Beranek Vloženo 11. Květen 2020 Sdílet Vloženo 11. Květen 2020 Jsem zde nováček, ale se zájmen jsem přečetl všech 150 příspěvků tohoto vlákna. Nejen že mě to zajímá, ale se mne i týká. Mám Karoqa 6/2018 (bez GPF), a čeká ho servis po 2 letech. Můj názor na optimální specifikaci mot. oleje. Motorová verze 1,5 TSI bez filtru pev. částic (GPF) může používat olej SAE 0W-20, VW 508.00 i olej SAE 0W-30 nebo 5W-30, VW504.00. Bezin motory TSI s filtrem pev. částic výhradně olej SAE 0W-20, VW 508.00! Tento úsudek opírám i o článek v SM 47/2017 s. 6 „Zelené, řídké a těžko dostupné“ autora Martina Vaculíka. Vše je dáno emisními limity, které jsou rozdílné pro motory s GPF a bez něho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
velkytom Vloženo 12. Květen 2020 Sdílet Vloženo 12. Květen 2020 Člověk to nesmí moc prožívat :-) Mám embéčko s filtrem a podle palubní literatury tam je předepsán VW508.00, ale přípustný je i VW504.00, servis tam bude za rok dávat na servisce, resp. v současné době dává, VW504.00 (pokud se do té doby něco nezmění). Osobně k té zelené řídké srágoře nemám důvěru a pokud budu mít možnost volby, půjdu raději do té VW504.00 5W-30. Respektive to nechám na servisu kvůli prodloužené záruce, protože jak tak motor toho svého klokana pozoruji, je to do budoucna pytel plný problémů, které bych nerad cáloval ... asi ne nadarmo byla v novém ceníku prodloužená záruka všech embéček náležitě přeceněna ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marhor Vloženo 21. Květen 2020 Sdílet Vloženo 21. Květen 2020 Přidávám zkušenost z výměny oleje na 15 000 km, v autorizovaném servisu. Za litr oleje se na faktuře objevilo 660 Kč bez DPH. Napsal jsem tedy servisu dotaz, který přikládám včetně rychlé odpovědi. Zdá se tedy, že moc šancí na normální cenu oleje mít nebudeme, Škoda si to ohlídá. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pvagi Vloženo 21. Květen 2020 Sdílet Vloženo 21. Květen 2020 (editace) To je naprosto "normalni" a je o tom zde jiz dlouha diskuze, stejne tak diskuze o servisech kde vlastni olej akceptuji. Jen pridam moji zkusenost. V Karoqu 1.5 TSI bez filtru jsem mel z vyroby 0W-20, VW 508.00. Pri prvni vymene po 30t (v 15t jsem si ji delal sam) mi tam dali 5W-30, VW504.00. Nyni po 60t mi tam dle vyjadreni technika dali 0W-30, ale na stitku u motoru mam napsano 5W-30. Editováno: 21. Květen 2020, autor: pvagi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bitttpower Vloženo 21. Květen 2020 Sdílet Vloženo 21. Květen 2020 (editace) Jaky ceník za olej Škody Auto,co to placaji za nesmysly,každy servis si cenu za olej určuje sám.A nakupku maji u sudového oleje okolo 100 kč litr,dělaji z lidi akorát blbce. Editováno: 21. Květen 2020, autor: bitttpower 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 21. Květen 2020 Sdílet Vloženo 21. Květen 2020 [emoji1787][emoji1787][emoji1787] ma neprestava udivovat co ti prijmaci dokazu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 21. Květen 2020 Sdílet Vloženo 21. Květen 2020 nenapísal nič zlé ako to čo chcú majitelia firiem ... cena je doporučená škodovkou predsa aj v ETKE tak si to pozrite ... dnes už aspoň u nás sa teda také ceny nepoužívajú , leasingovky majú vyhádané nižšie ceny a aj súkromne sa to tak draho nedáva Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marhor Vloženo 21. Květen 2020 Sdílet Vloženo 21. Květen 2020 Je to tak. Princip DMOC (doporučená maloobchodní cena) je v principu zakázaný, ale všeobecně používaný. Škoda opravdu svým servisům předepisuje, za kolik mají prodávat (když chtějí mít logo škodovky na autosalonu, musí se řídit jejich pravidly). Servis by zřejmě mohl dát svým zákazníkům slevu, ale proč by to dělal, že. Přikládám výcuc ze zmíněného ceníku. A fakt si myslím, že aby zákazníkům "ušetřili", používají litrovky. Nakoukl jsem dovnitř a litrovky tam viděl. Jestli byly nalévané z většího balení, fakt nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Barak Vloženo 26. Květen 2020 Sdílet Vloženo 26. Květen 2020 Dnesni výměna oleje po roce, najeto 12000 km, cena 2700, olej 5W- 30, krouzek těsnící, filtr, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davi72 Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 Vlastní olej či nikoliv..? Pokud ne, tak cena velmi slušná? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Barak Vloženo 27. Květen 2020 Sdílet Vloženo 27. Květen 2020 před 3 hodinami, davi72 napsal: Vlastní olej či nikoliv..? Pokud ne, tak cena velmi slušná? Olej jejich Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DaroshCZ Vloženo 12. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2020 Ahoj, dneska mi při jízdě vyskočila hláška nizký stav oleje. Hned po jízdě jsem kontroloval stav oleje a olej byl na spodní části. Auto mám 12 měsícu +/- na den a najeto cca 14500 Km. Je to normální že by to takhle žralo olej? Jaké máte zkušenosti? díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 12. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2020 Ani velmi nie, otazka je ci si mal na zaciatku na max. Napln by mala vydrzat do servisnej prehliadky.... Ale kedze emisie su na prvom mieste, tak motory olej zrat musia. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boleslavák Vloženo 12. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2020 před 10 minutami, DaroshCZ napsal: Ahoj, dneska mi při jízdě vyskočila hláška nizký stav oleje. Hned po jízdě jsem kontroloval stav oleje a olej byl na spodní části. Auto mám 12 měsícu +/- na den a najeto cca 14500 Km. Je to normální že by to takhle žralo olej? Jaké máte zkušenosti? díky. Ach jo, že se pojem motorista zcela vytrácí ze silnic. Je snad normální olej kontrolovat pravidelně co kdyby ti náhodou nefungoal třeba baroskop, tak zvedneš kapotu, až to přidřeš... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 12. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2020 To už máš mít olej vyměněný. A sám sobě si. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
velkytom Vloženo 12. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2020 Před hodinou, DaroshCZ napsal: Ahoj, dneska mi při jízdě vyskočila hláška nizký stav oleje. Hned po jízdě jsem kontroloval stav oleje a olej byl na spodní části. Auto mám 12 měsícu +/- na den a najeto cca 14500 Km. Je to normální že by to takhle žralo olej? Jaké máte zkušenosti? díky. Manuál mladého karoqmana strana 265: "Motor má v závislosti na způsobu jízdy a provozních podmínkách určitou spotřebu oleje (až 0,5 l/1 000 km). Během prvních 5 000 km může být spotřeba vyšší"... Takže jsi ujel docela hodně :-) Ale teď vážně ... normální to je ... auto jde z výroby s minimálními provozními náplněmi ... bo šetřit se musí. Některé autorizované servisy při předprodejním servisu dolijí půl litru oleje, aby byl na horní rysce a vydržel do servisní prohlídky (aby měli klid od prudících zákazníků ... auta sice mají prodloužený servisní interval, ale oleje z výroby je tam na 15000 km. Jak je na tom můj klokan nevím, zatím je klid, asi 19000 km, Předchozí yeti si o dolití řekl v 25000 km, každopádně lahev oleje preventivně k kufru vozím a s dolitím počítám ... i když nyní mám jiného prodejce, tak třeba dolil oleje více a do servisky vydržím :-) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DaroshCZ Vloženo 12. