Publikováno Září 27, 20168 r Podstoupily jste již někdo úpravu softwaru řídící jednotky motoru? Zajímá mne verze YETI 4X4.
Září 28, 20168 r Mam takovej dojem že ještě nebyla vydaná upravená verze softu pro žádnou verzi s 4x4. Aspoň všude se pořád píše že se uvolňuje pro přední náhony. Mě by spíš zajímalo něco o mém motoru. Mám motor CBDB a o tom v minulém čisle Světa Motorů píšou, že splňuje pouze EURO 4 a akce se ho netýká páč je prý OK...buď si dělá srandu SM, nebo internet kterej tvrdí že CBDB plní EURO5...vidím to na ten Svět Motorů že píše nesmysly :-D
Září 28, 20168 r Splést se samozřejmě mohli a může to být i jen tisková chyba. Nicméně ZDE si to můžeš ověřit.
Září 28, 20168 r JJ, tam jsem si to ověřoval už kdysi a taky jsem "postiženej". Pak jsem si to kontroloval podle velkýho TP a internetu a plní EU5. S největší pravděpodobností chyba v SM. Ale je fakt že jak jsem si to přečetl tak jsem znejistěl...nejde mi o aféru, ale spíš to EU5, když EU4 plnila už moje bývalá jedničková Fabie.
Září 28, 20168 r Když byli benzín fabči euro 4 tak nafty tak euro 1 nebo nic. Prostě benzín je v tom lepší. Abys měl naftu euro 5-6 dáváš močovinu a benzíny nic. Tak se nediv.
Září 29, 20168 r To je jasný že benzin je na emise lepší, o tom žádná...každopádně můj Yeti s motorem CBDB (z 2009) má v TP uvedené emise 692/2008A, takže podle netu EURO5...a bez močoviny, ale s DPF. V SM je to buď tisková chyba, nebo chyba pisatele článku.
Listopad 10, 20168 r Tak máte už někdo přehraný sw v rámci dieselgate? Já od minulého týdne (2.0 TDi, 4x2 81 kW, vyrobeno 11/2011) , zatím žádné změny nepozoruji. Spotřeba se mi špatně posuzuje, hlavně když jsem teď přezul na "malé" zimáky.
Listopad 10, 20168 r Pokud by byl problém, tak není nic těžkého naflashovat zpět, a případně i jednu nebo druhou verzi upravit.
Listopad 10, 20168 r Motor po prehrani se mi zda hlasitejsi nez se zahreje, a regenerace filtru je castejsi
Listopad 10, 20168 r Autor Nedávno jsem četl že projevy budou právě takové jak píšeš(časté reg.filtru a např.přidání vstřiku).Časem se musí projevit nějaké negativní vlastnosti!
Listopad 10, 20168 r 13 hours ago, Jirka67 said: Tak máte už někdo přehraný sw v rámci dieselgate? Já od minulého týdne (2.0 TDi, 4x2 81 kW, vyrobeno 11/2011) , zatím žádné změny nepozoruji. Spotřeba se mi špatně posuzuje, hlavně když jsem teď přezul na "malé" zimáky. Pozvali si Vás a informovali? Souhlasil jste nebo to udělali automaticky např. při nějaké periodické prohlídce? 11 hours ago, motorpower said: Pokud by byl problém, tak není nic těžkého naflashovat zpět, a případně i jednu nebo druhou verzi upravit. A ŠA, resp. VW nám to proplatí?
Listopad 11, 20168 r Tak si to neberte tak osobně... Já jen, že až Ťokťoka napadne udělat svolávačku povinnou jako v rajchu, budou mít zajištěný příjem různé tuningové firmy a firmičky a naopak, přijdou o kšeft autorizáky. Nicméně čekám odpověď Jirky67, co ho k tomu vedlo, dát si to přehrát. A když už o tom mluvíme, je častější regenerace DPF sama o sobě nějak na závadu, nepočítám-li tedy vyšší spotřebu?
Listopad 11, 20168 r Pepa304 Rozhodně, regenerace rapidně snižuje životnost a kvalitu oleje. Navíc DPF má omezený počet regenerací než rozpraská vlivem vysokých teplot. Ten počet je sice velmi vysoký, ale i tak... Podle všeho i mnohem víc pracuje EGR, takže ze životnosti 80-160 tisíc v závislosti na typu jízdy, to bude ted cca 20-80 tisíc km. Vstřícný krok od automobilky by byl kdyby namáhané díly (DPF a EGR) jednorázově slevily o polovinu, jinak diesel gate časem rozúčtujou mezi lidi co budou dál tím autem jezdit, právě cenou náhradních dílu. Tuším že tam byl i změněn negativně chod vstřiku. Ono místo předělání SW a sacího systému by např. u 1.6 TDI úplně stačilo kdyby všem dali nové vstřiky a dohráli SW z 2 litrové verze, který kontroluje skutečné množství paliva vstříknutého do válce a dělalo to korekce. 1.6 TDi motorům neuvěřitelná po 120 tisících roste hlučnost motoru, právě kvůli jetým vstřikům bez korekce. Nepochybně i extrémně rostou emise. Mě už jeden vstřik pouští tak rozdílné množství paliva že jsem si myslel že mi špatně dosedá ventil a blbne hydrostyl. Ne moc nafty v komoře ...
