Květen 8, 20169 r Losky83: Tohle se mi stava se zadnimi dvermi, kolegovy v praci take u jeho vozu. Dela to kdyz zastavim, vypnu zapalovani, pak si vsimnu, ze jsem nevytahl okenka, tak ho zase zapnu, vytahnu treba okna, vypnu zapalovani, vystoupim a zadni dvere zamcene. Pomuze stisknout tlacitko zamecku na stredove konzoli - palubni desce. Chyba se vloudila.
Červenec 28, 20169 r stve ma: -vrzganie v exterieri pri prudsom pridavani na 2.rychlostnom stupni-strasny zvuk,znie to ako keby tam rezonoval nejaky nepritiahnuty plech, dobre to pocut pri stiahnutom okne vodica -vrzganie, ktore je pocut v interieri aj exterieri pri nastupovani na zadnu sedacku, alebo sedacku spolujazdca, taktiez pri zdvihani rucnym zdvihakom- to ani Skoda 120 nerobila -permanentne rezonovanie, vrzganie, piskanie a pazvuky v interieri z pristrojovej dosky, z klimy, schranok, dveri, taktiez piskanie od motora
Srpen 17, 20169 r Na téma stahování oken tu už bylo napsáno dost, takže k tomu se pouze přidávám....a za mě osobně mě hodně zklamala špína na prazích, a množství vody, které se tam dostane po projetí myčkou(kartáčovou..jak to je u wapky, to nevim)
Srpen 25, 20169 r U wapky je to stejný, na prazích stojí voda a zádveří je jí taky plné, to je tak když ty dveře nemají těsnění...
Srpen 25, 20169 r Jak tak jezdím a kilometry přibývají, čím dál víc zjišťuji , že některé věci které mě vadily na začátku už skoro nevnímám, ale jedna věc mě štve stále stejně a to je ta velká díra mezi jedničkou a dvojkou. /mám TSI 66kW/ Samozřejmě už jsem tomu přizpůsobil styl jízdy, ale toto vážně mělo být jinak, protože pokud tu jedničku člověk neroztáhne jak při závodech, tak ta dvojka prostě nejede.
Srpen 25, 20169 r Ahoj, takt toto vůbec nepociťuji, asi je to stylem jízdy, ale jelikož jsem nikdy moc nespěchal tak mi to vždy přišlo Ok. Z domova hned vyjíždím docela velký kopec a na dvojku jede fakt fajn. asi jsem jinej no Upraveno Srpen 25, 20169 r od Malta necituj předchozí příspěvek
Srpen 25, 20169 r To není o tom, že by to na jedničku, nebo dvojku málo táhlo, jede to dobře, ale je velký převodový rozdíl mezi těmito rychlostmi a je prostě potřeba jedničku hodně roztáhnout, aby dvojka hned solidně zabrala. Je to problém jen mezi 1-2 , ostatní už v pohodě. Nevím jestli u 81kW je to jiné, ale potvrdilo mě to už víc lidí a defakto i prodejce při zkušební jízdě.
Srpen 25, 20169 r Tak to dnes cestou z práce prozkoumám. Jen doufám, že to nebude tak jako když o něčem nevíš tak to neřešíš a když Ti to někdo řekne tak si toho pokaždé všímáš Upraveno Srpen 25, 20169 r od Malta necituj předchozí příspěvek
Srpen 25, 20169 r Jo, uz parkrat me to vypeklo pri vyjizdeni z krizovatky, kde jsem uplne nestal. U predchozich aut jsem byl zvykly, ze dokud nestojim, tak tam jednicka nepatri. Ale u Fabky jsem se pri pomalem pohybu musel naucit tam dat jednicku, protoze dvojka nez se rozjede a natlaci turbo, nekolikrat mi to v krizovatce pak malem nevyslo. Ta dira tam fakt je a zalezi, co je lepsi - jestli davat jednicku, i kdyz auto nestoji a nebo vytocit motor trosku vyse a pres spojku vyjizdet na dvojku...
