Přejít na obsah

Hlučnost motoru.


roman22

Doporučené příspěvky

Ten tapecír tam mám. Ok, kutit nic neorigo nehodlám. Myslel jsem jen, že jsem u někoho ve vláknu zahlédl kryt tsi motoru u fabie (wirer? - zkusím ještě dohledat), tak jsem myslel, že je ještě varianta jak tomu trochu pomoci. 

 

EDIT: Už to mám, no nějaký kryt navíc wirer má: 

 

 

Tím yarisem jsem jezdil na novém zélandu a už jsem zapomněl, co tam bylo za motor, ale pravda - turbo to asi nebylo. :)

Editováno: , autor: Croog
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten plastový kryt s hlukem nic neudělá, v podstatě je jen na ozdobu. Yaris umí být od motoru tichý, ale je to klasické "MPI", které má z podstaty jiný projev, nejtišší je samozřejmě Hybrid, ale to je uplně jiné :) . Nicméně u Fábie slyším motor jen když zrychluji, pokud jedu ustálenou rychlostí po rovině, tak ho dříve přehluší aerodynamický hluk (spíš to by chtělo řešit). Ale je pravda, že OIII a další jsou prostě o třídu výše. Údajně nové 1.0 TSI po FL by mělo mít "zapracováno" na odhlučnění, ale o co se konkrétně jedná netuším a ani jsem si nějakého zásadního rozdílu při jízdě nevšiml.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík za reakce pánové. 

 

Jen k tomu hybridu, jeden čas jsem dost uvažoval o hybrid aurisu a jedna z vícero věcí, které mě odradily, bylo slyšitelné vysokofrekvenční pískání při rekuperaci - tedy prakticky pořád. Dost lidí to asi neslyší, ale mě to fakt iritovalo. A obecně ten motor byl tichý jen teoreticky - při každém průměrném městském zrychlování šli otáčky opravdu nepříjemně vysoko a řev konstantních otáček u těchto hybridů je nechvalně známý. Takže v tomto ohledu zlatá Fabie s dynamickým TSI!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
V 28. 7. 2017 na 11:33, indyjones8379 napsal:

Ahojte prosim vas o pomoc dal som do AS autorizovany servis skratka, mam fabiu 3 1,2 tsi motor 66kw a problem je ten pri zvysenych otackach cca 900 ot/min je pocut take rachotenie alebo chrastenie az klepkanie mam aj nahravku,robi to aj ked idem v kolone a kolesa sa pohybuju.Poradte mi zo servisu mi dali stanovisko,ze to je konstrukcny jav a nie je to na zavadu.Ten motor mi to predtym nerobil..zvysene a potom znizenie otacok je to tam pocut na videu az take chrchlanie.Dakujem Indyjones8379

 

 

 

Ahoj,

Mám úplně stejný "problém" s vycházejícími zvuky z motorové části. (1,2TSI 66KW, 42TKM)

Když je motor v záběru, či vyšších otáčkách, neslyším to. Jakmile běží na volnoběh, jde to slyšet a docela dost. Jamile lehce šlápnu po plynu na cca 1500ot/min, klepot zmizí, pustím plyn otáčky spadnou na volnoběh a hned se to objeví znovu.

Byl jsem s tím rovněž v servise - AutoToman Havířov, bylo mi řečeno, že je to normální a nemá vliv na funkčnost. Já si to ale nemyslím, protože už to, že, někdy to klepe, někdy ne, je divné ! Pokud by to byla vlastnost, klepalo by to stále. Zkusím pořídit video.

Robert,

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...