Publikováno Březen 16, 20196 r Dobrý den, mám Octavii 3, style,2017 a chtěl bych vyměnit stávají kola 16 za 17. Když jsem se díval na eshop škody, tak kola pro můj typ auta neodpovídají tomu co mám v TP. Dají se nějakým způsobem kola do TP dopsat nebo jsem odkázaný jen na to,co mám v TP? Navíc mi připadne zvláštní,že můžu použivat jen pneu označené M+S. Děkuji za info a odpovědi.
Březen 16, 20196 r Ale nahoře máš jiné rozměry ne? Toto jsou alternativy podle mě. Odesláno z mého SM-G950F pomocí Tapatalk
Březen 16, 20196 r Musis dodržet rozměry co jsou v TP...pokud chces jina kola vetsi atd.musis mit typovej list,stavit se na STK tak ti schvali a potom na dopravni inspektorat je zapsat...typovej list 2490 kc,stk 500 kč a inspektorat 50 kc... https://www.typove-listy.cz
Březen 19, 20196 r V 16. 3. 2019 na 16:50, Jiras07 napsal: Dobrý den, mám Octavii 3, style,2017 a chtěl bych vyměnit stávají kola 16 za 17. Když jsem se díval na eshop škody, tak kola pro můj typ auta neodpovídají tomu co mám v TP. Dají se nějakým způsobem kola do TP dopsat nebo jsem odkázaný jen na to,co mám v TP? Navíc mi připadne zvláštní,že můžu použivat jen pneu označené M+S. Děkuji za info a odpovědi. Ty co máš povolený jsou rozměry pro zimáky.
Září 19, 20195 r Teď řeším podobný problém. Muže mi někdo vysvětlit proč nejsou ve VTP zapsány všechny alternativy kol pro daný model. Řešil jsem to s ŠA i na úřadě a všichni mě poslali do p..... Nechce se mi platit za dekru nebo typové listy, když jsou kola schválený pro daný model vozu.
Září 19, 20195 r Vem si ssebou tohle (ale dopravka by to měla mít), katalog příslušenství ve kterém si označíš ráfky které chceš zapsat a úřadu to musí stačit. Katalog doporočuju tištěnej od dealera. Upraveno Září 19, 20195 r od LiveBomb
Září 19, 20195 r Protože paní na mě vytahla nějaky papír ze škody auto kde byli vyjimky k daným modelům a nic co jsem po ni chtěl tam neměla, tak mě odporoučela, že bez papíru mi nic neudělá. Upraveno Září 19, 20195 r od martikk
Září 19, 20195 r Na úřad musís jít připraven ne jen s nejasným přáním. Ten samý papír co použila na to aby tě odehnala (a nemusela nic dělat) si mohl použít proti ní. Z toho dokumentu Citovat Pro vozidla řady ŠKODA OCTAVIA III (třetí generace, s výjimkou verze RS a Scout) je možná alternativní montáž některých ráfků s jiným zálisem, než je uvedeno v originálním technickémprůkazu vydanémfirmou ŠKODA. U ráfků 15“ lze použít alternativní zális 47 k původním uzálisu 43. U ráfků 6Jx16“ lze použít alternativní zális 50 k původnímu zálisu 48. U ráfků 6Jx17“ lze použít alternativní zális 45 k původnímu zálisu 48. Ostatní údaje z daných kombinací pneu a ráfků zůstávají nezměněny. Další schválené kombinace ráfků a pneumatik jsou uvedeny v originálním technickém průkazu popř. prohlášení oshodě (COC) konkrétního vozidla a konkrétní schválené typy ráfků jsou uvedeny v katalogu originálního příslušenství ŠKODA. a aby účedník nemohl brblat že jsem si katalog upravil přichází na řadu tištěný od dealera Upraveno Září 19, 20195 r od LiveBomb
Září 19, 20195 r To je s čím na mě přišla. Ale v katalogu originálního příslušenství ŠKODA je též napsáno, že jsi máš ověřit vhodnost dle VTP. Upraveno Září 19, 20195 r od martikk
Září 19, 20195 r Že by to bylo kvůli tomuto? Co je to Tyre Cluster? S příchodem emisní normy EURO6 byly ve ŠKODA AUTO a.s. zavedené takzvané „Tyre Cluster“, které určují, jaké pneumatiky mohou být na konkrétním vozidle použity. Podle základní a příplatkové výbavy bude v technickém průkazu vozidla (TP) ve VERZI konkrétního vozidla zapsaný Tyre Cluster, který určuje použití alternativních rozměrů pneumatik a disků. Prosím věnujte pozornost následujícím tabulkám pro jednotlivé modely a Tyre Cluster, které určují, jaké alternatívní rozměry pneumatik a disků budou zapsané pro dané vozidlo v TP. Po vyrobení vozidla nebude možné Tyre Cluster změnit, tedy na vozidlo nebude možné použít jiný rozměr pneumatik a disků kromě těch, které jsou uvedeny v TP vozidla či v COC dokumentu. Příklad: Octavia Ambition 1.6 TDI 81 kW (110 k) 5°MP, se sériovými disky 16" bude mít přidělený Tyre Cluster A61. V TP vozidla budou zapsané pneumatiky: 195/65 R15, 205/55 R16, 205/50 R17 M+S. To znamená, že na vozidlo není možné použít pneumatiky 225/45 R17 nebo 225/40 R18. Jiný Tyre Cluster - A62 by byl přidělený při objednání 17"/18" disků přímo z výroby. V takovémto případě by byly v TP vozidla či v COC dokumentu zapsané pneumatiky 195/65 R15, 205/55 R16, 225/45 R17, 225/40 R18, 205/50 R17 M+S.