Srpen 25, 20169 r Souhlasim. Ono se s tim sice da na rovine rozjet i na tu 2ku (81kw), ale zacatek je nejisty nez prijde turbo efekt. Pak to naopak vystreli jak z praku... Taky uz jsem se naucil nebat se na to pri rozjezdu vic slapnout a 1ku trochu vytocit...
Srpen 25, 20169 r Aha tak teď už to chápu Jen jak jsem zvyklí na slabší auta tak to nevnímám a pokaždé na dvojce více sešlápnu plyn a táhám to skrze spojku.
Srpen 25, 20169 r Je to jak dehet 1.9 TDI 74kw. Tam to bylo podobné, navíc to buď rvalo a nebo dunělo. U 96kw a 6q to už nebylo, ale měl jsem tam chip.
Květen 4, 20178 r Projel jsem se na podzim 2016 v dceřině Fabii 3 HB 1,2 TSI 81 kW a byl jsem příjemně překvapen odhlučněním a svižností auta. Proto jsem byl trochu dost rozčarován, když jsem 8.3.2017 přivezl novou 1,2 TSI 81 kW kombi, jak je proti dceřinné hlučná. Pak jsem zjistil, že mě ošidili o celoplošný kryt motoru, tlumení kapoty a plastové kryty podvozku, které HB má, ale kombi nikoliv.Tyto plasty nejde dodělat, protože na kastli nejsou navařeny "štefty" na které se tyto plasty přidělávají. Pořádný kryt motoru a tlumení kapoty jsem dokoupil, ale stále to není tak tiché, jako Fabka mojí dcery. Pronikavě se hluk motoru snížil při přehození zimních plechů na hliníky (až mě to překvapilo - řeší se to zde někde na fóru, že to není hluk od kol, ale od motoru). Takže jsem zakoupil v Ahifi tlumení za cca 8k a začal vylepovat. Prvně zadek, kufr, podběhy zevnitř a pod zadními sedadly, je to lepší, ale nejvíc pomohlo vylepení kapoty a polepení předních podběhů (plastů) a vylepení vnitřku blatníků směrem k předním dveřím (je tam jen takový kus plastové záslepky). Už to začíná být skoro S-klasse. Ještě chci vyřešit druhé tešnění dveří, protože spodkem dveří proniká bordel a spousta hluku od kol a aerodyn. hluku. Až to zmáknu, tak se ozvu, materiál mám objednaný, jen čekám až bude pořádně teplo, protože lepit těsnění v 10st. Celsia by nebylo to pravé. Taky můžu dát k dobru, jak jsem se pomocí jednoho polarizovaného relátka a jednoho kondenzátoru vypořádal se start/stop systémem.
Květen 5, 20178 r bylo by fajn, založit si vlákno v moje fabia a dodat i fotky, kde všude a jak jsi lepil
Květen 5, 20178 r čím mě moje fábka naštvala? poslední dobou nejvíc plynový pedál... reaguje se zpožděním, až když ho našlápnu o cca 5+mm, je to otravné když popojíždím v koloně (ředit to o to více spojkou), nebo když pustím plyn a chci doplachtit motorem... ze začátku jsem si toho moc nevšiml, postupem času mě přijde že se to o něco horší, což ale je trochu divné protože plyn by měl být elektronický... sice jsem zachytil TPičko o zadrhávajícím pedálu plynu, ale to nejspíš není tenhle případ... někdo s podobným poznatkem? projel jsem se i s předváděčkou jak s cca 600km, tak s cca 14tkm, obě dvě podobně, jen s rozdílnou intentizou (jedna víc, jedna míň)...
Květen 5, 20178 r ja mám v poslednej dobe akurát problém s takým slabým "kopnutím" do plynového pedálu nie je to pravidelné a silné, čiže to asi ťažko dokážem... a včera mi začal rezonovať B-stĺpik na vodičovej strane. asi zmeny teplôt, ráno bol kľud (alebo ja zaspatý)
Květen 5, 20178 r @jayhawk me zas prijde ze se meni tuhost plyn.pedalu .. nevim jestli sem paranoidni ale s dobou jizdy mi prijde, ze pedal ztuhne
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.