Přejít na obsah

Výměna silentbloků nápravy - stržený závit


meda45

Doporučené příspěvky

Zdravím,

mám dotaz na zkušenější, dával jsem auto jednomu mechanikovi, mimo jiné měnil i zadní silentbloky na přední nápravě, tyčky řízení a čepy.

 

Nicméně při jejich výměně dle jeho slov (pokud jsem to dobře pochopil) nešel povolit šroub držící rameno, který má zavit v hliníkovém lůžku. Při jeho povolování však došlo k poškození závitu, společně se šroubem se vyšroubovalo i část závitu. Mechanik to tedy vyřešil tak, že nechal navařit nový vnitřek a udělal nový závit. 

 

Můj dotaz tedy je: setkali jste se s takovým řešením? Nebylo by lepší vyměnit než vařit (zejména s ohledem na bezpečnost)? Jde mi hlavně o to, abych si někde nerozbil hubu :) ale možná je to běžné řešení, které šetří peníze zákazníka a zachovávající stejnou kvalitu jako nový díl.

 

Předem se omlouvám za nepříliš odbornou mluvu, autům rozumím do určité míry:)

 

Děkuji za Vaše odpovědi.

Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Použitá konzole stojí cca 400Kč. Síla materiálu trošku brání vyvaření díry do hloubky. Takže pak po převrtání a vyřezání nového závitu nemusí být vše na 100%. Záleží opravdu na člověku co to dělá a s jakou poctivostí práce. Nechci tím tvrdit,že by to bylo přímo nebezpečné. Radím asi po 200 Km nechat někde jinde konzoli dotáhnout pro kontrolu,jestli se nepovoluje v závitu. Jestli mechanik řekne šla dotáhnout,pak bych to určitě řešil výměnou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...