Červenec 21, 20178 r V 19. 6. 2017 na 15:53, indyjones8379 napsal: Ahojte ma motor 1,2 tsi dpf filter? Benzínový motor nemůže mít DPF (diesel particulate filter). Pokud v budoucnu bude mít benzínový motor filtr pevných částic, pak bude označen jinou zkratkou, možná FAP (filtre a particule). Filtr pevných částic u přímovstřikových benzínových motorů bude zřejmě od podzimu, protože se ukázalo, že přímovstřikové benzínové motory Euro 6 (bez filtru) trochu kouří, zatímco dieselové Euro 6 (samozřejmě s filtrem) nekouří téměř vůbec. Pokud s filtry u benzínových motorů budou podobné zkušenosti jako byly u dieselů, tj. drastické ceny a z toho vyplývající vybourávání filtrů (naštěstí se už blýská na lepší časy), pak je nejvyšší čas koupit auto ještě bez filtru.
Červenec 21, 20178 r Autor Používá se název GPF (Gasoline particulate filter). Tohoto motoru se to netýká, tímto mám tuto věc za uzavřenou, další příspěvky v tomto smyslu budou odstraněny.
Září 23, 20177 r Ahojky chci koupit novou fabii 3 mám možnost 1,2tsi 66 kW skladový vůz nebo nebo 1,0 MPI 44kw nebo 55kw co bude lepší s pohledu spolehlivosti, Dík za odpověď
Září 23, 20177 r rekl bych zalezi na tom, kde s tim budes jezdit. Pokud to bude na crncacky po meste (ci jizdy rano 3km o prace, odpoledne 3km z prace), tak dle meho lepsi 1.0 - zadne turbo, zadny primy vstrik,.. V ostatnich pripadech TSI
Září 23, 20177 r Autor V každém případě tento dotaz patří do tématu, na které tě odkazuje MilanHos. Takže si to tam napiš. Tady je tomu konec.
Leden 15, 20187 r Zdravím, ať hledám, jak hledám (dost možná blbě), nikde nemohu najít, jaký je hardwarový rozdíl mezi 66 a 81kW verzí pohonné jednotky jako takové. Tím myslím samotný motor: to, co je mezi alternátorem a lamelou spojky (včetně sání, turba...). Má, prosím, někdo skutečně fundovanou odpověď? Díky, Honza
Leden 15, 20187 r A nedalo by se jinou převodovkou:??? zvýšit výkon o dlších 15 kW na 96 kW ????? Jako technika, by mě zajímalo, jak lze převodovkou zvyšovat výkon motoru ? To je snad SAMOČINNÝ SERTVÁK (alias perpetum mobile) Fyzika a mechanika je z toho štife. Doba jde vpřed.
Leden 15, 20187 r Autor A číst umíš, kromě psaní nesmyslů? Ptal se na hardwarový rozdíl. Nikdo tady netvrdí, že výkon zvyšuje jiná převodovka...
Leden 16, 20187 r Ralffe, přestaň už to brát... Dotaz byl na hardwarové rozdíly v motoru. Ty opravdu žádné nejsou. 66kW verze je pouze softwarově přiškrcená 81kW verze. A ano, 81kW má mimo jiné převodovku MQ200-6f místo MQ200-5f a jiné brzdy. Nic z toho ale nemá na výkon motoru vliv. Upraveno Leden 16, 20187 r od Pavel M
Leden 16, 20187 r Díky moc za odpovědi. Myslel jsem si to, ale byl jsem zmaten motorem CBZC. Ten je totiž jiný, než CJZC a CJZD.
Únor 2, 20187 r Softwarově to vylepšit jde,ale asi za cenu ztráty záruky. A kromě převodovky jsou i jiné zadní brzdy, kotoučové.
Únor 2, 20187 r Toto už závisí od trhu, napr. pre slovenský trh sú kotúče vzadu sériovo aj pre 66kw verziu.. predné kotúče sú ale väčšie iba pre 81kw.
Únor 2, 20187 r Musím ti oponovať seriovo zadné kotúče pre 66KW verziu je nepravda - kolega má bubny a má 66KW verziu a kupovanú na SK
Únor 2, 20187 r V slovenskom cenníku už od MR2017 je uvádzané, že zadné kotúčové brzdy sú od výbavy Active v základe okrem 1.0mpi. Takže buď majú chybu v cenníku alebo tvoj kolega kupoval auto skôr, keď ešte toto neplatilo.
Únor 2, 20187 r Neřešte brzdy, bubny se dají celkem jednoduše přehodit za kotouče, co jsem se díval, tak ložisko kola je stejné, jen je třeba vyměnit lanovody.
Únor 2, 20187 r Bolo to rovnako ako je teraz s 1.0TSI, čiže DSG len pre silnejšiu 81kw.. A pozerám, že pri TDI je to opačne, DSG len s tou slabšou 66kw verziou..
Únor 2, 20187 r před 6 hodinami, brrrrm napsal: V slovenskom cenníku už od MR2017 je uvádzané, že zadné kotúčové brzdy sú od výbavy Active v základe okrem 1.0mpi. Takže buď majú chybu v cenníku alebo tvoj kolega kupoval auto skôr, keď ešte toto neplatilo. Možné to je má MR2016
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.