brrrrm Vloženo 10. Únor 2019 Sdílet Vloženo 10. Únor 2019 (editace) https://forum.skodahome.cz/topic/137704-fabia-combi-style-12tsi-81kw-brmov-strieborný-šíp/?do=findComment&comment=2260398 Original F3 anténa s koncovkami AM/FM (biela) + DAB (čierna) je: 6C0 035 501 A Editováno: 10. Únor 2019, autor: brrrrm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 10. Únor 2019 Sdílet Vloženo 10. Únor 2019 (editace) Diky moc za cislo Na alegru jsou za 120 zloty Jsou levnejsi nez tato 6R0 Musel jsi neco vyrezat ve strese na tuto antenu? Editováno: 10. Únor 2019, autor: TOMUS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 10. Únor 2019 Sdílet Vloženo 10. Únor 2019 (editace) Potom daj vedieť, či ti to funguje.. ;) Editováno: 10. Únor 2019, autor: brrrrm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 10. Únor 2019 Sdílet Vloženo 10. Únor 2019 koukni na edice prispevku vyse :) Ok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 10. Únor 2019 Sdílet Vloženo 10. Únor 2019 doufam ze k rijna to udelam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 10. Únor 2019 Sdílet Vloženo 10. Únor 2019 Neřezal, anténa tam sedla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pppetr Vloženo 14. Březen 2019 Sdílet Vloženo 14. Březen 2019 Před rokem jsem zkoušel tento doplněk, ale nic jsem nenaladil. Teprve před několika dny jsem to zkusil a ono to našlo stanice DAB+. Naladil jsem v rádiu volnou frekvenci a poslal DAB+ vysílání do rádia. Pak jsem to zkusil přes AUX a to se mi zdá lepší poslechově. Nicméně, přestože to hraje čistě, tak si myslím, že převodník toho doplňku je jednoduchý a nedosahuje tak kvalitní poslech. Bude to asi tím,že to nestálo ani 50€. Měl jsem k tomu připojenou dodávanou nalepovací anténu a napadlo mi jí odpojit. Nestalo se nic a doplněk hrál dál...Ale signál je jen v nejbližším okolí města,takže na využití při dálkových jízdách budeme muset ješte počkat než se zlepší pokrytí signálem DAB+. Je to cesta jak dostat DAB+ vysílání do rádií které to neumí. Dnes jsem se díval u Konráda a mají 5 těchto DAB+ doplňků v různých cenových relacích.(pokud je signál silný,tak jako anténu je množné použit cokoliv,ale já si myslím, že je nutné použít anténu určenou pro DAB+ a tím se pojistit proti výpadkům signálu) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galaxy64 Vloženo 14. Březen 2019 Sdílet Vloženo 14. Březen 2019 No tak když pominu, že je to hyzdič, tak pro mě stejně bezcenné. Nejde to pochopitelně ovládat stávajícím rádiem, také spojení s infotainmentem rovná se nule. MF volantem ovládání leda zapnout, zesílit/ztlumit a vypnout. Chápu ale, že někomu to může s obyčejným rádiem stačit. Já asi budu muset s koncem analogového FM koupit jiné auto. Doufám, že to bude za více než pět let. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 15. Březen 2019 Sdílet Vloženo 15. Březen 2019 Kdyz to tu tak ctu, jsem fakt rad, ze jsem v unoru 2015 pri objednavani auta prozretelne priplatil nejaky peniz a objednal Bolero vcetne DAB. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pppetr Vloženo 31. Březen 2019 Sdílet Vloženo 31. Březen 2019 Taky bych si objednal Bolelo s DAB, ale když jsem si před 2 roky auto chtěl objednat, tak už jsem nemohl. Preferoval jsem raději čtyřválec motor 81kw a byl nucen vzít skladový vůz, naštěstí 90% věcí mnou požadovaných tam je. Jen by mně zajímalo jestli do Bolera dávali DAB nebo DAB+... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 31. Březen 2019 Sdílet Vloženo 31. Březen 2019 Už pár rokov dávajú DAB+ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 31. Březen 2019 Sdílet Vloženo 31. Březen 2019 Už dlouho se dává jen DAB+. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 31. Březen 2019 Sdílet Vloženo 31. Březen 2019 V 14. 3. 2019 na 20:22, pppetr napsal: Před rokem jsem zkoušel tento doplněk, ale nic jsem nenaladil. Teprve před několika dny jsem to zkusil a ono to našlo stanice DAB+. Naladil jsem v rádiu volnou frekvenci a poslal DAB+ vysílání do rádia. Pak jsem to zkusil přes AUX a to se mi zdá lepší poslechově. Nicméně, přestože to hraje čistě, tak si myslím, že převodník toho doplňku je jednoduchý a nedosahuje tak kvalitní poslech. Bude to asi tím,že to nestálo ani 50€. Měl jsem k tomu připojenou dodávanou nalepovací anténu a napadlo mi jí odpojit. Nestalo se nic a doplněk hrál dál...Ale signál je jen v nejbližším okolí města,takže na využití při dálkových jízdách budeme muset ješte počkat než se zlepší pokrytí signálem DAB+. Je to cesta jak dostat DAB+ vysílání do rádií které to neumí. Dnes jsem se díval u Konráda a mají 5 těchto DAB+ doplňků v různých cenových relacích.(pokud je signál silný,tak jako anténu je množné použit cokoliv,ale já si myslím, že je nutné použít anténu určenou pro DAB+ a tím se pojistit proti výpadkům signálu) V jake oblasti si to vyskousel? