Únor 19, 20196 r Nevíte někdo, jaký dostává z výroby kabinový filtr Fabia III po faceliftu s Climatronicem? Je tam pořád filtr s aktivním uhlím nebo dávají ten obyčejný?
Únor 20, 20196 r tam to jsem vůbec netušil, že dávají z výroby i obyčejný..já už mám druhou F3 a u obou jsem měl tento z fota, ale po FL výroba to není..
Březen 14, 20196 r Tak já měnil zrovna minulý víkend, filtr s aktivním uhlím ALCO za 198.- + práce 0.- jelikož jsem si měnil sám a vyměněno za cca 30 vteřin.
Březen 14, 20196 r Tak u nás v servisu cena za filtr 750 + 65 s DPH práce... (a to ještě obyčejný bez aktivního uhlí, prý se musí měnit při prohlídce po dvou letech, ani se neptali předem)
Březen 14, 20196 r když jsme u toho pylového filtru, tak kdo si ho chcete koupit sami, zvládne to vyměnit i dítě a nechcete platit předraženej ve škodovce, tak za cca polovinu mohu doporučit tento, asi nejkvalitnější na trhu, co se dá sehnat :-) https://autodilos.cz/filtr-vzduch-v-interieru-mannfilter-fp26010?fbclid=IwAR1L9hRXyzlL9WStBjDjBOHJJGsOJxz2uox4uer_8-6v16zwuu3NX3fIHJ8
Březen 14, 20196 r když jsme u toho pylového filtru, tak kdo si ho chcete koupit sami, zvládne to vyměnit i dítě a nechcete platit předraženej ve škodovce, tak za cca polovinu mohu doporučit tento, asi nejkvalitnější na trhu, co se dá sehnat :-)https://autodilos.cz/filtr-vzduch-v-interieru-mannfilter-fp26010?fbclid=IwAR1L9hRXyzlL9WStBjDjBOHJJGsOJxz2uox4uer_8-6v16zwuu3NX3fIHJ8 Filtr měním jednou ročně na jaře, ale prý to musí vyměnit...
Březen 14, 20196 r Martine, kdo musí vyměnit škodovka ? no asi jak kde..mně ho neměnili, měl najeto v době prohlídky málo a byl jak nový a naopak mi doporučili, jestli to zvládnu sám, at si ho měním sám, že je u nich drahej..asi jsem zrovna narazil na dobré technika, co měl doborou náladu, až mi to překvapilo :-)
Březen 14, 20196 r Mě ho škodovka nikdy neměnila, vždy já sám. Jen jsem oznámil, že mám vyměněný a oni to zapsali při prohlídce do zakázkového listu, aby mi ho neměnili.
Březen 14, 20196 r To tvrdili oni. Já na to přišel až po prohlídce, že to udělali. Ten den jsem to navíc už neměl nějak náladu řešit, uvidíme co příště (oficiální interval je 2 roky a 30tis?).
Březen 27, 20196 r On 2/22/2018 at 11:35 AM, OtaH said: Davam za pravdu Pawoukovi, ze nejlepsi je v tomto pripade originalni dil. Zajimalo by me ale, jestli je nejaky realny rozdil mezi kabinovym filtrem s uhlikem a filtrem neoriginalnim bez uhliku. Ptam se, protoze si zaroven myslim, ze uhlik je jen marketing a nema realny vyznam jako treba v akvaristice kde je ve styku s vodou. Vyznam naopak podle me ma menit filtr klidne doma a to co nejcasteji - hlavne kdyz se jezdi ve meste. A jestli je origo nebo ne uz je jedno. A pak je rozdil v cene uz znat. Otazka ktera me zajima je, jestli se s uhlikovym filtrem dycha realne lepe. Nejsem chemik neznam reakci uhliku s dusikem z koure dieslovych aut. Otazka spis pro alergiky.... Aktivním uhlím se (nevím jak dnes) plnily filtry plynových masek, takže účinek existuje a asi bude i celkem významný, alespoň, co se týká různých organických látek (CO se na něj, myslím, neváže).
Březen 27, 20196 r aktivního uhlí je tam jen trochu (tak půl platíčka živočišného uhlí) Asi by nebyl problém spočítat, jak dlouho vydrží v akci, než se na sorbuje. Moc dlouho to nebude.
Duben 2, 20196 r Tak dnes sem se poprvé po cca roce podíval na filtr a byl docela fest zabordelenej, funkci plní skvěle. Zatím sem jen vyfučel kompresorem , měníte filtr po roce, nebo až na kontrole po 2 rokách v AS ? Upraveno Duben 2, 20196 r od Ibe
Duben 3, 20196 r No podle predstav fleet managera a vyrobce se meni co 60tkm nebo 4 roky. Pokud ma clovek rozum vymeni jednou rocne, nekteri i jaro/ podzim EDIT: co 2 roky nebo 30 000 Upraveno Duben 3, 20196 r od zwan Uvedení správných údajů.
Duben 3, 20196 r Kabinový se mění co 30tis nebo 2 roky, ne? (motorový zase 60tis nebo 4 roky, nově je to se zpětnou platností myslím prodlouženo dokonce na 90tis nebo 4roky)
Duben 3, 20196 r Bohate staci napr. toto. https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6r0819653-kabinovy-filtr-cn-22024.html
Duben 3, 20196 r před 2 hodinami, Martab napsal: Kabinový se mění co 30tis nebo 2 roky, ne? (motorový zase 60tis nebo 4 roky, nově je to se zpětnou platností myslím prodlouženo dokonce na 90tis nebo 4roky) JJ pravda splet sem to se vzduchovym. Co 30 000 nebo 2 roky... Upraveno Duben 3, 20196 r od zwan
Duben 23, 20196 r Ahoj, u staré F1 jsem měl kabinový filtr v plastovém rámečku. Dnes při vyndaní filtru v F3 žádný rámeček nebyl ? Což mě dost zarazilo. Je to v pořádku ? A je někde ke stažení návod výměny? Děkuji za odpověď Upraveno Duben 23, 20196 r od suntour
Duben 23, 20196 r @suntour v F3 už žádný rámeček není..ten se přestal dávat už od FL na F2...nerozumím, jaký návod výměny ? píšeš, že jsi ho dneska vyndal a zjistil si, že tam není rámeček..tak jakej návod ještě potřebuješ ? ?
Duben 23, 20196 r před 1 minutou, ski1961 napsal: @suntour v F3 už žádný rámeček není..ten se přestal dávat už od FL na F2...nerozumím, jaký návod výměny ? píšeš, že jsi ho dneska vyndal a zjistil si, že tam není rámeček..tak jakej návod ještě potřebuješ ? ? U F1 jsem si to dělal. Teď při vyměně u F3 jsem ukončil práci, jelikož mi tam chyběl ten rámeček :) . Vydal jsem se hledat informace po netu. Děkuji za info.
Duben 23, 20196 r @suntour aha, tak to pak jo..jinak dávej si bacha na pravidla, admin tohle nemá rád..bezprostředně předešlý příspěvek se necituje :-)
Duben 23, 20196 r @suntour taky jsem na nej byl zvyklej ale F3 uz ho nema, proste se meni jen filtr... PS: pokud mas manualni klimu tak si precti tohle Díl např. zde: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6r0815479a-hrdlo-sani-rapi-skoda-30830.html Upraveno Duben 23, 20196 r od zwan
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.