Publikováno Září 23, 20186 r Zdravim, mám Superba III 2.0 TDI 140kw rok 2015 a poslední dobou mám problém se špatným prvním startem, pak už auto startuje úplně normálně a je jedno jestli je motor zahřátý nebo studený, ale jak stojí déle ( aspoň 10-12h ) tak ten první start točí, ale nechytne až tak na po třetí.... Jako když tam není nafta... Auto ještě v záruce, bylo týden v servisu, ale na nic nepřišli... Předem díky za tip...
Září 24, 20186 r Jeden mozny tip - pokud je to motor s kodem DFCA vyrobeny do 22kt/2015, tak to muze byt chybejici diamantova podlozka WHT 005 447 pod ventilem prestavovace vacky. Resenim je pak kontrola přítomnosti diamantové podložky WHT 005 447 a výměna regulačního ventilu č. d. 03L 906455 za regulační ventil č. d. 03L 906 455 C OnMi
Září 25, 20186 r Autor Zdravim, díky za tip. Narvhnu to v servisu a zkusíme jít touhle cestou... Dám pak vědět jak to dopadlo. Díky
Září 25, 20186 r presne takovy problem jsem mel vlastne jeste mam na MB E320CDI. Menili neco v palivovem system vyplazl jsem skoro 5000Kc a problem pretrvava Upraveno Září 25, 20186 r od eiben
Listopad 26, 20186 r já mám uplně stejný problém 140kw superb a taky nezáleží na tom zda je teplo nebo zima nebo motor studený nebo teplý ale vždy po delším stání a je to také 2015 mám auto také v záruce a už ho mám ve třetím servise motor točí dobře a rychle a vyjádření servisu je že je špatná baterie takže už nevím jak dál ... plus po nastartování se oběví jen někdy zarachtání a to je podle servusů normální akorát podle jednoho to dělá že steče olej z víka ventilů a podle dalších zase vývěva... ale ten zvuk normální není
Listopad 27, 20186 r Že to žhavení trvá tak krátce... teda znám to z o hodně starších aut bez tlačítka, ale tam to bylo několik sekund. All: Je zcela jisté, že problém nemůže být v obligátním vysávání baterky alarmem, ŘJ, hlídáním přítomnoti klíčku,...? Zkusil bych na zamčeném autě po asi 30 min změřit klidový proud. V létě to není potíž. A pak druhá...prověřit stav baterie, v jiném tématu je toho plno - rekuperace. Upraveno Listopad 27, 20186 r od bouchy
Listopad 27, 20186 r no problém je že mi to dělalo už v létě a to je točeno při teplotě cca 20 stupňů
Říjen 22, 20195 r Také mívám delší první starty, ale není to vždy, je to náhodné. Většinou to vypadá takhle.. už bylo i pár delších, to jsem se bál, jestli to naskočí.. 20191020_065112.mp4
Prosinec 25, 20195 r Mám S3 10/2015 je tento problem aj tam? Lebo hore písal 22kt/2015 čo chapem ako 6/2015, niekedy auto stoji povedzme 2-3 dni a naštartuje uplne v pohode, niekedy odparkujem večer do garaže, a ráno idem preč a točí mi max 2-3sekundy a naskočí bezproblemov žiadne pazvuky ani problemy povedzme že z 10 štartov dá 8 hned na šupu a pri 2 štartoch trochu dlhšie točí kym naskočí....
Prosinec 28, 20195 r Superb jezdi zvlast ted v zime velmi malo a musim zaklepat, ze i po tydnu jedine delsi na startovani je zhaveni. Zazil jsem to zatim jen jednou pri nakupu auta. Ale je pravda, ze nejde vylozene o 2.0TDI. Co jsem se docetl, tyka se to ale snad i prave 1.6TDI. Upraveno Prosinec 28, 20195 r od bojler
Prosinec 29, 20195 r Je to zaujimave, ja som tento problem spozoroval náhodne lebo sa mi to stane raz za tyžden mozno a vôbec nie kde auto stoji dlhšie stalo aj 2-3dni a nič, stalo 12 hodin a štart bol horší.... auto som kupil az v Novembri tak snad to v lete nebude o nič horšie. Zatial v podstate nemam problem zo štartom akurat ako som písal mozno 2-3 sec točí a naskoči ale to je ojedinelé. Napriklad som si všimol že sa mi to často stane ked umyjem auto a dam ho do garaže, nasledny štart potom točí dlhšie ale mozno len nahoda. Upraveno Prosinec 29, 20195 r od Zapekanka
Prosinec 29, 20195 r Tim, ze je startovani rizeno elektronicky, mozna elektronika chybne nebo naopak cilene startovani prodlouzi.
