smoke21 Vloženo 19. leden 2020 Sdílet Vloženo 19. leden 2020 Ahoj, rád bych se zeptal, zda je možné na Roomsterovi před FL vyhodit projektorové světlomety s jednou H7 a nahradit je "klasicou parabolou" s H4, která byla v tomto období též osazována. Jak složité jsou případné mechanické/elektrické úpravy? K té výměně mě vede fakt, že verze s jednou H7 a clonkou opravdu svítí hodně bídně. Nepomohl mi ani nový světlomet, ani žárovky s vyšší svítivostí. Zatím nevím o jiném schůdném řešení. Předem díky za odpověď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 19. leden 2020 Sdílet Vloženo 19. leden 2020 (editace) Ahoj @smoke21 Jde zmenit cocku na klasiku. Musis menit svetlo a udelat elektricke upravy. Zkus jeste napsat k @Vaša nebo @ferda25 Editováno: 19. leden 2020, autor: TOMUS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
minimi97 Vloženo 19. leden 2020 Sdílet Vloženo 19. leden 2020 Ahoj [mention=92956]smoke21[/mention] Jde zmenit cocku na klasiku. Musis menit svetlo a udelat elektricke upravy. Zkus jeste napsat k [mention=167]Vaša[/mention] nebo [mention=3099]ferda25[/mention] Já budu teď v únoru měnit, a je to světlo za světlo co mi řekl mechanik. Budu je mít od druhotného výrobce a klasika H4, teď tam mám to, co píše smoke21 a je to hrůza. Sent from my iPhone using Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 19. leden 2020 Sdílet Vloženo 19. leden 2020 (editace) @minimi97 druhotny vyrobce = hella , ze? Editováno: 19. leden 2020, autor: TOMUS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
minimi97 Vloženo 19. leden 2020 Sdílet Vloženo 19. leden 2020 [mention=114252]minimi97[/mention] druhotny vyrobce = hella , ze? No já to chápu tak, že hella je právě škodovácké světlo, nebo tak mi to bylo vysvětleno. Sent from my iPhone using Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 19. leden 2020 Sdílet Vloženo 19. leden 2020 (editace) @minimi97 jj . Hella zustala jako origo (svetla a dalsi veci) Proto je mlzeni svetel a dalsi veci. Driv teho nebylo Editováno: 19. leden 2020, autor: TOMUS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standa 2 Vloženo 19. leden 2020 Sdílet Vloženo 19. leden 2020 (editace) před 1 hodinou, smoke21 napsal: Ahoj, rád bych se zeptal, zda je možné na Roomsterovi před FL vyhodit projektorové světlomety s jednou H7 a nahradit je "klasicou parabolou" s H4, která byla v tomto období též osazována. Jak složité jsou případné mechanické/elektrické úpravy? K té výměně mě vede fakt, že verze s jednou H7 a clonkou opravdu svítí hodně bídně. Nepomohl mi ani nový světlomet, ani žárovky s vyšší svítivostí. Zatím nevím o jiném schůdném řešení. Předem díky za odpověď 1. jde to na dva způsoby jak napsal TOMUS 2 nebo vyměníš chladičovou stěnu a nárazník pak tam jdou světla po r.2010 se dvěma žárovkama a to svítí pěkně . 3 vyzkoušej si nejdříve zdali ti budou paraboly s jednou h4 vyhovovat .Synovy to taky špatně svítí na roomstru podle felicie . a všude JE JEDNA H4 . Proč řidiči předělávají na roomstru z H4 na H7 a ty opačně ? Editováno: 19. leden 2020, autor: standa 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
smoke21 Vloženo 19. leden 2020 Sdílet Vloženo 19. leden 2020 Před hodinou, standa 2 napsal: Proč řidiči předělávají na roomstru z H4 na H7 a ty opačně ? Já nevím, ale zdálo se mi, že ta obyč H4 svítí lépe než H7 s clonkou. Samozřejmě mluvím o typech světel montovaných ve stejném období. Po FL už je to zřejmě jinak, ale myslel jsem, že by bylo moc komplikovaný tam dostat ty novější typy, takže jsem přemýšlšl alespoň o té parabole. Nebo by to mělo být naopak? před 2 hodinami, TOMUS napsal: Zkus jeste napsat k @Vaša nebo @ferda25 Díky