Pawouk Vloženo 13. Červenec 2019 Autor Sdílet Vloženo 13. Červenec 2019 Kompresory klimatizace si řešte v odpovídající sekci a tématu, tady to nemá co pohledávat. Příspěvky mimo téma odstraněny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reno Gru Bohovič Vloženo 13. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2019 V 16. 12. 2018 na 16:17, Lukitos napsal: Dnes jsem v časopise Svět motorů našel zajímavý odstavec o couvání a rozjezdu s 1.0 TSI 81 kW. Bylo tam hodně napsáno o prokluzující spojce při couvání a nakonec i menší rada. Není potřeba vždy mačkat plyn, auto si samo přidá na 1300 otáček. Hned jsem to zkusil a opravdu je to tak. Funguje, jak na zpátečku, tak na 1. Na rovině, tedy není potřeba mačkat plyn například při parkování, nebo popojíždění. Auto si samo přidá, aby motor nezdechl. Všimol som si to aj na 2. prevodovom, ked vojdem napr. na parkovisko na dvojke a motor je podtočeny sám trochu roho plynu pridá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj73 Vloženo 14. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2019 Taky to tak praktikuji, buď bez plynu nebo lehounce plyn a při ideálním rozjezdu tam je 1500 otáček. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj73 Vloženo 24. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2019 Mám s 1.0 81 kW najeto cca 7 tis. Kdo s motorem jezdí v nízkých otáčkách, 2 tis a pod, tak dělá podle mě opravdu chybu. Motor mě překvapil tím, že vliv na spotřebu má víc lehká noha než výše otáček. Nyní jezdím nejčastěji k 3 tis. a světe div se, na spotřebu to nemá velký vliv. Na dálnici použiji 6 jen z kopce nebo když bych chtěl jet nad 130. Pokud člověk auto podtáčí, tak má tendenci víc přišlápnout plyn. Už dřív jsem si všiml, že spotřeba je kolikrát menší na nižší stupeň než na vyšší stupeň a méně otáček. V případě jízdy k 3 tis. se motor netrápí, je větší rezerva výkonu, takže není potřeba tak často řadit, motor nevydává dunivé zvuky. Při řazení jdu na 3500 (kromě 1,2). S Rapidem jsme jezdili na dovolené na Šumavě 4 lidi, auto naložené a spotřeba pak byla 5,5l. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 24. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2019 Mám sice jen 70kw, nejezdím pod 2 tis. a jinak se otáčkama zbytečně nebavím a to při spotřebě kolem 5,5 , kterou až tak moc neřeším. Do práce jezdím 130km tam i zpět ve dvou obden. Najeto 6 tis. km a dnes jsem to rovnou nechal na výměnu oleje při reklamaci Sandenu a palivového čerpadla. Olej na měrce je už celkem černý a jinak jsem ho chtěl měnit až po cca 10tis. km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarouš z Budějc Vloženo 12. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2019 V 25.6.2019 na 23:04, vendalehy napsal: Tak Jardo už jsi zkusil projet jine rapidy a jak to dopadlo Tak už jsem projel 3 další rapidy 81kW (2 bez filtru a jednoho letošního s filtrem, tedy stejného, co mám) a nějaké to "chvění" ve volantu je u všech. Sice ne striktně v tom rosahu otáček, co u mě (cca2000-2500), ale je tam. Ještě jsem poprosil kolegu, co má firemní flotilu na starosti, aby se s tím mým zkusil projet a (cituji) "...nic mimořádného tam necítím...". Přičítám to tedy mé rozmazlenosti z doposud provozovaného atmosférického čtyřválcového téměř dvoulitru sice prémiové značky, ale věku patnáctiletého a pomalu si zvykám na typický projev tříválce. Nejspíš si zkusím ještě koupit potah na volant, ten to taky drobet utlumí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj73 Vloženo 12. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2019 Nevím, kolik máš najeto, ale chvění mám také v tomto rozsahu, ale znatelně ubylo, najeto 8 tis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Curas44 Vloženo 13. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2019 Ja mam take rapida rok 2019 a nic nepocituji zadne chveni. Ale je pravda, ze ho moc nesetrim takze nemam cas se venovat chveni volantu :). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarouš z Budějc Vloženo 14. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2019 V 12.8.2019 na 10:40, Ondraj73 napsal: Nevím, kolik máš najeto, ale chvění mám také v tomto rozsahu, ale znatelně ubylo, najeto 8 tis. Mám na jeto přes 5.000, nedokážu říct, jestli se to zklidnilo nebo jsem si zvykl, nicméně už mi vadí míň. