stanmar Vloženo 27. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2019 Před hodinou, jtietz napsal: Sakriš, někdo prozradil tajemství že LED světla neseřídí každej Pepík ? Tak to radši stáhli Ale kdepak, toto fórum je příkladem toho, že kdekdo má zkreslené představy o tom jak se to má dělat a že jen stačí doma u zdi pootočit šroubem.. To že to ovšem neví ani v některých autorizovaných servisech je dost zarážející. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek_6000 Vloženo 27. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2019 před 48 minutami, stanmar napsal: Ale kdepak, toto fórum je příkladem toho, že kdekdo má zkreslené představy o tom jak se to má dělat a že jen stačí doma u zdi pootočit šroubem.. To že to ovšem neví ani v některých autorizovaných servisech je dost zarážející. Pripájam sa k tomu názoru. Z článku je jasné, že svetlá sú zložité na nastavenie vrátane celej procedúry a prístrojového vybavenia. A taktiež mám obavu, že mnohé autorizované servisy sú s tým ešte v plienkach čo vysvetľuje rôzne postupy nastavenia a rôzne výsledky. Ja sám netuším, ako to nastavovali či majú dané školenia a prístrojové vybavenie. V servise pri rozhovore prevládal argument, že toto rieši riadiaca jednotka a oni moc s tým nevedia urobiť čo ma dosť zneistilo a po uvedení postupu, ktorý tu dal jeden z diskutérov utvrdilo, že moc nevedeli ako ich nastaviť. Škoda Auto Slovensko zatiaľ mlčí prisľúbili odpoveď ... No uvidíme. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kuchar7 Vloženo 27. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2019 Tak ono je rozdíl nastavovat "hloupé" LED světlomety oproti Matrix LED světlometům (popisováno v článku). 2 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek_6000 Vloženo 27. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2019 Tak rozdiel tam je to je jasné. V článku,ale píšu všeobecne o LED svetlách. A podľa tohto vlákna vidno že i tie hlúpe LED svetlá nevedia nastaviť. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankop Vloženo 27. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2019 Ahojte, moja skúsenosť nové auto svietilo nízko, na moju žiadosť o nastavenie svetiel (pridvihnuť) bez problémov v servise po cca 30min aj s kávou všetko OK. Cena 11€. Teraz je to super. Neviem ako sa to nastavuje, ale predpokladám, že ako pri xenonoch. Tie som nastavoval sám podľa podľa potreby. Pripojiť kábel, načítať nastavenie, imbusom nastaviť a potom naučiť (uložiť) polohu svetiel. Skúšobná jazda. OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bubaq Vloženo 27. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2019 před 3 hodinami, stanmar napsal: Ale kdepak, toto fórum je příkladem toho, že kdekdo má zkreslené představy o tom jak se to má dělat a že jen stačí doma u zdi pootočit šroubem.. Anebo zkreslené představy nemá, ale odmítá jezdit do x různých značkových servisů, když mu už ve třech řekli, že světla svítící 20 m před auto jsou nastavená správně... Pak nic jiného než ten imbus nezbývá. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 29. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2019 Dnes jsem si nechal seřídit světla v autorizáku. Provedeno zřejmě podle předepsaného postupu, viděl jsem tedy jen začátek - mechanik obíhal auto s meřákem tlaku v pneu. Po servisu zůstal vypínač v poloze zapnutá světla. Nenechali mě bohužel sledovat celý proces uvnitř servisu, pouze za sklem venku a tam se mi nechtělo celou dobu stát. Bylo přizvednuto levé světlo a celkově se i změnil přechod světlo tma. Dosvit je dál než byl. Cena s malou slevou = 980 Kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jtietz Vloženo 30. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2019 No gratuluji jestli se to u tebe povedlo.. Pravda že já to měl za necelých 400,- ale bylo to to blbě a bez slevy ;-) Tak jsi na tom lépe.. :-) Přeji ať ti dělají světla už jen radost... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 30. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2019 Myslím, že nebudeme mít i tak všichni stejný dosvit. Foto je po seřízení, stojící prázdné auto s plnou nádrží. Při zatížení to svítí o něco blíž, a připadá mi že je i více osvětlená levá strana vozovky do šíře. 4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 30. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2019 Myslím že kdyby to takto svítilo všem, tak si nebude nikdo stěžovat na LED světla :) 1 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Janka.alex Vloženo 30. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2019 Vcera sme dali nastavit nase full led svetla na moju staznost, ze svietia velmi nizko. Vraj boli v poriadku a vraj ich minimalne pridvihli. Svetla svietia neporovnatelne lepsie. Ja si myslim, ze neboli v poriadku, len im bolo tazke priznat chybu. Kazdopadne je to uz ok ? 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VojtaCZ Vloženo 3. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2019 Tak jsem se konečně dočkal nové octavie s full led světly, ale zatím nechci dělat unáhlené závěry. Moc jsem toho v noci zatím nenajezdil, ale přijde mi že to svítí nízko. Jezdil jsem předtím 3 týdny se Scalou která taky měla LED světla a určitě svítily o něco dál. No nechám tomu ještě trochu času kdyžtak budu řešit. Ale spíš mě zarazilo, že u světel není aktivní při odbočování přisvěcovaní do zatáček. Měl jsem za to že se připlácí za přisvěcování mlhovkami a u LED světel to bude automaticky. Na předváděcí octavii kterou jsem měl půjčenou v létě to bylo aktivní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VojtaCZ Vloženo 3. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2019 A ještě mě zajíma jestli jste za to seřizování světel i když třeba řekli, že je to "v pořádku" platili nebo je to v rámci záruky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 3. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2019 @VojtaCZ Přisvěcování pomocí mlhovek lze dokódovat, ale když se na světla při jízdě zaměříš zjistíš, že se pod cca 55kmh rozsvěcuje modul v hlavních světlech, který osvětluje chodníky ve městech atp.. Corner potom není ani moc zapotřebí. Někteří seřízení platili, jiní ne. Dle mého názoru by to mělo být zdarma, když to prodejci nedělají a automobilka si je nedokáže srovnat a zkontrolovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 3. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2019 A zase, jak víš, že to mají prodejci dělat? Už jsem tady psal, že na předfacelift nic takového v postupech pro předprodejní prohlídku není. Máš tedy k dispozici tu část dílenské příručky pro FL, kde je toto výslovně uvedeno? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 3. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2019 Vycházím z toho, že se tu lidi, kteří jsou očividně od fochu, k tomuto takto vyjádřili. Já sám žádný důkaz nemám a shánět ho nehodlám. Ono osobně mě je to jedno a jelikož údajně o tom ŠA ví, tak nese stejnou vinu jako prodejce samotný. Já jsem cílový zákazník a pokud mi předají auto se světly, které osvětluje první metr před vozidlem, tak jdu za prodejcem a ať si to tam s ŠA vyřeší sami. To snad není můj problém. Nové auto má být připravené a řádně nastavené k provozu po komunikacích a ne, že hlavní část vozu, která přímo ovlivňuje bezpečnost, je špatně nastavená. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VojtaCZ Vloženo 3. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2019 Já měl na mysli právě ten modul, který jsem myslel že mi nepřisvěcuje. Ale nedalo mi to a šel jsem to znovu vyzkoušet ven a opravdu to funguje. Ja to předtím zkoušel na místě a točil jsem kolama a nic, ale jen jsem se trochu pohnul hned se to rosvítilo. Při jízdě jsem tomu nějak nevěnoval pozornost. To jsem se unáhlil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 3. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2019 Naprosto souhlasím s Lukášem, je to ostuda Škodovky, že se auto s LED světly dostane v takovém to stavu do rukou zákazníka. Nejenže je to nepříjemné (připlácel jsem za ně proto, abych lépe viděl na cestu), ale i vyloženě nebezpečné, když je seřízení přímo zmršené. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 3. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2019 (editace) Lukáši, bohužel je naprostá většina příspěvků zde v tématu postavená na domněnkách toho či onoho. Respektive se tu stále dohadujeme jak by se to mělo dělat a jak to v některých servisech dělají (nebo naopak nedělají). Opravdových odborníku kteří by se světly profesionálně zabývali zde moc nenajdeš. Navíc nikdo z nás není schopen sehnat jakékoliv podklady. V servisu ti nic nedají (ani neukáží, pokud by něco měli - tak je to pouze pro interní potřeby), na infolince Škoda je to marný boj , po roce od prvního dotazu jsem je zkusil vybudit k aktivitě - prý žádné info z technického oddělení není. Jediné co si nakonec z tohoto tématu člověk odnese, že je nějaký problém s LED světly ohledně nastavení. A že to svítí často blízko před vůz. Editováno: 3. Prosinec 2019, autor: stanmar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 3. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2019 Možná škoda, jak už tu někdo psal, že není k dispozici novější dílenská příručka, mohla by leccos osvětlit, nejen problematiku LED světel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Janka.alex Vloženo 5. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2019 On 12/3/2019 at 4:07 PM, VojtaCZ said: A ještě mě zajíma jestli jste za to seřizování světel i když třeba řekli, že je to "v pořádku" platili nebo je to v rámci záruky? Platila som 11 EUR. Chybu neuznali a nakolko kontrolu svetiel nemaju v zozname ukonom pred odovzdanim auta, povazuju svetla za nastavene z vyroby. Ale ja vseobecne radsej zaplatim, ako sa s nimi natahovat a kazit si naladu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 6. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2019 Ja som to mal zadarmo. Uznali, že svetlá neboli nastavené správne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martin špáta Vloženo 7. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2019 Platil jsem 2x něco málo přes 200. Po druhém seřízení říkali že to bylo nízko, ale že to seřizovali oni neřešili... stálo mě to sice 400 ale světla svítí jako vyměněná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Macouch Vloženo 7. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2019 Nejpozději ve středu jedu do autorizáku, mimochodem už podruhé, přibalím s sebou návod kterej se tu objevil a budu doufat v lepší výsledek než při první návštěvě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 7. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2019 Budou velmi rádi, že je chceš proškolit:-) 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.