roman81 Vloženo 14. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2006 Dneska ráno po několika dnech nastartuju a chci vyřadit ze zpátečky na neutrál, abych si mohl zapnout topení a mezitím setřít orosená okna. Jenže to nešlo,kladlo to odpor,jako by šaltpáku něco drželo. Tak jsem vypnul motor, ale žádná změna, taky nešlo vyřadit. Tak jsem zkusil 2x i 3x promáčknout spojku a zase nic. Opět jsem nastartoval, zase to nešlo. Tak jsem malilinko couvnul a pustil spojku, aby chcípnul motor. Po následujícím nastartování už vyřadit šlo. Následovala zhruba 6 km jízda, všechny rychlosti šly v pohodě.Co s tím může být? Snad není převodovka v háji? Kdyby to bylo spojkou, tak by to šlo vyřadit alespoň při vypnutém motoru nebo se mýlim? Díky za rady. Auto mám několik měsíců a dnes to udělalo poprvé. Nesetkal jste se někdo s něčím podobným? Jde o VW Golf III 1.6 74kW z r. 1997, najeto zhruba 140 000km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roman81 Vloženo 14. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 14. Říjen 2006 Nikdo? To jste se s tím nikdo nesetkal? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 14. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2006 me se obcas stava, ze nejde zaradit jednicka(obcas znamena tak jednou za dva, tri mesice). ale me pomuze jenom znova pustit a vyslapnout spojku...neprikladam tomu zadnej vyznam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pike Vloženo 14. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2006 Me se to stalo jednou, odemkl jsem zpatecku a zaboha neslo vyradit na neutral, motor jsem nestartoval. Chvili jsem s tim laboroval a pak kamose napadlo trosku popojet s autem, stacilo par centimetru a razeni bylo OK. Od te doby se to neobjevilo. Mam 1.8 20V RV99... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 14. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2006 jednou se mi stalo u Opla, že nešlo zařadit 1 a myslím 3. A to ani hovno. Sem z toho byl docela vyvalený, protože jsem myslel, že je převodovka v prdeli, a to bylo jen krátce po koupi. Pak se ale ukázalo, že tam nějakej "mechanik" něco kutil a zapoměl v motoru nějakej velkej šroub, kterej s tím motorem snad ani neměl nikdy nic společnýho. No a ten zapadl na převodovku a šprajcnul se v tom mechanizmu, kterej se nahoře na převodovce při řazení hejbá. A bylo to "natvrdo". jak jsem to zjistil, tak se mi kurewsky ulevilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DKx Vloženo 14. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2006 Jestli jsi parkoval z kopce, tak to mohlo být jenom zaražené .. možná by ti to popojetí pomohlo i bez chcípání - převody se uvolní. Lepší dávat prvně ručku. No a jinak já jsem ten pravý pro rady - doplňoval jsem olej, odložil si víčko na kryt motoru, po dokončení nezavřel a při rozjezdu mi zapadlo do převodovky. Myslel jsem, že se nějak posral Costruct (to jsem ho ještě neviděl) a jel jsem do 100km vzdáleného škoda servisu, kde dělá jeden známý .. no prostě inteligent Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 15. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2006 Dneska ráno po několika dnech nastartuju a chci vyřadit ze zpátečky na neutrál, abych si mohl zapnout topení a mezitím setřít orosená okna. Jenže to nešlo,kladlo to odpor,jako by šaltpáku něco drželo. Tak jsem vypnul motor, ale žádná změna, taky nešlo vyřadit. Tak jsem zkusil 2x i 3x promáčknout spojku a zase nic. Opět jsem nastartoval, zase to nešlo. Tak jsem malilinko couvnul a pustil spojku, aby chcípnul motor. Po následujícím nastartování už vyřadit šlo. Následovala zhruba 6 km jízda, všechny rychlosti šly v pohodě.Co s tím může být? Snad není převodovka v háji? Kdyby to bylo spojkou, tak by to šlo vyřadit alespoň při vypnutém motoru nebo se mýlim? Díky za rady. Auto mám několik měsíců a dnes to udělalo poprvé. Nesetkal jste se někdo s něčím podobným? Jde o VW Golf III 1.6 74kW z r. 1997, najeto zhruba 140 000km. Pokud jsi brzdil nejen ruckou, ale i rychlosti (zpatecka) , tak je pravda, ze ji jentak nevyradis. Lespi je opravdu si couvnout a pote vyradit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matrix Vloženo 17. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2006 Taky se mi to stalo... Stačí hnout s autem (s motorem či bez) a je to OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
johnxx Vloženo 17. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2006 myslim ze se jedná o normální jev, kdy je to v převodovce trošku zatuhnuté.Mě se to stává taky, stačí po nastartování trošku popojet na kvalt, který je zařazený a už je vše v poho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 17. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2006 myslim ze se jedná o normální jev, kdy je to v převodovce trošku zatuhnuté.Mě se to stává taky, stačí po nastartování trošku popojet na kvalt, který je zařazený a už je vše v poho proste to bylo v tahu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Franta Vloženo 17. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2006 Dneska ráno po několika dnech nastartuju a chci vyřadit ze zpátečky na neutrál, abych si mohl zapnout topení a mezitím setřít orosená okna. Jenže to nešlo,kladlo to odpor,jako by šaltpáku něco drželo. Tak jsem vypnul motor, ale žádná změna, taky nešlo vyřadit. Tak jsem zkusil 2x i 3x promáčknout spojku a zase nic. Opět jsem nastartoval, zase to nešlo. Tak jsem malilinko couvnul a pustil spojku, aby chcípnul motor. Po následujícím nastartování už vyřadit šlo. Následovala zhruba 6 km jízda, všechny rychlosti šly v pohodě.Co s tím může být? Snad není převodovka v háji? Kdyby to bylo spojkou, tak by to šlo vyřadit alespoň při vypnutém motoru nebo se mýlim? Díky za rady. Auto mám několik měsíců a dnes to udělalo poprvé. Nesetkal jste se někdo s něčím podobným? Jde o VW Golf III 1.6 74kW z r. 1997, najeto zhruba 140 000km. Taky se mi to stávalo. Po dolití oleje do převodkovky je to zatím vpohodě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabiak Vloženo 17. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2006 myslim ze se jedná o normální jev, kdy je to v převodovce trošku zatuhnuté.Mě se to stává taky, stačí po nastartování trošku popojet na kvalt, který je zařazený a už je vše v poho Mě se taky občas stává, že nemůžu zařadit stačí promáčknout spojku a jde to. Je to normální myslím, že se to stane když jsou ty ozubená kolečka zrovna v blbé poloze tak do sebe nezapadnou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek24 Vloženo 2. Červen 2021 Sdílet Vloženo 2. Červen 2021 Dobry den mam dotaz .. mam Golf 4 1.6 AKL 1998 74Kw mam takovy dotaz vcera z niceho nic se mi stal problem .. a nevim co ted s nim servisak ten nema čas a ja nevim co delat vcera sem s autem cely den jezdil .. vsechno bylo v pohode ale kdyz pak vecer sem přijel domu a sel zaparkovat tak sem si najel na misto kde sem se musel otočit Takze jsem dal zpátečku přeřadil jsem a kdyz jsem aby se rozjel do predu a poté co jsem chtel dat neutrál tak uz to neslo je to zaseknuty a vubec nevim co ted mate nekdo zkušenost ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.