Prosinec 24, 20159 r na co čekat? normálně se člověk rozjede a jede. na nic čekat nemusíte, jenom tomu za studena prostě nesmíte dávat plnej kouř a 6000 otáček...
Leden 8, 20169 r Právě, že to některým cuká za studena, ikdyž nedávájí kouř :-) Jinak maželčin 13 starý Peugeot 206 s malým 4-válečkem 1.1 44kw před týdnem při -15 po studeném startu žádné cukání neměl ani při snaze ho k tomu donutit :-D
Leden 10, 20169 r A co má být? Kup si tedy Kiu a přestaň zde konečně otravovat ovzduší příspěvky mimo téma. Jsem si nevšimnul, že by to bylo o motoru 1.2 TSI.
Leden 20, 20169 r jojo to poskakovani potvrzuju, porad jsem premyslel cim to je, a v rijnu to delalo casteji, pak chvili v prosinci kdyz bylo teplejc, ted je prozmenu klid, ale at mi kurna nerikaji ze neumeji nastavit motor tak, aby se choval normalne a kultivovane, asi neumej.....
Červen 2, 20169 r U svojej fabie žiadne cukanie nepozorujem. Za posledný týždeň som po štarte (ráno do a večer z práce) vždy sledoval otáčky a sedí to s tým čo tu píšete. Keď je vonku teplejšie, motor po štarte vyletí do 1500-1600 klesne na 1200 a tam chvíľočku zotrvá. Keď bolo chladnejšie tak otáčky padli takmer ihneď na 750-800. Avšak, žeby mi počas tých zvýšených otáčok (1200) cukalo? absolútne nie, ba práveže sa bez plynu ešte ľahšie rozbehnem môžem si dovoliť rýchlejšie pustiť spojku a auto sa krásne plynule pohne A ešte by som dodal, pri rozbehu na spiatočke auto vyrazí vpred ešte lepšie ako na 1ke ... ehm ... teda vzad
Červen 3, 20169 r Ja to poskakovani (nez klesnou otacky na cca 800) pozoruju taky. Jakmile klesnou otacky tak tak je to OK Tak me napadlo, nema to souvislost s 66kW motorem? Potvrzuji to lidi se slabsi 1.2, takze mozna na to 81kW tolik netrpi
Červen 5, 20169 r Ja som mal podobny problem na Honda Jazz a bol som hlboko presvedceny, ze musi ist o vadu automatickej prevodovky- odpojenie baterie na par minut a znovapripojenie nieco vyresetovalo a bolo po probleme. Esteze som nesiel do servisu asi by ma za tuto patminutovu operaciu poriadne uctovali ako to ma Honda vo zvyku. Mozno to stoji za vyskusanie a nemalo by sa tym nic pokazit.
Červen 7, 20169 r U aut se start stop systemem pozor na odpojeni baterie, upozornuji na to dilenske prirucky.
Červen 7, 20169 r Máš pravdu, už dříve jsem koukal do té příručky a jen odpojení, připojení nebo nabíjení je celkem složitý proces, při kterém je třeba dodržet všechna pravidla. A co se týká poskakování motoru po startu, nic takového nepozoruju, jen zvýšené otáčky, které jdou postupně dolů, pokud hned nejedu. Zato první 2-3 sekundy je to hlučné jak traktor, pak se uklidní.
Červen 9, 20169 r Poskakovani po nastartovani pozoruji take a jeste tak o cca 300m dale vzdy stojim na krizovatce a tam citim takove lehke "skubani" od motoru pri volnobehu. Upraveno Červen 9, 20169 r od BrozikCZ
Červen 13, 20169 r poskakuje to za studena porad, najeto 15 tisic, motor 81kW, je to pocitove jako kdyby prokluzovala spojka, otravne, bohuzel pres leto to asi bude delat u kazdeho studeneho startu.... Za 14 dni jdu na olej takze jim to hodim na hlavu, spolecne s mlacejicim silentblokem prevodovky a neustalym piskanim z motoru asi od te hadice, proste novy auto vzdy idelane az po faceliftu, tyhle nepovedeny betaverze pokud mozno nebrat.
Červen 14, 20169 r Pánové, já bych tak kritický nebyl. Ano, má to svá pozitiva i negativa, ale: - EA211 je v koncernu provereny motor, to ze ho davaji nove do skodovek jeste neznamena ze to je prototyp - az bude na Fabii facelift, tak je jiste ze 1,2 TSI končí a bude 1,0 Z vlastní zkušenosti s FIII 1,4 TDI i 1,2 TSI 81 kW tříválec vím, že to že občas při necitlivém plynu 1,2 poskočí je nic proti tomu, co dělá naftový tříválec...
Červen 14, 20169 r Autor Je to otravné, nicméně pokud opravdu nikam nepospíchám, tak si vklidu nastartuju, připoutám se, vypnu S/S, nastavím rádio, klimu atd. mezitím mi klesnou otáčky na 800 a auto se zklidní a v klidu vyjíždím. Je třeba opravdu těch 40 sekund počkat než se auto zklidní.
Červen 14, 20169 r Je to vážně zajímavé, asi mám štěstí, ale nic z toho tady popsaného nepozoruju. Motor po nastartování vyběhne do otáček, zhruba 2-3 sekundy má příšerný jakoby dieselový zvuk, ale je klidný-neposkakuje a pomalu klesají otáčky, je přitom jedno jestli hned jedu nebo chvíli stojím. Pískání od motoru žádné neslyším a to jsem na zvuky celkem puntičkář. Silentbloky při přejezdu nerovností jsou taky bez problémů a nic nemlátí. Auto mám 3/4 roku a nemůžu si stěžovat, naprostá spokojenost.
Červen 14, 20169 r Taky nemam pocit, ze by mi to neco takoveho delalo. Fakt je, ze ja to moc nepozoruju - proste nastartuju, zaradim a jedu. To kdyz uz, tak nedavno jsem pozoroval trochu cukani, kdyz jsem po dlouhe jizde zastavil ve meste na semaforech, vyradil, ale SS auto nezdechl, protoze bezela klima naplno, radio a k tomu odber ze zasuvky... jak jsem tak tam stal, tak se mi zdalo, ze autem trochu cuka. Po rozjeti se chovalo uplne normalne, zadne divne zvuky a pak uz se to pri dalsich zastavenich neopakovalo.
Červen 14, 20169 r Já to taky ani nepozoroval, až po tom co jsem si o tom přečetl tady tak jsem se na to zaměřil a zjistil jsem že to mám taky tak. Než vycouvám ze zahrady a zavřu vrata tak je to OK
Červen 14, 20169 r Vela problemov na aute sa totiz zacne objavovat az ked sa zaregistrujete na toto forum
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.