zemlik Vloženo 28. Duben 2015 Sdílet Vloženo 28. Duben 2015 Máte někdo nějaké zkušenosti s dodatečnou montáží tažného zařízení na Rapida? Jakou volit značku, napevno nebo sundavací a co pak dělají couvací čidla apd. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MBDusan Vloženo 28. Duben 2015 Sdílet Vloženo 28. Duben 2015 Dnes se snad dělají jen sundávací Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zemlik Vloženo 28. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 28. Duben 2015 No právě že je více druhů, bajonet, na pevno, na šrouby a nevím co ještě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tažak Vloženo 28. Duben 2015 Sdílet Vloženo 28. Duben 2015 Čidla dělají svou práci,reagují na překážku.Jestli je to koule nebo zeď,neumí rozlišit.Jsou el přípojky,které odpojí čidla při couvání s přívěsem.Mnoho řidičů si myslí,že tyto /dražší/přípojky umí rozlišit tažné od ostatního,ale není to tak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rojan Vloženo 21. Květen 2015 Sdílet Vloženo 21. Květen 2015 Mam TZ na R s cidly v zadu. Kdyz mam namontovanou kouli, toto nevadi, cidlo nereaguje na kouli a funguje normalne, vidi prekazky. Kdyz je vozik zapnuty, elektronika vypina cidla, couvani je bez zvuku a signalizace na displeji. Staci odpojit vozik a zastrcku, a couvani zase funguje bez problemu. Mam TZ f. Autohak, VAPOL CZ s.r.o.Zasova 270, demontovatelne, s chovanou zasuvkou do narazniku. Jezdim s plne nalozenym vozikem, a zatim bez problemu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tasum Vloženo 21. Květen 2015 Sdílet Vloženo 21. Květen 2015 Ja som našiel toto, ale je to na Rapid SB. Video na autosalone na prime. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rojan Vloženo 21. Květen 2015 Sdílet Vloženo 21. Květen 2015 To by chtelo kontaktovat firmu a zjistit, zda je to stejne na LB. Podle mne je to stejne - uchyceni to jsou 2 plochace se 2 montaznimi otvory na uchyceni do karoserie. Takze rozdil je max v delce plochacu a rozmisteni otvoru. Montaz zvladne 1 osoba behem 2 -3 hodin. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Angel@Devil Vloženo 3. Září 2015 Sdílet Vloženo 3. Září 2015 Stále nikdo se zkušeností z vlastní montáže? Taky teď řeším dodělání TZ. Chci napevno kvůli větší vertikální zátěži. Rozmýšlím se, zda nechat montovat u garážníka s certifikátem, nebo si to tam dát sám. Kdyby měl někdo jakoukoli zkušenost, jak se zapojuje typová elektroinstalace (13pin) u Rapida/Toleda aj., dejte vědět. Vysvětluji si, že když je typová a stojí víc než univerzál, že by se nemuselo kódovat auto a tím pádem bych si to v klidu udělal sám doma,ale nevím. U univerzální (a levnější) je to jasné, tam je třeba nakódovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tažak Vloženo 3. Září 2015 Sdílet Vloženo 3. Září 2015 Typová kabeláž se zapojuje do elektroniky vozidla,musí se auto kódovat.Univerzální jde mimo elektroniku,nekóduje se.Vertikální zatížení není větší u pevného TZ,pohybuje se podle výrobce 50-75 kg bez ohledu na způsob uchycení koule. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Angel@Devil Vloženo 4. Září 2015 Sdílet Vloženo 4. Září 2015 No, to není potěšující odpověď Ale tak co se dá dělat, holt to nechám namontovat v certifikované firmě. A koukám, že je to s tou el. přesně obráceně, než jsem myslel Díky za reakci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rojan Vloženo 16. Září 2015 Sdílet Vloženo 16. Září 2015 Pokud mas certifikat (nebo homologaci) na TZ - tak neni problem namontovat ho. Mechaniku zvladne kazdy, je treba sundat zadni naraznik, ocelovou vyztuhu, a namontovat TZ. S elektrikou to neni slozite. Nemusel jsem kodovat elektroniku vozidla. Standardne po spravne montazi elektronika vypne cidla couvani pri pripojenem voziku. K TZ mel jsem elektonicky modul. ten jsem namontoval v kufru, u jednotky, pod tapicirunkem.Obecne - elektrika (napajeci kabely) zasuvky jsou zapojeny bezne, je tam treba zavest samostatny kablik +12 V od pojistek, a jedine 1 kablik je treba zapnout na elektroniku z zavazadlovem prostoru, na cidlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukáš Krouský Vloženo 30. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2015 Nemáte někdo dodatečně instalované tažné zařízení tzv. vertikální automat na Rapidu Liftback? Vertikální automat na rapida dělá více firem např. SVC Náchod, AutoHak, Steinhof, Westfalia a nebo můžete mít tažné přímo od Škodovky, které je dost drahé (hlavně instalace). Jde mi o to, aby po odmontování koule nebyla konstrukce tažného na autě vidět. Pokud by někdo měl některé z výše jmenovaných vertikálů a mohl by zde dát foto s koulí a bez koule po odmontování, byl bych vděčnej. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tažak Vloženo 30. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2015 Upřesnění,odpojení couvaček a mlhovky umí i univerzální elektropřípojka, je pak dražší o 200,- až 300,- Kč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ALEX 236 Vloženo 3. Únor 2016 Sdílet Vloženo 3. Únor 2016 Zdar mám tažné origo od škodovky(sundávací)na autě nejde nic vidět že je vybaveno tažným,po zařazení spátečky automaticky odpojí mlhovka na autě i covací čidla a na rádiu se zobrazí auto s vozíkem.Nemohu si stěžovat auto to zezadu nehýzdí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Angel@Devil Vloženo 11. Únor 2016 Sdílet Vloženo 11. Únor 2016 Tak po delší době opět zde Tak nakonec si to TZ namontuju sám. Není na tom nic složitého. Tažné mám od Brinku, napevno. Elektriku jsem vzal typovou, takže jen natahat (rozebrat sice snad půl auta ) a dobře zapojit. Návod je celkem pěkně zpracovaný. Ale teď nevím, jak s autorádiem, když odpojím baterku na nějakou dobu. Máte někdo zkušenost? Je třeba pak kódovat rádio, nebo cokoli jiného? Mám rádio s multifukčním volantem a bluetooth. Jinak počítám, že bych přidal nějakou fotodokumentaci, příp. video, ale uvidím podle nálady Díky za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lusta17 Vloženo 11. Únor 2016 Sdílet Vloženo 11. Únor 2016 Nevím jestli se něco nezměnilo, ale při přihlášení tažného bylo potřeba mít vyplněný typový list od servisu, který má opravnění to tažné namontovat. Při odpojení baterky budeš potřebovat pin rádia, jinak snad nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ALEX 236 Vloženo 11. Únor 2016 Sdílet Vloženo 11. Únor 2016 Když si to budeš montovat sám a nebude ti to montovatat autorizovaný servis tak musíš na STK,jestli je to dobře namontované a potom na policajty aby to zapsaly do velkýho TP. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 13. Únor 2016 Sdílet Vloženo 13. Únor 2016 Kontrola na STK je pouze o kontrole zapojení zásuvky a poplatku . Dotaz na kontrolu upevnění je negativní s tím, že toto nekontrolují. Rádio pokud je origo, tak se spáruje s jednotkou samo a není třeba zadávat ručně PIN. Zdraví Dodi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Angel@Devil Vloženo 1. Březen 2016 Sdílet Vloženo 1. Březen 2016 JJ, stačí kontrola na STK, pak na ouřad, to už mám zjištěné. Jen s tím radiem jsem nevěděl. Ale pak jsem to někde našel, že by se to mělo spárovat samo. Každopádně Dodi, díky za potvrzení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hruskin Vloženo 18. Květen 2016 Sdílet Vloženo 18. Květen 2016 Jestli to tedy dobře chápu, pokud si originál tažné od škodovky namontuji sám, nepotřebuji nijak nastavovat ŘJ, stačí jen zapojit a na technickou?Byl jsem se na montáž ptát v autorizáku a neochotný pán mi řekl částku 15 000. Což je masakr, tažné bych chtěl prakticky výhradně na převážení kol. Nechal jste si někdo tažné domontovat do auta bez přípravy? na kolik to cca vyšlo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 18. Květen 2016 Sdílet Vloženo 18. Květen 2016 Ahoj, já mám neoriginální montované Škodovkou, ale byl to dárek k novému vozu. Zezačátku mě trochu vadilo, že není schované, ale už to neřeším. Koukni na odkaz: http://auto.bazos.cz/inzerat/60574718/Tazne-zarizenielektroinstalace-Skoda-Rapidmontaz.php http://www.tazak.cz/index.php?vyrobce=Skoda&model=RAPID+%28NH3%29&objem=Skoda+RAPID+%28NH3%29+1.2+TSI%3B77%3B105&option=com_selector&url=http%3A%2F%2Fwww.tazak.cz%2F ..........třeba ti to k něčemu pomůže. Dodi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiroHany Vloženo 12. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2016 Chci si namontovat TZ sám, ale mám na Rapidu couvací senzory a mám obavy, když si koupím variantu TZ na pevno s univerzalní elektronikou (http://www.svcnachod.cz/pdf_ml_el/Z00-007%20Mont%C3%A1%C5%BEn%C3%AD%20N%C3%A1vod.pdf), aby koule na nárazníku nebyla trvale při couvání vyhodnocována jako překážka :-( Máte s tím někdo zkušenost ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tažak Vloženo 12. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2016 1.Přípojka v odkazu neodpojuje couvačky/je to v návodu jasně napsané/,přípojka co to umí,stojí o pár korun víc. 2.Pokud je koule v zorném poli čidel,tak to auto hlásía je jedno,jestli je přípojka univerzální nebo typová.Odpojování couvaček pracuje jen při zapojení přívěsu.Žádné přípojka neumí neumí rozlišit,zda čidlo čidlo bere kouli nebo patník. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fezoj07 Vloženo 12. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2016 Ahoj ja mam TZ sice original ale gulu mi to nehlasi.Ak je pripojeny prives tak sa senzori vypnu a na radiu sa zobrazi vozík;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pospa Vloženo 4. Červen 2017 Sdílet Vloženo 4. Červen 2017 Ahoj prosím , jakou zásuvku si nechat nainstalovat 7 nebo 13 pin (nebo 7 s přechodkou na 13) , tažné budu používat hlavně na nosič kol a občas 1x za rok vozík , jaka je nejčastěji používaná ? Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.