Prosinec 29, 20195 r Tento problem pozorujem od zaciatku a zatial som nebol schopny vypozorovat za akych okolnosti sa to deje. Je to ojedinele a nahodile, ale deje sa to len v zime, resp pri nizkych teplotach. Mam podozrenie aj na baterku a tu skvelu rekuperaciu - ci nahodou v danom momente nie je uroven nabitia prilis nizka.... To by mohol potvrdit/vyvratit niekto kto ma reku deaktivovanu.
Prosinec 29, 20195 r On 12/25/2019 at 3:39 PM, Zapekanka said: Mám S3 10/2015 je tento problem aj tam? Lebo hore písal 22kt/2015 čo chapem ako 6/2015, niekedy auto stoji povedzme 2-3 dni a naštartuje uplne v pohode, niekedy odparkujem večer do garaže, a ráno idem preč a točí mi max 2-3sekundy a naskočí bezproblemov žiadne pazvuky ani problemy povedzme že z 10 štartov dá 8 hned na šupu a pri 2 štartoch trochu dlhšie točí kym naskočí.... Čau mám presne tvoj ročník a problém som mal tiež tak ako ho popisuješ ale keď som vymenil olej a palivový filter problém prestal. Da sa povedať že úplne. A to mam ešte pôvodnú baterku s výroby a parkujem len vonku.
Prosinec 29, 20195 r Celkom sranda :D lebo mne to práve po výmene filtrov a oleja sa stalo prvy krat, do vtedy som mal auto asi 3 tyzdne a nič take sa neudialo, prvy krat som to zaznamenal práve po zmienených ukonoch a nešli tam źiadne šmejdy. Bateria tieź pôvodna a auto parkuje tak 50/50 ked som doma garaž ked v práci tak samozrejme vonku + použivam webasto.
Prosinec 30, 20195 r @Zapekanka To mohla byt nahoda, pretoze kludne sa mi stane, ze 3 tyzdne nic a potom 3x do tyzdna a zase dlhsie nic. Chce to fakt pozorovat dlhsi cas.
Květen 6, 20205 r V 23. 9. 2018 na 19:20, thomassinoR napsal: Zdravim, mám Superba III 2.0 TDI 140kw rok 2015 a poslední dobou mám problém se špatným prvním startem, pak už auto startuje úplně normálně a je jedno jestli je motor zahřátý nebo studený, ale jak stojí déle ( aspoň 10-12h ) tak ten první start točí, ale nechytne až tak na po třetí.... Jako když tam není nafta... Auto ještě v záruce, bylo týden v servisu, ale na nic nepřišli... Předem díky za tip... 2.0 TDi, 140Kw. Dělá mi to taky tak, ale jen třeba 1x za týden vždy ráno, když přijdu k autu. Pak startuje již normálně. Diagnostika hlásila chybu čidla váčky hřídele, po výměně však problém přetrvává. Vstřiky jsou taky v pořádku. Nevíte čím by to mohlo ještě být? Kód motoru mám DDAA 20190901_100614.mp4
Květen 6, 20205 r Od Decembra ako som sem písal naposledy sa mi to doteraz nestalo, zaujimave proste to prestalo robiť a pol roka nič a to som štartoval hocikde a boli aj vačšie zimy atď.. spominany prroblem sa proste neprejavil.
Červenec 24, 20205 r Tak jsem vyměnil regulační ventil 03L 906 455 za regulační ventil 03L 906 455 C i stou jinou skříní viz foto a startuje na šup pořád i po 48h. stání.
Srpen 30, 20205 r Ahoj,taky jsem měl tento problem s prvnim startem,točil o dost dyl než by měl. Sehnal jsem si regulacni ventil 03L906455C.A skrin s elektromagnetickym ventilem 03L109096B.A nove těsnění. A je po problemu.
Listopad 3, 20204 r Delfy a kdo ti to delal? VW/ skoda nebo znamy? Taky bych rad vyresil tenhle problem ale jak koukam na ty ceny. Pripoctu typicke ceny koncernu ... Pod 10 se nedostanu xD
Listopad 3, 20204 r ahoj, yeti benzin 2015, úplně to samé, první start po delším stání trvá až cca 3 vteřiny, pak když třeba zaparkuju na nákup a sedám zpět, tak to naskočí na drcnutí. Baterku už jsem měnil a to nepomohlo. Ale jestli je to oprava za 10 000, tak to asi radši překousnu ...
Listopad 3, 20204 r No podle toho co fotil Damijan tak se vlezl do 8000 i s praci, podle cen na skoda dily se jen s dily distanu na 7000 xD
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.