Červen 21, 20169 r Materiál skla panoramatickej strechy je tvorený tromi vrstvami: spodné tvrdené sklo, stredná bezpečnostná fólia a vrchná sklenená vrstva s tónovaním zaisťuje menší priestup svetelnej (cca 22,4 %) a tepelnej energie (cca 15 %). V prípade potreby je možno celú panoramatickú strechu prekryť zvnútra pomocou dvoch samonavíjacích roletových clôn.
Červenec 21, 20169 r No co ludia ako hodnotite panoramaticku strechu v tychto dnoch ked vam pecie nanu a vy sadnete do auta?
Červenec 21, 20169 r Je uplne jedno, jestli panorama strechu mas nebo ne. Ja mam sice jen malou na OIII, ale v mistnich vedrech (pres den 38°C, pres noc 30°C, navic teplo je naakumulovano ve vsudypritomnem betonu) je uplne jedno, jestli mam plechovou nebo sklenenou strechu. Asi tak.
Červenec 21, 20169 r Asi dvakrat za celou osmiletou zkusenost s panoramou mne bylo neprijemne, ze na me sviti. To jsem resil zatazenim roletky, jinak jsem nikdy nic spatneho nezaznamenal.
Květen 17, 20178 r Náhodou jsem narazil na sice už vousaté, ale zajímavé informace ohledně pevnosti a bezpečnosti panoramy u Roomsteru. F3 a Rapid mají panoramu konstrukčně téměř totožnou, takže si myslím, že jde o infromaci relevantní i k těmto vozům. Viz můj příspěvek v tématu Panoramatická střecha v sekci Zadní část Roomster. Mimochodem, o víkendu Roomster 2x přestál krupobití. Pravda, nešlo o žádná holubí vejce, byly to jenom běžné krupky, které neudělaly nic ani plechům, natož panoramě.
Srpen 27, 20196 r panorama fabia 3 mote carlo.....jeden maly kaminek co odletel od auta....na strese mala prasklina... za 2mesice se rozlezla na 80cm..okno v pytli....kdyby byla strech plechova maximalne zatru barvou odlouply lak...nyni oprava strecha 25000kc plus montaz..kdo chce zaslu mu foto....
Srpen 30, 20196 r Ono některé pojistky se na panoramu nevztahují (mají výslovně uvedeno že se pojištění týká obvodových skel...).
Srpen 30, 20196 r Vstahuje se na havarijko. Allianz mě teda řekli, že při vyšším limitu pojištění skel u nich i pevná panorama na to platí, ale může to být jen myšlenka toho mého poradce a skutečnost bude jiná. Prodejce ve Škodove tvrdil, že je to součást karoserie a spadá to tak do havarijka.
Srpen 30, 20196 r Klasika, na co všechno jsi skutečně pojištěn zjistíš jedině tak, že budeš chtít plnění :) A pak přijdou ke slovu všechny ty podmínky, krácení, výluky, prokazování...
Srpen 31, 20196 r Jak funguje výměna skleněné střechy se přesvědčil kamarád. V autorizovaném servisu Forda už vyzkoušeli tři originální náhradní skleněné střechy a zatím žádná nepasuje, no snad se to jednou podaří... Upraveno Srpen 31, 20196 r od dodge
Srpen 31, 20196 r Jeden od nás tiež mal puklinu od nejakého kameňa na krátkej panoráme. Riešil to začiatkom leta mimo autorizák v miestnom servise, ktorý sa špecializuje na výmenu autoskiel. Ešte sa vytešoval, že nová panoráma prišla aj s roletkami. Výsledná faktúra bola necelých 1100€, šlo mu to cez havarijnú.
Srpen 31, 20196 r Asi se to nekterym nebude libit, ale co je pojisteno (tedy zde panoramaticke okno) zjistite peclivym ctenim pojistnych podminek a specialne vyluk. Ja mel panoramu na Roomsteru a drobnou prasklinu jsem mel na prednim okraji taky. Nechal jsem zadelat pryskyrici a byl klid. Upraveno Srpen 31, 20196 r od bojler
Únor 28, 20232 r Zdravím všechny, zajímalo by mě jestli jsou nějaké problémy s panoramatickou střechou u F3 Monte carla? Cenu celého kusu jsem si zjišťoval dle vin, ale zajímá mě jestli tam třeba po x letech neprotýká, nebo nejsou jiné neduhy?
Březen 18, 20232 r Ja osobne by som panorámu nechcel do žiadneho auta. Otázka k čomu? V silných horúčavách dostávať do hlavy UV žiarenie. Zvyšuje to hluk, Jeden uletený kamienok z kamióna a škoda. Potom zbytočné vlievanie peňazí ktoré môžu slúžiť na niečo iné. Upraveno Květen 7, 20241 r od RichardSA
Březen 19, 20232 r @Ondra91 mám panoramu na své F3C MC, 2016 42tkm; ťuk ťuk nepozoruji žádné problémy- ani prasknutí, ani zatékání. roletky taky fungují, i když je fakt že je moc nepoužívám, resp vůbec. benefit toho prosvětleného auta mě baví víc (a občas na debilních semaforech na ně i skrze ni vidím a nemusím se bůh ví jak křivit)... @RichardSAna tohle se tě nikdo neptal jestli bys ji chtěl nebo nechtěl. to sklo je standardně tónované, tzn UV neprochází/redukováno na absolutní minimum. hluk neposoudím ale upřímně pochybuji- kde by se měl brát? aerodynamicky je to stejné. kamínek od před tebou jedoucího auta s největší pravděpodobností vletí do čelního skla a ne panorama střechy; a pokud se tak náááááhodou stane tak to ladí pojistka (stejně jako to čelní sklo). řešit "tohle v autě nechci je to navíc, může se to pokazit/může se tomu něco stát" je v dnešním době nesmysl, pokazit se může hodně věcí (viz o4), a jestli ti na střechu něco spadne bude škoda jak na klasické plné plechové, tak na skleněné panoramě...
Březen 23, 20232 r Neprináša to žiadny úžitok, okrem zbytočných nákladov v prípade výmeny. V lete by som skorej všetky okná prijal UV proti žiareniu. Upraveno Květen 7, 20241 r od RichardSA
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.