nixberg Vloženo 16. Květen 2016 Sdílet Vloženo 16. Květen 2016 tak jsem to dnes zjistil, za deště to vrže ještě víc. Zkus najet při brždění v menší rychlosti na nějakej retardér a uslyšíš odkud to jde. Mně to dělá přední náprava. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spirito Vloženo 16. Květen 2016 Sdílet Vloženo 16. Květen 2016 Dnes jsem byl v servisu kvůli něčemu jinému, zmínil jsem se ale o tom a technik to byl se mnou projet. Takhle tichý auto jsem zažil, když jsem ho kupoval a to jsme jeli přes retardéry a mizernou silnicí. Samozřejmě, že se to vůbec neprojevilo, ale hodinu před tím, když jsem vezl manželku do práce tak si vesele několikrát zavrzalo ... Tak nevím, asi musím pár měsíců počkat, jestli to bude dělat pořád. :-( A nebo to není od nápravy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajjja Vloženo 17. Květen 2016 Sdílet Vloženo 17. Květen 2016 To je stará známá věc, autorizovaný servis má kolem sebe 50metrové ochrané pásmo, před ním projevené závady se u nich neprojeví. Samozřejmě nadsázka, ale mohu to potvrdit, skutečně se to často stává. Já svoji závadu dokonce předváděl technikům z bolky a nalítal jsem s nimi několik desítek kilometrů, než se jim to projevilo. To je snad něco mezi nebem a zemí. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nixberg Vloženo 20. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2016 Mimochodem to bouchání, které zní spíš jako dunění a skoro působí jako akustický tlak zmizí, když nedovřete 5. dveře. Celý ten velký kufr působí jako ozvučnice a zesiluje hluk podvozku ... dělaly to zatím více a méně všechny oktávky, ve kterých jsem jel. Na zahraničních fórech se to vcelku diskutuje, ale bez úspěšného řešení. Trošku pomůže seštelovat dorazy 5.dveří. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
compu Vloženo 12. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2016 (editace) mám Octavii III 1.6 TDI 4x4 r.v. 2014 rovněž bouchala "dutě" zadní náprava - tento týden v rámci záruky výměna zadních tlumičů - bouchání odstraněno Škodovka má prý na tuto závadu vydané TPI Editováno: 12. Srpen 2016, autor: compu 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalRr Vloženo 17. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2016 Potvrzuji TPI na výměnu zadních tlumičů, po třech letech a několika reklamacích mám konečně klid. Teď ještě vrzání přední nápravy 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasek Vloženo 17. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2016 Tohle TPI je pouze na RS Octavie? Máme v práci 1.6 TDI a zadní náprava nám teda bouchá, nebo spíš mlátí celkem hodně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalRr Vloženo 17. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2016 Ne, jedná se o Octavie III s víceprvkovou nápravou. Jestli je něco i pro nápravu s torzkou netuším. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tttt Vloženo 17. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2016 Vrzání přední nápravy řeším taky (již tři neúspěšné pokusy) více v jiném tématu. To bouchání ze zadní nápravy... mám taky víceprvkovou a občas něco ze zadu slyším, není to nic strašného, asi takové duté bouchnutí, které je slyšet (bez zapnutého radia) po horších cestách. Nemáš třeba nějaké video toho zvuku? Mně možná, v rámci "vrzání přední nápravy" vymění přední tlumiče, tak, že bych reklamoval i zadní :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tttt Vloženo 15. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2016 (editace) Ahoj, hlásím úspěch s reklamací bouchání zadní nápravy. Za chvíli mi bude končit záruka, mám víceprvkovou nápravu, najeto cca 80 tis. km a občas jsem něco ze zadní nápravy slyšel - pravda nic drastického navíc musím přihlédnout ke km..., ale po přečtení fóra jsem si řekl, proč to nezkusit :-). Dnes mi volali ze servisu, že ŠA souhlasí s výměnou zadních tlumičů :-). Jinak jsem byl v servisu Autostyl v Praze ve Stodůlkách a snažil jsem se využít zdejších informací, takže jsem mlel o vydaném TPI a problémech s boucháním zadní nápravy atd. Sice byl servisák neutrální a odvětil ve stylu "lidi toho nakecají", ale myslím si, že mi to možná pomohlo, nevím... Každopádně, kdo taky občas něco ze zadní nápravy slyší, zkuste to reklamovat na tlumiče, třeba Vám to vyjde... Teď jsem v napětí, zda poznám rozdíl. Každopádně ikdyby to nepomohlo, nové tlumiče, zadarmo, nekup to :-D Editováno: 15. Listopad 2016, autor: tttt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tttt Vloženo 18. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2016 Jen doplním, že od výměny tlumičů jsem najel zhruba 100 km a z toho půlku po Praze a středočeských tankodromech (zbytek D1) a hluk od zadní nápravy je znatelně, opravdu znatelně nižší, takže to opravdu bylo tlumičemi :-). Kdo řeší stejný problém, šup do servisu a otravovat, otravovat, a požadovat výměnu tlumičů!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DeKemadec Vloženo 20. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2016 Ja jsem si prestal brat Octavii RS na sluzebni cesty do nemecka kvuli tomu duneni, ktere mne po 100km unavovalo. Musel jsem delat casteji pauzy. Zkousel jsem vic RS najezdy okolo 6 tisic, i normalni dvoulitr. Delaji to vsechny Octavie ...bohuzel. Neni to auto na delsi cesty.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tttt Vloženo 25. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2016 DeKemadec : No a byl jsi to reklamovat? Proběhla výměna tlumičů? Pokud nikoliv, tak šup do servisu, otáčej se na problému, TPI, zkušenostech ostatních atd. Možná budou breptat, jako u mne, ale nakonec to uznali a ten rozdíl je opravdu znatelný, ve prospěch ticha. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal III Vloženo 6. leden 2017 Sdílet Vloženo 6. leden 2017 Zdravim. Mam najeto 20 000 km a slysel sem jak kdyby ranu do kufru celkem trikrat tak sem tomu nevenoval moc pozornost. Myslite, ze to jsou ty tlumice? Zavolam si do servisu jinak a vyridim si to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tttt Vloženo 24. leden 2017 Sdílet Vloženo 24. leden 2017 Michal III : JJ, klidně to může být ono. Pro jistotu zkontroluj, zda nemáš nějaký "bordel" v kufru, který by to mohl dělat a v neposlední řadě se podívej na rezervu, zda není uvolněná. Pokud vyloučíš tyto varianty, tak by to skutečně mohlo být těmi tlumiči.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 24. leden 2017 Sdílet Vloženo 24. leden 2017 Vyházet všechno z kufru a vyzkoušet..... tlumiče mají myslim nějakou konstrukční vadu a cinkají, zní to jako bouchání z kufru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nixberg Vloženo 30. Březen 2017 Sdílet Vloženo 30. Březen 2017 (editace) Dneska jsem si vyzvedl ze servisu auto s novejma zadníma tlumičema, který mi vyměnili na záruku a musím říct, že jsou měkčí a jízda po nerovnostech je klidnější než s původníma z 2013. Bouchání úplně nezmizelo, což jsem ani nečekal protože to je vlastnost O3, ale je to mnohem snesitelnější. Uvidím, jak dlouho jim to vydrží... Editováno: 30. Březen 2017, autor: nixberg 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martasva Vloženo 12. Září 2019 Sdílet Vloženo 12. Září 2019 Zdravím , mám úplně stejný problém. Tlumené klepání při přejezdu nerovnostína zadní nápravě . Auto 1.5 roku staré r.v 2018 najeto 30 tis . 1.4 CNG multilink. V servisu nic nenašli. Řeší to se škodovkou , prý zadní brzdiče , za cca 10 dní se ozvou co dořešili se škodovkou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.