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kpetr Vloženo 25. Duben 2020 Sdílet Vloženo 25. Duben 2020 Myslím, že to je klasický příznak přechodu ze 4 válcového motoru na 3 válcový :-) Já už mám na 3 válcových RAPIDECH najeto cca 180 tis. km a teď mi přijde nějak divné a nepřirozené, když jedu 4 válcovým motorem :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobanHTP Vloženo 9. Červen 2020 Sdílet Vloženo 9. Červen 2020 Z malých tříválců nevibruje snad jedině Opel Astra 1.0Turbo, ale také v Peugeotu 308 1.2 Puretech jsem necítil nic ve volantu :-) Ale to jsou poctivé kompakty, tam se už musí trochu zapracovat na "odvibrování" :-) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 18. Červen 2020 Sdílet Vloženo 18. Červen 2020 (editace) Kluci poradte. Kamarad ma Rapida 1,0 TSI 81 kW a ja v Octe ten skoro stejny 1,0 TSI 85kW. Jizda jen o 4 kW slabsim motoru byla strasne divna, proste jako by vuz netahal, jako bych za sebou mel prives, proste slapl jsem ,ale ze by se to dopredu hnalo to teda slabe. Cim to muze bejt, najeto jen 17 000 km a rok a pul stary vuz, ale z leasing operaku, muze bejt spatne zajety? Myslel jsem, ze to pojede splasene jako motor v Octavii. diky Editováno: 18. Červen 2020, autor: Návštěvník Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 18. Červen 2020 Autor Sdílet Vloženo 18. Červen 2020 Aby bylo jasno, budeš to řešit jen v jednom tématu. Duplicita odstraněna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 18. Červen 2020 Sdílet Vloženo 18. Červen 2020 Neporovnavaj kw ale Nm, a aj to v otackach v ktorych zrychlujes. A oktavia ma myslim iny prevod diferencialu. Tj toci viac otacok. Pozri si pomery v prevodovkach. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TESLA N. Vloženo 18. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2020 Dobrý den, mám skromný dotaz. Měřili někomu z Vás tlaky ve válcích tohoto motoru? Respektive jaké tlaky by měl motor vykazovat v cca 50 000 km. Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 19. Prosinec 2020 Autor Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2020 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TESLA N. Vloženo 19. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2020 (editace) Děkuji mnohokrát.. Můj motor má 8.5 , 7 , 8.5 po 45000 km. Díky servisu a jízdy cca 500 km bez vzduchoveho filtru. Uvidím, jak se k tomu postaví. Ještě jednou děkuji. Editováno: 19. Prosinec 2020, autor: TESLA N. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fugas20 Vloženo 26. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2020 Máte niekto chip na 70kw? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bikes Vloženo 26. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2020 @fugas20 napiš/zavolej @motorpower Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fugas20 Vloženo 26. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2020 před 7 minutami, Bikes napsal: @fugas20 napiš/zavolej @motorpower Cz? Niečo bližšie mna😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bikes Vloženo 26. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2020 pošlu ti SZ, ať se to tady nezapleveluje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelJuh Vloženo 31. leden 2021 Sdílet Vloženo 31. leden 2021 Ahoj, chci se zeptat na Váš názor ohledně paliva. Kupuji si první nové auto, Rapid 1.0 81kW a vždy jsem měl jen naftu. Jaký benzin tankujete vy? 100ok, N95, Verva? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ekr Vloženo 31. leden 2021 Sdílet Vloženo 31. leden 2021 kupuješ staré suto, ne nové,Tenhle motor mám ve fabii s leju tam normální 95 a k tomu vif, není to žádný supersport. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 31. leden 2021 Sdílet Vloženo 31. leden 2021 Leju obyčejný N95, jednou za půl roku 2 nádrže nějaký ten dražší od mušle nebo OMV. Raději motor zbytečně nedus a dej mu občas co proto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 1. Únor 2021 Sdílet Vloženo 1. Únor 2021 N95 a VIF. To je povinnost. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.