Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ja na okreskach měl kolem 75*C, 78*C teplotu oleju. venku bylo kolem -12,5*C -/+ 1.0*C

Kluci jedné věci nechapu. Nový olej (hned po vyměne) má nižši teplotu na dalnici než trochu použivani. Umite mi to vysvětlit, proč se takhle děje?

Vloženo

Pri kľudnej jazde v týchto mrazoch sa olej naozaj neozhreje na bežnú prevádzkovú teplotu. Pri dlhšom státi s naštartovaným motorom dokonca začne chľadnúť aj chladiaca kvapalina. Počkajte si na jar a bude tozase v normále! ;)

Vloženo

jj, vždy když přijde zima, tak se začne řešit teplota oleje, jak topí auto, akumulátor atd. a až budou hice tak přijde na řadu klimča. Běžnej a každoroční Homerovskej kolotoč.

Vloženo
ja bych rekl, ze zalezi i na tom, jak clovek jede, pokud to nechava ve vyssich otackach, nebo jede jak v lete

tak byly to okresky 60-70

Bohužel v zimě je občas krom nízkých teplot i sníh a led na silnici, takže jak v létě jezdí jen Pražáci[emoji12]
Vloženo

Nesleduju ani teplotu oleje ani stav baterky. Proste prijdu, nastartuju a normalnim tempem vyrazim. Pustim si k tomu topeni srkzeva klimu, po nejakem case hudbu. Auto se chova, svete div se, uplne normalne, jak jsem zvykly. Vlastne ne, obcas ma tendenci prokluzovat a hazet zadkem. Ma me to prekvapovat v horach, na snehu a ledu? Jsem Prazak, tak by asi melo :D

Vloženo
Nesleduju ani teplotu oleje ani stav baterky. Proste prijdu, nastartuju a normalnim tempem vyrazim. Pustim si k tomu topeni srkzeva klimu, po nejakem case hudbu. Auto se chova, svete div se, uplne normalne, jak jsem zvykly. Vlastne ne, obcas ma tendenci prokluzovat a hazet zadkem. Ma me to prekvapovat v horach, na snehu a ledu? Jsem Prazak, tak by asi melo [emoji3]

I Pražáci dělají některé věci správně a tohle je jedna z nich - auto má jezdit = sloužit a ne my jemu[emoji106]
  • o 6 měsíců později...
Vloženo

Jak píše Pawouk výše, provozní teplota motorového je v rozmezí 80 - 110 st. C. (stejně jako provozní teplota chladící kapaliny).

Dlužno podotknout, že teplotu oleje nepříznivě zvyšuje jeho malé množství v motoru, pokud je na měřící rysce minimum, chybí do maxima více než litr oleje.

Vloženo

To nesouhlasím. Byl jsem na poslední třetině, pak pár letů po DE dálnici a auto si řeklo o dolití. Měrka na minimu, ale dolil jsem do maxima jen půl litru.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Normálna prevádzková teplota oleja by mala byť niekde okolo 90 až 110°C, takže nerob si z toho ťažkú hlavu. V ropákoch sú teploty okolo 110°C úplne bežné, a pri záťaži idú aj cez 120°C, a tie oleje to zvládajú.

• o 10 měsíců později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Jel jsme teď do DE, tak jsem schválně sledoval teplotu oleje, venku 32°C ve stínu, provoz byl hustší, takže se jelo v levém, tempomat nastaven na 170 a sem tam bylo třeba uhnout, takže buď zpomalit, nebo to přišlápnout. Za celých 45km co jsme takto jel se teplota oleje držela dle MaxiDotu okolo 109°C, maximum co jsem za tu dobu měl bylo 112°C. Tedy za mne spokojenost, čekal jsme ty teploty mnohem vyšší při tomto tempu.

Editováno: , autor: Martab
  • o 6 let později...
Vloženo

Mám prosbu mám fabii 3 motor 1.2 tsi 66kw olej nový 0w30 jak byl původní auto má nájezd 120000km a teď začala blbnout teplota oleje v rychlosti okolo 90km je teplota i 100°C na dálnici i víc a to je okolni teplota 18°C je to normální díky Jirka 

Vloženo

Když si přečteš co se píše nahoře tak je to normální, já mám sice 1.0tsi a stejný olej má za běžných okolností do 100° a na dálnici ve stoupání 105°+. Máš tam dost oleje? 

Vloženo
před 2 hodinami, ben06 napsal:

Když si přečteš co se píše nahoře tak je to normální, já mám sice 1.0tsi a stejný olej má za běžných okolností do 100° a na dálnici ve stoupání 105°+. Máš tam dost oleje? 

No oleje mám přesně v polovině měrky,  a auto nic nepíše. Má pravidelný servis. Celou dobu jsem to nesledoval až teď posledních 14 dní. Včera jsem měnil olej a pořád to samé. 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...