Říjen 4, 20195 r Zdravím všechny Prosím jestli má někdo podobnou zkušenost. Rád bych si opatřil zimní kola pro octavia III 255/45 R17 na originální disky škoda twister (moc se mi líbí) 7,5"/17" ET49 ale určená pro superb II. Ve velkém TP mám zapsány 7,5"/18" ET51 a 7"/17" ET49 (pro stejné pneu 225/40 a 45) kromě jiných menších. Vím že se dají dopsat ale musí být tipový list. Když jsem jej scháněl originál neexistuje a v Kladně u jedné firmy co je dokáže vystavit mě také nepotěšil Dokáží ho vystavit ale na STK ho nemusí přijmout jde prý o komunikaci Technik na STK se také tvářil spíše zamítavě. Prosím povedlo se to někomu? Díky všem co se podělí o zkušenost nějak třeba i podobnou a všem hodně štastných kilometrů. Jarda.
Říjen 4, 20195 r počítám, že tam chceš dát 225/45 a ne 255. jinak také musím řešit zimní kola a u mě zapsaných 7,5"/17" ET51 zrovna moc není.
Říjen 4, 20195 r před 22 minutami, Jarda 2 napsal: Zdravím všechny Prosím jestli má někdo podobnou zkušenost. Rád bych si opatřil zimní kola pro octavia III 255/45 R17 na originální disky škoda twister (moc se mi líbí) 7,5"/17" ET49 ale určená pro superb II. Ve velkém TP mám zapsány 7,5"/18" ET51 a 7"/17" ET49 (pro stejné pneu 225/40 a 45) kromě jiných menších. Vím že se dají dopsat ale musí být tipový list. Když jsem jej scháněl originál neexistuje a v Kladně u jedné firmy co je dokáže vystavit mě také nepotěšil Dokáží ho vystavit ale na STK ho nemusí přijmout jde prý o komunikaci Technik na STK se také tvářil spíše zamítavě. Prosím povedlo se to někomu? Díky všem co se podělí o zkušenost nějak třeba i podobnou a všem hodně štastných kilometrů. Jarda. Šířku ráfku a ET nikdo řešit nebude. Pro pojišťovnu je důležitý rozměr pneu a disku. A to máš zapsaný v TP. Zbytečný starosti se zápisem, který ti stejně nikdo neudělá.
Říjen 7, 20195 r Setkal jsem se s pravým opakem, pojišťovna i STK jde po disku, který je zapsaný v TP, takže i ET je důležité.. toť má zkušenost
Říjen 7, 20195 r Souhlas s @Devil.... Mám podobnou zkušenost. Při škodní události pojišťovna kontrolovala kola na voze i s ET. Moje oblíbená stanice STK v mém případě u mě kola apsolutne nerěší. I na potvrzení typoveho listu viděli auto jen s dálky ☕. Hodně záleží na koho člověk kde narazí a koho zná. Upraveno Říjen 7, 20195 r od Joker 85
Srpen 19, 20205 r Zdravím všechny, mám v TP zapsané rozměry kol následujícím způsobem (viz obr). Popravdě jsem z toho trochu jelen a proto se ptám: Mám sadu alu disků 7Jx17 s ET49. Z toho zápisu v TP mi není jasné jestli na tyto disky mohu použít zimní pneu 225/45 nebo si budu muset koupit další sadu disků 6Jx17, patřičným ET a pneumatiky 205/50? Díky za info. JirkaB
Srpen 19, 20205 r před 34 minutami, Vápno napsal: Můžeš. Dokonce musíš. Je to ve 3. řádku 7Jx17 ET49 pneu 225/45 91W Super, já měl jenom obavy, že budu muset kupovat další sadu disků 6Jx17, když disků 7Jx17 ET49 máme v rodině dost...
Říjen 1, 20222 r Dobrý večer, chtěla bych Vás poprosit o radu... Chci prodat Octavii 4, na které mám Alu ráfky 7,5J x 18“ ET 48 a chci koupit Octavii 3 r. 2019. Budou mi ty kola sedět na Octavii 3? Pneu teď neřeším. Nemám k dipozici TP, tak nevím, zda kola prodat se 4-kovou nebo si je ponechat na 3. Děkuji moc za rady Irena
Říjen 2, 20222 r Kola na O3 mají ET51. Což znamená, že ty z O4 by byly o 3mm více ven z auta. Takový malý rozdíl asi není až tak důležitý, ale kdyby jsi měl nějakého poctivého technika na STK nebo policajta co je fanda so Škodovek a tohle bude vědět, tak bez zapsání so velkého TP bys měl problém. 7,5x18 s pneu 225/40 by bylo ok.
Říjen 2, 20222 r 3. i 4. kový Octávky mají stejnou rozteč náboje kola- tedy 5 x 112, pokud bude mít ta 3.ková ve velkým TP zaneseny 18ti palcová kola, tak to bude i oficiální ( jinak se to musí nechat zapsat na úřadě) příklad disků prodávaných na OIII s označením ŠKODA https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5e0071498afm9-hlinikovy-disk-18-turini-43475.html též má ET 51 Upraveno Říjen 2, 20222 r od Casy
Srpen 4, 20232 r Dobrý den, koupil jsem Octavii 3 2016, na autě 225/45 17, zapsané i v Belgickem TP (ofotil jsem si ho než mi ho vzala na dopravce). Ale v novem českém VTP už tento rozměr není. Mám problém, nebo se počítá s povolenými rozměry od výrobce které v TP nejsou ?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.