jsem chytrej Editováno: 20. Srpen 2015, autor: Petrkiller Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 20. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2015 no u jedničkového R nebyly prodeje závratné, nicméně krize nekrize, stále stabilní a na oblibě vzrostl až ke konci výroby ... ale pokud plánují jen tyto trhy, myslím že se jich moc prodávat nebude a podepíše se na tom i to, že se nebude dělat zde u nás Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 20. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2015 No hlavně se na prodejích podepíše cena,za 260000 základ určitě nebude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 20. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2015 .......a na oblibě vzrostl až ke konci výroby kdyby tam nebyla taková cena tak po tom neštěkl ani pes. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 20. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2015 ano, opomněl jsem dodat, úžasná variabilita za velmi slušný peníz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 20. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2015 No hlavně se na prodejích podepíše cena,za 260000 základ určitě nebude. Ze začátku výroby stál Roomster těsně pod 300 000 holota, mám MR2008 Style - a ten stál v prosinci 2007 přes 360 000, to až po vrácení výroby z Vrchlabí zpátky do Kvasin (a samozřejmě po faceliftu) ho ŠA zlevnila a byl kolem 260 000 v základu s motorem HTP 51kW (fábule dvojka v holotě s HTP 44kW v tu samou dobu atakovala směrem dolů hranici 220 000). Kdyby dali slušnou variantu MQB a na ní postavili něco, co by starší verzi aspoň připomínalo vzhledem a mělo aspoń podobnou variabilitu interiéru a přitom základní cenu nasadili zase někam kolem 360 000, spousta lidí poučenejch že "roomster není špatný auto" by jim za novej utrhla ruce - předevčírem jsem v Tescu potkal lidi z Hradce, jeli na dovolenou do Chorvy s čerstvě koupeným skladovým roomem 1,4, protoře předchozího, 6 roků starýho HTP jim ukradli (!!!). Přitom ještě vloni se říkalo, že roomster se nekrade ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 20. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2015 asi nějaký zoufalec, potmě nepoznal co krade Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 20. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2015 Nemyslím, naopak mám pocit, že právě tím jak skončila výroba bez skoro okamžitýho nástupu další generace, získal room na popularitě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 20. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2015 Oni v SM píšou že Room bude jen v ČR, SR a taky možná PL a Maďaři.. a to z důvodu že v zahraničí importéři nejeví zájem o škodovku ale upřednostní Caddy.. Objednal jsem si dvou leté předplatné abych dostal tu autochladničku tak jsem chytrej A kdeže jsi toto četl? V tom editorialu nic takového není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peterv Vloženo 21. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2015 Ale na to, že o rok by tu už mal jazdiť nový Roomster (aj keď "iba" odvodenina z jestvujúceho modelu v rámci VW) je v médiách ticho. O iných modeloch sa písalo viac a skôr... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 21. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2015 Ekkare,je logické, že když se něco neprodává,tak se to zlevní.Pro nás je Room daleko lepší volba,než fab.combi,kupovali jsme ho v době levnoty a dostatku referenčních aut za 259,najeto 3500.Je škoda,že na jeho přednosti přišli zákazníci až ke konci produkce.Měl jsem podobný názor jako Voice,ale okolnosti nás dotlačili k jeho koupi,dneska si ho nemůžu vynachválit.Jsem zvědav,s čím přijdou,ale mini MPV to zřejmě nebude,takže bude zaměřen na jinou skupinu zákazníků.Třeba nás překvapí a bude to Lodgy v lepší kvalitě,když má Škodovka plnit roli low cost značky v koncernu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 21. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2015 Já našeho rooma nabízel kde komu a nikdo ho nechce, tak ten zmrdek bude muset dožít u nás. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 21. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2015 no u jedničkového R nebyly prodeje závratné, nicméně krize nekrize, stále stabilní a na oblibě vzrostl až ke konci výroby ... ale pokud plánují jen tyto trhy, myslím že se jich moc prodávat nebude a podepíše se na tom i to, že se nebude dělat zde u nás Původně se mělo v roce 2006 prodat cca 15 tis. kusů a postupně se zvyšovat výroba. Plánovaná maximální výrobní kapacita byla 350ks za den, což vychází velmi hrubým propočtem na nějakých cca 75 tis. aut za rok. Vývoj dodávek (Roomster/Praktik): 2006 - 14 022 2007 - 62 527 / 4 134 2008 - 50 454 / 7 013 2009 - 43 701 / 3 451 2010 - 29 514 / 2 818 2011 - 33 005 / 3 005 2012 - 35 314 / 2 650 2013 - 31 149 / 2 146 2014 - 27 454 / 2 189 Velká část produkce (skoro půlka) se prodávala v Německu, proto se taky poslední akční model dal pořídit jen s úvěrem. V Německu k propadu cen jako u nás nedošlo. Je zajímavé, že u nás byl prodej prakticky nezávislý na změně cen. V roce 2012 stál Ambition Champion s TSI 264 900Kč a poslední rok a půl byla cena skoro o 30 000Kč vyšší. Prodeje byly ale o něco vyšší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 21. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2015 protoře předchozího, 6 roků starýho HTP jim ukradli (!!!). Přitom ještě vloni se říkalo, že roomster se nekrade ... Mně překvapilo, že riziko ukradení Roomsteru je vyšší než u Fabie: http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/nejvice-kradena-auta-v-cr-v-roce-2014-po-cem-pasou-zlodeji/obrazek/5 O Yetiho je podle téhle statistiky naprosto mizivý zájem, víc než desetinásobně nižší riziko odcizení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkiller Vloženo 21. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2015 A kdeže jsi toto četl? V tom editorialu nic takového není. Je to v článku o novém roomsteru. Přečti ho celý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.