Yosef Vloženo 13. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2016 OK, dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 21. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2017 V 20. října 2015 na 20:41, Zavoznik napsal: Nejsem si jistý jestli ta příčina toho škubnutí je přímo v motoru nebo jestli je někde mezi motorem a kolama. Já si myslím, že příčina je mezi volantem a pedály. Popisovaný jev je naprosto normální. Resp. když řídím jako lama, tak jev pozoruji, když jedu s citem, tak nikoliv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladoci Vloženo 20. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2017 Clerfayt,mozno je to normalny jav pre rapid,fabia mi to nerobi a ani kamosova octa,ked rapida niekomu poziciam,tak si to vsimne,ze to pri ubrani a pridani plynu cukne,jj,da sa naucit s tym jazdit,ale myslim si,ze by to nemalo tak robit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zavoznik Vloženo 20. Prosinec 2017 Autor Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2017 V 21. 10. 2017 na 13:37, Clerfayt napsal: Já si myslím, že příčina je mezi volantem a pedály. Popisovaný jev je naprosto normální. Resp. když řídím jako lama, tak jev pozoruji, když jedu s citem, tak nikoliv. Rád bych poprosil chytrolína @Clerfayt jestli by nebyl tak hodný a nepoučil mne, co dělám za volantem toho Rapida špatně. A proč se mi tak chová jenom ten Rapid a u jiných aut se to neděje. Děkuji předem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 20. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2017 Ahoj. Je to jak píšete. Nějaké auta to dělají více jiné ne. U rapidu to pociťuji taky. Myslím, že se nemusíte obávat . Je to nepříjemná vlastnost, ne závada. Asi to závisí na kombinaci auta, motoru a převodovky. A asi hlavně naladěním řídící jednotky motoru. Řídit motor s dnešní náloží emiyních požadavků neni prdel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 20. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2017 Může to dělat spousta věcí, od uložení motoru převodovky, přes spojku/převodovku/diferák... Dobrý mechanik najde, problém je najít toho mechanika :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr.vnnn Vloženo 6. leden 2018 Sdílet Vloženo 6. leden 2018 Uz vymenit silentblock prevodovka , ale nic nepomaha . Porad cukani , skoda rapid je hovno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomasrapid Vloženo 9. leden 2018 Sdílet Vloženo 9. leden 2018 Také při přidání a ubrání plynu pociťuji cuknuti Rapid 2016 1.2tsi najeto 30tkm. Řekl bych ze je to normální. Celkove u TSI člověk musí trosku jinak zacházet se spojkou. Pokud si někdo není jistý a mysli si ze by to delat nemělo tak ať zajede do servisu a tam by mu měli během par minut říct. Myslím si ze ze spoda by neměl byt problem to poznat. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
knopis Vloženo 21. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2018 Sága pokračuje, aktuálně najeto 249.800 km a pravidelně praská držák, pokud se to chvíli neřeší, načne se výrazně i vzpěra motoru. :-) Viz moje video: https://youtu.be/P8t760msOnM Cukání na Rapidech je otravný. Člověk skáče jak učeň.. :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daaric Vloženo 22. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2019 Tady Spaceback 1.2 TSI 81kw s manuálem, r.v. 2015 Drobný škubání při puštění a sešlápnutí plynu taky pozoruju, ale jenom při klidné jízdě až na 4. - 6. stupeň. Typická situace, když pluju stovkou po rovince a najednou je tam křižovatka se 70, pustím plyn a za křižovatkou na něj zase položím nohu. Když ho pustím, do vteřiny auto škubne a začne víc brzdit motorem. Když zase lehce přidám, auto zase trochu škubne a začne táhnout. Znát je to ale jenom při tomhle stylu jízdy a s lehkou nohou na plynu. Čím víc na něj šlápnu, tím víc to škubnutí zmizí/není poznat. Tohle chování je podle mě jenom naladěním motoru (vstřiky/časování ventilů). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mastibruch Vloženo 14. Březen 2020 Sdílet Vloženo 14. Březen 2020 Přesně jak píše Daaric nademnou. Projevuje se mi to samé pri klidné jízdě u F3 TSI 66kw.Přišel někdo na to jestli je to opravdu tím uložením prevodovk nebo je to vlastnost 1.2 tsi motoru a dělá to všem ? Odesláno z mého JSN-L21 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavia3 lover Vloženo 5. Březen 2021 Sdílet Vloženo 5. Březen 2021 1,4 TSI 110kw O3 FL 2017, úplně stejný problém při sešlápnutí plynového pedálu auto lehce cukne (neřadím, mám třeba 3 nebo 4 stupeň) následně vidím, že budu muset brzdit a zpomalit, tak už v dálce nejdříve nechám auto ,,dojet,, bez zmáčknutí spojky, či řazení jen pustím nohu z plynového pedálu, aby auto samo dojelo, a opět cukne vozidlo při úplném vyšlápnutí plynu. Má někdo teda zkušenost jestli je to silentbloky, nebo,, vlastnost, nebo něco jiného auto mám stále v zaruce. Najeto 78 t.km. Díky za odpovědi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.