moc, zkusím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 19. leden 2020 Sdílet Vloženo 19. leden 2020 Tohle se řeší už od chvíle, co se prodává FII, a na předFL projektor si 99 % lidí stěžuje. H4 podle mě svítí normálně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standa 2 Vloženo 19. leden 2020 Sdílet Vloženo 19. leden 2020 (editace) před 48 minutami, Twisted napsal: před 4 hodinami, smoke21 napsal: před 1 hodinou, smoke21 napsal: Já nevím, ale zdálo se mi, že ta obyč H4 svítí lépe než H7 s clonkou. Samozřejmě mluvím o typech světel montovaných ve stejném období. Po FL už je to zřejmě jinak, ale myslel jsem, že by bylo moc komplikovaný tam dostat ty novější typy, takže jsem přemýšlšl alespoň o té parabole. Nebo by to mělo být naopak? Díky moc, zkusím ano každý má na to různý názor to je stejný jako televizí někomu se líbí obraz někomu ne. Proto doporučuji aby ses svezl se světly H4 V ROOMSTRU nebo ve fábii ll to je jedno , SVĚTLA JSOU STEJNÁ. abys měl na to svůj názor !!!! Já byl na srazu roomstrů řešilo se to tam a každý se k tomu vyjádřil jinak někdo je spokojený s čočkou H7 před rokem 2010 někdo ne , to samí s H4 parabolou , hlavně ne Monte Karlo světla , všichni jsme se shodli a zavrhli je , JSOU TMAVÝ A SVĚTLO TO POHLTÍ. hlavně při dešti . Editováno: 19. leden 2020, autor: standa 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 19. leden 2020 Sdílet Vloženo 19. leden 2020 (editace) Při předělani na FL je lepši svicení, ale to moc stoji. Třeba měnit ještě kapotu , naraznik blatnik - teměř celý předek. Podle mně to se nevyplati. Ja vím že každa nehoda stoji vice než tato vyměna. Zisk je takový že bude denni svicení a mlhovky. K čočky občas stači dat lepši žarovku nebo led žarovku a bude už fajn. Editováno: 19. leden 2020, autor: TOMUS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
smoke21 Vloženo 19. leden 2020 Sdílet Vloženo 19. leden 2020 před 11 minutami, TOMUS napsal: K čočky občas stači dat lepši žarovku nebo led žarovku a bude už fajn. Ano, LEDky bych klidně zkusil, ale neexistují homologovaný... a potkat pány policisty, to nebude už fajn :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standa 2 Vloženo 19. leden 2020 Sdílet Vloženo 19. leden 2020 před 1 hodinou, TOMUS napsal: Při předělani na FL je lepši svicení, ale to moc stoji. Třeba měnit ještě kapotu , naraznik blatnik - teměř celý předek. Podle mně to se nevyplati. Ja vím že každa nehoda stoji vice než tato vyměna. Zisk je takový že bude denni svicení a mlhovky. K čočky občas stači dat lepši žarovku nebo led žarovku a bude už fajn. ale pane blatník jsou stejný https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5j0821021a-predni-levy-blatnik-skoda-18285.html a přední kapota je stejná jen se musí upravit páčka na otvírání kapoty pod kapotou . tak to říkají odborníci co to dělali. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 19. leden 2020 Sdílet Vloženo 19. leden 2020 před 2 hodinami, smoke21 napsal: Ano, LEDky bych klidně zkusil, ale neexistují homologovaný... a potkat pány policisty, to nebude už fajn :) Ano to máš pravdu. Koukni k brrrrmové f3. On má ledky v čočkach. Vypada to dost dobře a policajt rychle nezjisti že tamhle jsou ledky Před hodinou, standa 2 napsal: ale pane blatník jsou stejný https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5j0821021a-predni-levy-blatnik-skoda-18285.html a přední kapota je stejná jen se musí upravit páčka na otvírání kapoty pod kapotou . tak to říkají odborníci co to dělali. Nesouhlasim se. Kapota na fl má jiný tvar. Jde mi o tom že nad světlama je ostřejši a v před fl je lekho zakrouhlená. Maska je taky jiná. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.