Casy Vloženo 8. Duben 2015 Sdílet Vloženo 8. Duben 2015 Já jsem nakonec dal místo GRZ 1,4 55 Kw JLL 1,2 47KW a jezdím už 40 tis. km, pořád jsou to O2T Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
setti Vloženo 6. Květen 2015 Sdílet Vloženo 6. Květen 2015 Já jsem nakonec dal místo GRZ 1,4 55 Kw JLL 1,2 47KW a jezdím už 40 tis. km, pořád jsou to O2T Výměna GRZ za JLL proběhla bez problémů, vše sedělo? Zvažuju opačnou výměnu. Mám JUS na 1.2 47KW, ale převody jsou na můj vkus moc krátké. Rád bych proto vyměnil za GRZ (nebo ekvivalentní0 z 1.4 55KW. Pokud by někdo měl o výměnu zájem, ať se ozve. Ta moje má nalítáno cca. 60000km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 6. Květen 2015 Sdílet Vloženo 6. Květen 2015 Výměna bez problémů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
setti Vloženo 7. Květen 2015 Sdílet Vloženo 7. Květen 2015 (editace) Zdravím, asi mě čeká výměna převodovky (JUS) v mé Fabii 1. generace z roku 2007. Vzhledem ke klidnému, až důchodcovskému stylu jízdy bych rád spojil nutné s užitečným a získal delší převody. Mám možnost výhodně zakoupit převodovku LNR z Fabie 2. generace. Nikde jsem ale nenašel spohlivou informaci, zda-li jsou převodovky zaměnitelné a výměna půjde provést. Sedí šrouby na motor? Jak je to se snímačem rychlomeru g22? V technickém popisu převodovky LNR je napsáno, že snímač nemají, pokud je vozidlo vybaveno ABS. Moje auto sice ABS má, ale snímač na převodovce je. Půjde přemontovat, nebo je zbytečný? Díky moc za odpovědi. Editováno: 7. Květen 2015, autor: setti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 7. Květen 2015 Sdílet Vloženo 7. Květen 2015 (editace) kód motora BME? Editováno: 7. Květen 2015, autor: libero Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
setti Vloženo 7. Květen 2015 Sdílet Vloženo 7. Květen 2015 BME - 1.2HTP 12V 47KW Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 7. Květen 2015 Sdílet Vloženo 7. Květen 2015 ...osobne som to nikdy nerobil,takže ti len napíšem čo píše ŠA ... na tvoju motorizáciu BME,modelový rok 2007 sa montovali tieto prevodovky,respektíve sú zameniteľné Fábia I hatchback → GSB,JJL,JUS Fábia I sedan + Combi → JJL,JUS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
setti Vloženo 7. Květen 2015 Sdílet Vloženo 7. Květen 2015 Právě JUS se dávala i do Fabie 2. generace, tak tajně doufám, že by to mohlo být kompatibilní. Ale chci mít jistotu než převodovku koupím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 7. Květen 2015 Sdílet Vloženo 7. Květen 2015 hej dávala a to do 1,2 HTP 51kW s kódmi motora: FII hatchback → BZG,CEVA,CGPA FII Combi → BZG,CGPA Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shakes Vloženo 3. Červen 2015 Sdílet Vloženo 3. Červen 2015 (editace) Nechci zakládat nové téma, tak to hodím sem. Mám motor AWY a převodovku GDN. Převodovku musím vyměnit a chci se zeptat, za co by byla zaměnitelná (kód), protože GDN momentálně nemůžu sehnat. Kdyby někdo zkušenější poradil, byl bych moc rád. Editováno: 3. Červen 2015, autor: shakes Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas M Vloženo 9. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2016 Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli je možno zaměňovat převodovky ve fábii mezi různými motorizacemi (případně které kombinace by šly). Mám fábii 1.4 16v 74kw (motor BBZ) a chtěl bych delší převody, tak přemýšlím o převodovce z fabie 1.9 sdi ( při 140 tacho cca 3200 otáček, jezdím totiž hlavně po rovné dálnici, takže bych ocenil vlastnosti z toho vyplývající, menší hlučnost a možná o trošičku lepší spotřeba, i když ta mě netrápí. O možných záporech vím, auto bude "línější", ale pro mě převažují klady. Myslíte tedy, že by převodovka pasovala? Našel jsem na internetu převodovky typu GDR a EYY (z sdi). Vím o tom, že šlo vyměnit převodovku na octávii I z 1.6 74kw na sdi převodovku, tak si říkám, proč by to nešlo u fábie... Tady na fóru se řešila jen možnost v rámci motorizace 1.4 16v (55kw na 74kw) Díky, Tom M. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 10. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2016 já si myslím, že to technicky jde. Obojí jsou převodovky 02T. Jen si myslím, že měnit "benzínovou" převodovku za "naftovou", ještě k tomu u motoru, který táhne jen ve vysokých otáčkách, je blbost. O něco delší převodové stupně (čtyřku a pětku) při stejném poměru rozvodovky by ti měla zajistit skříň z 1,4 55kw 16V. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 10. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2016 Je to tak jak píše Wittmann a myslím,že se to už tady někde řešilo. Z motorizace 55 kw budeš mít ty tvé vytoužené delší převody. Z menší spotřebou 100% nepočítej. Nevím no,každý by chtěl auto oživit,jen ty ho chceš lenivější. Abys nebyl zklamaný. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas M Vloženo 10. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2016 Díky za potvrzení kompatibility teoreticky. Ta záměna za 55kw se jeví jako zlatá střední cesta, ale stejně mě to láká s tou sdi převodovkou, při potřebě akcelerace není problém nižší stupně víc vytočit a pak čtyřka na sdi je cca moje stávající pětka, takže z toho sdi bych dostal 5.stupeň jako rychloběžný, který těch 130 udrží (navíc sdi má kolem těch 3300 otáček cca stejný krouťák jako 1.4 benzín ). Díky za reakce, ještě budu váhat, kterou variantu provést. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 10. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2016 Díval jsem se na převody a teoreticky máš pravdu,no jak to bude v praxi nevím nevím. Pokud se pevně rozhodneš něco realizovat,tak určitě napiš a poděl se s námi o zkušenosti a poznatky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 11. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2016 Převody jsou jedna věc a druhá věc je poměr v rozvodovce. Možná by se to ale dalo nějak nakombinovat. Ona se stejně zachovalá SDI převodovka špatně shání, takže repas nebude na škodu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas M Vloženo 12. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2016 Uvažuji o tom výhledově při nějaké větší opravě, zkusím ještě pohledat fakta a pokud to bude fungovat, tak to sem popíšu, třeba nejsem sám, hodně lidem nevyhovují tovární převody ve starších autech moc do rychla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondřej Voříšek Vloženo 22. Únor 2019 Sdílet Vloženo 22. Únor 2019 (editace) Zdravím.. Můžu vyměnit stávající převodovku typ EYW za GRZ...? Koupím převodovku EYW.. Děkuji za odpověď Tel. 722 097 553 Editováno: 22. Únor 2019, autor: Ondřej Voříšek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pospa217 Vloženo 14. Duben 2019 Sdílet Vloženo 14. Duben 2019 Nezkoušel jste někdo vyměnit převodovku u 1.2 47kw za “delší”? Jeden člen tu kdysi psal že dal na htp 6stupnovou převodovku z rapida, ale podrobnější info, jestli se s tím dalo normálně jezdit nebo to bylo jen na dálnici, jsem nenašel. Nemáte někdo zkušenosti s něčím podobným, aby při 5. stupni netočila 4000 ot/min? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.