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pppetr Vloženo 1. Duben 2019 Sdílet Vloženo 1. Duben 2019 Plzeň. Když jsem to zkoušel, tak byl možný poslech až do Holýšova, ale některé úseky to vypadlo. V Plzni se příjem přerušil např. vždy při jízdě po Karlovarské pod rondelem(podjezd kruhového objezdu-sjezd do dolíku).Taky jsem zaznamenal zhoršení příjmu v závislosti na počasí, ale domnívám se, že to může být tím, že tento adaptér byl levný. Poslouchám mnoho žánrů a např. poslech klasické hudby přes DAB je skutečným přínosem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 8. Květen 2019 Sdílet Vloženo 8. Květen 2019 Zdravim. Namomtoval jsem jednotku DAB+, a antenu co je doporucovana pres vyrobce teto krabici. Vysledek bo je dulezite. Radio hra dobre. Je to bodovo -mistne, - prijem jen z nejblizsi okoli. Kdyz teto krabicku zrovnam s DABem od kenwooda a ori antenu to je velky rozdil. Dlouho trva zmena stanic aby zacala hrat. Problem je v tom ze dlouho cita datove . Doufam ze u novejsi aktualizace bude lip. Datove zalezi od radia, zalezi jake mas radio. Jinak jsem spokojeny s tuto krabicou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza-marek Vloženo 1. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2019 https://www.lupa.cz/aktuality/nova-skoda-octavia-bude-mit-prijem-digitalniho-rozhlasu-v-zakladni-vybave/ Octavia 4 ho bude mít v základu. Jaký je váš názor v ostatních modelech škoda? Má smysl si za DAB připlácet nebo se na to vyprdnout? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 1. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2019 Jednoznačně připlatit, zvuk neporovnatelný. Zatím je pokrytí takové, že často přelaďuje na FM a zpět, což je otravné, na druhou stranu FM za pár let vypnou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 1. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2019 Souhlasim se s @bouchy Rozhlasove stanice oznacene jako HD to je opravdu pekne. Muzes se citit stejne jako bys byl na koncerte nebo v nahravcim studiu (kde se nahrava pisni). Vyskousel jsem to v Polsku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OtaH Vloženo 1. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2019 S tím si dovolím nesouhlasit z několika důvodů. Zaprvé auto není koncertní síň. Ač se nám to někteří snaží namluvit. Hlavně ti, kteří do repro a odhlučnění vrazili peníze (včetně mě). Zadruhé bych neřekl, že FM vypnou. Žiji v Anglii kde jsou s DAB o dobrých deset let napřed a rozhodně nikdo neuvažuje že by FM vypnul. Za mě pokud bych k autu za 350 měl dát dva tisíce navíc tak asi ano. Ale víc bych nepriplacel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 1. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2019 @OtaH ja vim , ze auto to neni koncertni sin ale pouzil jsem tohle jako porovnani :) před 2 hodinami, honza-marek napsal: https://www.lupa.cz/aktuality/nova-skoda-octavia-bude-mit-prijem-digitalniho-rozhlasu-v-zakladni-vybave/ Octavia 4 ho bude mít v základu. Jaký je váš názor v ostatních modelech škoda? Má smysl si za DAB připlácet nebo se na to vyprdnout? Díky Napisu neco takoveho. Pri vyrobe Octavie , dab+ stoji 3000 korun ceskych. Kdyz chces dodelat stoji 17050 korun jednotka a prace nevim. Takze vyplati se vzat Dab+ z vyroby. To je priklad trojkove fabie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza-marek Vloženo 1. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2019 Něco takového jsem chtěl slyšet. Ano ten příplatek je 3tis. Ale co se v současnosti dá chytnout v ČR v DAB? Pouze český rozhlas ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kuchar7 Vloženo 1. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2019 (editace) Jak kde: http://www.digitalradiodab.cz/mapy-pokryti.html http://www.digitalradiodab.cz/rozhlasove-stanice.html Editováno: 1. Listopad 2019, autor: Kuchar7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 1. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2019 Zatím v podstatě jen ČRo a pár dalších rádií, ale ne těch z "mainstreamu". Zato se dají chytit stanice jako Wave, Jazz, který imho nejsou šířený jinak (možná sat a net). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodge Vloženo 1. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2019 A v pohraničí lze zachytit zahraniční stanice Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladimír55 Vloženo 1. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2019 Mám Bolero s DAB+ z výroby (4/2017) a je to supr. Zde v Chomutově jde bez výpadků. Pokud jedu někam dál, tak se samozřejmě nějaký výpadek objeví, ale to se na FM stává přece také. Zajímavé je jak se ten výpadek projevuje. Z FM příjmu jsme zvyklí, že při zeslábnutí signálu začíná zvuk šumět. DAB jde do poslední chvíle jako by nic nedělo a pak prostě zmlkne, žádné šumění se nekoná. - FM se bude na základě směrnic evropské unie vypínat. Některé severské státy, například Norsko tak již učinily, další se připravují. U nás zatím nebyl stanoven datum. Je to úplně stejné jako s televizním příjmem. Dokud to nepřišlo, tak to mnoho lidí ani netušilo. Výhodou je lepší využití kmitočtového spektra, kdy je možno mít buď více stanic, nebo vyšší kvalitu. - Pokud mohu porovnat nabídku s FM, mám v DABu asi 3x více stanic. Některé FM stanice nejsou v DABu dostupné, stav se ale v průběhu let mění k lepšímu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.