Listopad 11, 20168 r Pepa: Co mi k tomu vedlo? V rámci záruky na korozi dveří (viz vlákno jinde) mě informovali, že už tam mají u mého vozu nahlášenou změnu sw v rámci dieselgate (mezitím mi pak přišel i ten dopis). Přejímacího technika znám už léta, říkal mi, že už sw přehrávají a žádné negativní zkušenosti s tím nemají. Navíc jsem dostal slevu asi 700 kč na přezutí kol... Prostě jsem na to kývnul, nejsem vůbec odborník na motory. Jiný známý dělá zas v servisu VW a také říkal, že to už přehrávají, jeho kolega to má přehrané v Audi 2.0 TDi a také žádný problém. Uvidíme, co bude dál. Zase mám klid, že někde v registru už to mám OK. Navíc stejně, když jezdím do autorizovaného servisu na prohlídky, mohli by mi v budoucnu kvůli něčemu jinému přehrát sw a tam by už tato změna také byla.
Listopad 11, 20168 r Jak by řekl jeden pán, necháme to přehrát ať jsou spokojený a pak si s tím udělám co budu chtít....co kdyby pak za to chtěli ještě nakonec platit , když teď nedojedu....
Listopad 11, 20168 r Jirka67: OK, díky za odpovědi. Já osobně se přehrání budu bránit, dokud to půjde, jsem spokojený s tím motorem přesně takovým, jak je. 15degren: To myslíte vážně, tu (současnou) životnost EGR max 160000km? Naše služebáky OII 1,6TDi mají nalítáno hodně přes 150000km a nic se nikdy neměnilo. Na žádné svolávačce zatím, pokud vím, také ještě nebyly.
Listopad 11, 20168 r Tak ve služebáku se asi nejezdí ecorun. Egr ventil motor používá asi do 2200 otáček, když je motor provozován převážně nad 2000 otáček, tak k jeho zanešení prakticky nedochází, takže jízda po dálnici nebo non eco po silnici může egr ušetřit opravdu hodně. Nicméně já po silnici kolem stovky jezdím s 5 stupněm aby se dostal na spotřebu kolem 5l a při této rychlosti a otáčkách je egr většinou pootevřený. Pak samozřejmě po dálnici mám většinu cest a tam jezdím kolem 140 kde je egr uzavřený. Při jízdě po městě se otevřenému egru nevyhneme. Uzavírá se jen při regeneraci, proto s vadným egrem nejde regenerace. Měnil jsem egr ve 165 000 km s tím že se snažím jezdí eko, ale většinou po dálnici. V okolí to odcházelo většinou kolem 120, ale vím o případu převážně okresky a městský provoz a egr byl vyměněn v 60 tisících ještě na záurku. Mluvím o modelech 2009-2010, pak dělali revize které byly spolehlivější, ale stejně je to slabina toho auta.
Listopad 12, 20168 r EGR ten nový sw asi nepotěší , na dvoulitrech tak neodcházely a vím už o dvou lidech kde asi po 5tis. po přehrání odešel. Fakt je , že jeden měl 120 a druhý cca 140tis. nájezd. Co se týká DPF tak si myslím, že mu vyšší teplota a častější regenerace prospěje , ale to ukáže až čas. Osobně bych si to do auta nahrát nenechal. Už jen kvůli drnčivému zvuku, ala 1,6 TDI. Za další z principu, že nechci být ovce.
Prosinec 4, 20168 r Autor A kromě EGR ventilu jak to vypadá se spotřebou,-výkonem. Moc se mi na to přehrátí SW nechce,logika mi říká: jak je to tak dobré,tak proč to neudělali dřív?
Prosinec 9, 20168 r Spotřeba tak o litr nahoru, aspoň dle posledních referencí, zřejmě díky častější regeneraci a pomocnému vstřikování na udržení teploty DPF pro pasivní regeneraci.
Prosinec 12, 20168 r Hmm, 1l/100km je docela dost. Mně 81/4x4 regeneruje tak jednou na vyjetí celé nádrže, tzn. tak jednou za 700km. Litr navíc na 100km by znamenal 7l navíc na jednu regeneraci. I kdyby četnost regenerací s novým SW byla dvojnásobná, tj. 1x na nějakých 350km, pořád by to dělalo 3,5l navíc na jedno vypálení. To snad za tu čtvrthodinu není ani možné vstřiky procpat (berte s nadsázkou, samozřejmě, asi to možné je). PP by pak při stání během regenerace ukazoval docela fantastické hodnoty, 12-14l/hod Mám pocit, že ta zvýšená spotřeba je důsledkem něčeho jiného, pokud to ovšem není klasický doomsaying.
Prosinec 13, 20168 r jestli najedes na nadrz 700km tak ten litr navic te nemuze uz tak stvat Upraveno Prosinec 13, 20168 r od foxdivemaster
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.