Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Nevíte někdo, jaký dostává z výroby kabinový filtr Fabia III po faceliftu s Climatronicem? Je tam pořád filtr s aktivním uhlím nebo dávají ten obyčejný?

• o 4 týdny později...
Vloženo

Tak u nás v servisu cena za filtr 750 + 65 s DPH práce... (a to ještě obyčejný bez aktivního uhlí, prý se musí měnit při prohlídce po dvou letech, ani se neptali předem)

Vloženo
když jsme u toho pylového filtru, tak kdo si ho chcete koupit sami, zvládne to vyměnit i dítě a nechcete platit předraženej ve škodovce, tak za cca polovinu mohu doporučit tento, asi nejkvalitnější na trhu, co se dá sehnat :-)
https://autodilos.cz/filtr-vzduch-v-interieru-mannfilter-fp26010?fbclid=IwAR1L9hRXyzlL9WStBjDjBOHJJGsOJxz2uox4uer_8-6v16zwuu3NX3fIHJ8
Filtr měním jednou ročně na jaře, ale prý to musí vyměnit...
Vloženo

Martine, kdo musí vyměnit škodovka ? no asi jak kde..mně ho neměnili, měl najeto v době prohlídky málo a byl jak nový a naopak mi doporučili, jestli to zvládnu sám, at si ho měním sám, že je u nich drahej..asi jsem zrovna narazil na dobré technika, co měl doborou náladu, až mi to překvapilo :-)

Vloženo

To tvrdili oni. Já na to přišel až po prohlídce, že to udělali. Ten den jsem to navíc už neměl nějak náladu řešit, uvidíme co příště (oficiální interval je 2 roky a 30tis?).

• o 2 týdny později...
Vloženo
On 2/22/2018 at 11:35 AM, OtaH said:

Davam za pravdu Pawoukovi, ze nejlepsi je v tomto pripade originalni dil. Zajimalo by me ale, jestli je nejaky realny rozdil mezi kabinovym filtrem s uhlikem a filtrem neoriginalnim bez uhliku. Ptam se, protoze si zaroven myslim, ze uhlik je jen marketing a nema realny vyznam jako treba v akvaristice kde je ve styku s vodou. Vyznam naopak podle me ma menit filtr klidne doma a to co nejcasteji - hlavne kdyz se jezdi ve meste. A jestli je origo nebo ne uz je jedno. A pak je rozdil v cene uz znat. 

Otazka ktera me zajima je, jestli se s uhlikovym filtrem dycha realne lepe. Nejsem chemik neznam reakci uhliku s dusikem z koure dieslovych aut. Otazka spis pro alergiky....

Aktivním uhlím se (nevím jak dnes) plnily filtry plynových masek, takže účinek existuje a asi bude i celkem významný, alespoň, co se týká různých organických látek (CO se na něj, myslím, neváže).

Vloženo (editace)

Tak dnes sem se poprvé po cca roce podíval na filtr a byl docela fest zabordelenej, funkci plní skvěle. 

IMG_20190402_190231.thumb.jpg.ae6a9b473ff03f5cb91b148e6532a4e1.jpgIMG_20190402_190244.thumb.jpg.94002ef69b005be332725494ac2f250b.jpg

Zatím sem jen vyfučel kompresorem :kol-33:, měníte filtr po roce, nebo až na kontrole po 2 rokách v AS ?

Editováno: , autor: Ibe
Vloženo (editace)

No podle predstav fleet managera a vyrobce se meni co 60tkm nebo 4 roky.  :076

Pokud ma clovek rozum vymeni jednou rocne, nekteri i jaro/ podzim -_-

EDIT:

co 2 roky nebo 30 000

Editováno: , autor: zwan
Uvedení správných údajů.
Vloženo

Kabinový se mění co 30tis nebo 2 roky, ne? (motorový zase 60tis nebo 4 roky, nově je to se zpětnou platností myslím prodlouženo dokonce na 90tis nebo 4roky)

Vloženo (editace)
před 2 hodinami, Martab napsal:

Kabinový se mění co 30tis nebo 2 roky, ne? (motorový zase 60tis nebo 4 roky, nově je to se zpětnou platností myslím prodlouženo dokonce na 90tis nebo 4roky)

JJ pravda splet sem to se vzduchovym.

Co 30 000 nebo 2 roky...

Editováno: , autor: zwan
  • o 3 týdny později...
Vloženo (editace)

Ahoj,

u staré F1 jsem měl kabinový filtr v plastovém rámečku.

Dnes při vyndaní filtru v  F3 žádný rámeček nebyl ? Což mě dost zarazilo.

Je to v pořádku ?

A je někde ke stažení návod výměny? 

Děkuji za odpověď

Editováno: , autor: suntour
Vloženo

@suntour v F3 už žádný rámeček není..ten se přestal dávat už od FL na F2...nerozumím, jaký návod výměny ? píšeš, že jsi ho dneska vyndal a zjistil si, že tam není rámeček..tak jakej návod ještě potřebuješ ? ?

Vloženo
před 1 minutou, ski1961 napsal:

@suntour v F3 už žádný rámeček není..ten se přestal dávat už od FL na F2...nerozumím, jaký návod výměny ? píšeš, že jsi ho dneska vyndal a zjistil si, že tam není rámeček..tak jakej návod ještě potřebuješ ? ?

U F1 jsem si to dělal.

Teď při vyměně u F3 jsem ukončil práci, jelikož mi tam chyběl ten rámeček :) . Vydal jsem se hledat informace po netu.

Děkuji za info.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...