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2020 Manuál mladého karoqmana strana 265: "Motor má v závislosti na způsobu jízdy a provozních podmínkách určitou spotřebu oleje (až 0,5 l/1 000 km). Během prvních 5 000 km může být spotřeba vyšší"... Takže jsi ujel docela hodně :-) Ale teď vážně ... normální to je ... auto jde z výroby s minimálními provozními náplněmi ... bo šetřit se musí. Některé autorizované servisy při předprodejním servisu dolijí půl litru oleje, aby byl na horní rysce a vydržel do servisní prohlídky (aby měli klid od prudících zákazníků ... auta sice mají prodloužený servisní interval, ale oleje z výroby je tam na 15000 km. Jak je na tom můj klokan nevím, zatím je klid, asi 19000 km, Předchozí yeti si o dolití řekl v 25000 km, každopádně lahev oleje preventivně k kufru vozím a s dolitím počítám ... i když nyní mám jiného prodejce, tak třeba dolil oleje více a do servisky vydržím :-) Díky, manuál jsem četl. Zítra se otočím do servisu a koupím si olej na do lití.Díky za reakci [emoji106]Odesláno z mého Pixel 2 XL pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
velkytom Vloženo 12. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2020 Když mě s olejem vypekl yeti ... stála mě lahev v autorizáku 700 Kč. Teď už jsem byl chytřejší a koupil jsem si lahev na případné dolití v autodílech za 300 Kč :-) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DaroshCZ Vloženo 12. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2020 Když mě s olejem vypekl yeti ... stála mě lahev v autorizáku 700 Kč. Teď už jsem byl chytřejší a koupil jsem si lahev na případné dolití v autodílech za 300 Kč :-) Jenže já nevím jaký. Jestli VW 502, VW 504 nebo VW 508. Četl jsem tady na fóru že dávají asi VW 508. Odesláno z mého Pixel 2 XL pomocí Tapatalk 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 13. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2020 před 7 hodinami, DaroshCZ napsal: Jenže já nevím jaký. Jestli VW 502, VW 504 nebo VW 508. Četl jsem tady na fóru že dávají asi VW 508. Odesláno z mého Pixel 2 XL pomocí Tapatalk zajeď do servisu a zeptej se. Pak zajeď do patřičného obchodu s oleji a kup 5l oleje, filtr, výpustný šroub a vyměň si celou náplň. Jestli máš teda servis 30000 km./2roky. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
velkytom Vloženo 13. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2020 Když jsem byl přehrát soft ŘJ, tak jsem se rovnou zeptal, co mě tam nalijí při servisce ... a hned mě byla nabídnuta origo embasolahev cca za 700 Kč, nebo výhodná nabídka sudový do vlastní nádoby za cca 650 Kč ... tož jsem poděkoval a oil jsem si koupil ze necelých 300 Kč v autodílech. Pokud to bude jen na dolití, je v podstatě jedno, co ... jen aby to splňovalo normu VW. I pokud by člověk chtěl pro pocit sucha a bezpečí origolahev embasooilu, tak jej také sežene mimo embaso prodejní síť za cca 300 Kč ... mě stačilo, že jen nějaký oil budu pro jistotu mít, tak litr castrolu byl ještě o něco levnější (ve specifikaci, co mě bude nalito při servisce ... můj servis používá castrol, u některých předchozích embéček některé servisy použily shell). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spartakcz Vloženo 31. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2020 Ahoj, jaký olej 0w20 doporučujete použít? https://www.autokelly.cz/Catalog/osobni-automobil-naplne-oleje-a-maziva-motorove-0w-20/39849642;38979037;38908563;40117984;40117976 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pytlák Vloženo 1. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2020 (editace) Ja pro muj motor 1,5TSI bral CASTROL EDGE 0W-20 LongLife IV, norma VW 508.00. Cena se mi zda dost vysoka. Ja to kupoval tady: www.mlparts.cz Editováno: 1. Srpen 2020, autor: Pytlák Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
velkepeni Vloženo 6. Srpen 2020 Autor Sdílet Vloženo 6. Srpen 2020 vymena oleja 59500km a sviecky. 273€ a to mi dali zlavu 10percent :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 6. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2020 V teme mazivarskych mytov mate kompletny zoznam schvalenych olejov. Staci si vybrat podla sympatii ku znacke / ceny v eshopoch. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.