Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Když zapnu v oprávněni polohu, tak je to připojení o náhodě. Pokud je zakázána, funguje to na 90%, pokud zastavím na krátkou dobu, tak už se nepřipojí. Řešení je vypnout a zapnout Bluetooth v autě, mám to v roletce jako rychlou volbu. Pak už se zase hned připojí. Mám S21, ta S22 je zatím celkově dost nepovedená řada co do HW a SW bugů. 

Vloženo (editace)

Tak včera cestou z práce domů jsem se zase trápil. Po totálním tvrdém smazání samozřejmě připojení AA selhalo. Říkal jsem si, že na to nemám čas a vyjel jsem. Během jízdy jsem infotainment zkoušel zase restartovat. A najednou se mi objevila na displeji úplně nová věc, viz foto.

Už jste se s tím někdo setkal? 😅

20220517_181128.jpg

Vyfotil jsem, pak jsem dal znovu restart (několika sekundové podržení hlavního tlačítka) a pak vyskočilo okno, jako by se software aktualizoval - to trvalo chvíli pak systém naskočil znovu. 

Možná je to nějaký trik jak zaktualizovat software infotainmentu - to co dělají v autorizovaném servisu - což nikdy nepochopím proč si to nemůže řidič dělat sám - proč by tam jinak bylo to tlačítko Aktualizovat software, že?

Editováno: , autor: Jura24
Vloženo
před 11 hodinami, vormen napsal:

Když zapnu v oprávněni polohu, tak je to připojení o náhodě. Pokud je zakázána, funguje to na 90%, pokud zastavím na krátkou dobu, tak už se nepřipojí. Řešení je vypnout a zapnout Bluetooth v autě, mám to v roletce jako rychlou volbu. Pak už se zase hned připojí. Mám S21, ta S22 je zatím celkově dost nepovedená řada co do HW a SW bugů. 

Dneska ráno jsem se nepřipojil bezdrátově ani kabelem. Furt jen hláška, že spojení selahlo. Povolení polohy mám zakázené. Ještě jsem to zkoušel se připojit i s vypnutou GPS na mobilu - taky nic. 

To opravdu při každém zastavení na krátkou dobu (jak dlouhou?) to vypadne? To musí být vopruz při popojíždění v kolonách...

Ano S22ky mají bohužel hodně problémů. Od počátku, kdy výrobce lhal o obnovovací frekvenci displeje, mizerná jen jednodenní (někdy ani ne) výdrž baterky a teď Android auto. 

Jestli to neopraví, tak příští mobil bude buď Pixel nebo Jablíčko. Už na to nemám nervy. Potřebuju mít stabilní a funkční mobil.

Vloženo

K telefónu S22, asi mám šťastie na svoj kus, ale android auto mi funguje spoľahlivo od začiatku. A to mám jeden z prvých kusov u nás v republike. Pripojenie hneď na prvú dobrú, žiadne odpájanie počas aj niekoľko hodinovej jazdy. Auto mám z roku 2016, kde by som skôr očakával problémy s pripojením.

Vloženo
Právě teď, Thief1 napsal:

K telefónu S22, asi mám šťastie na svoj kus, ale android auto mi funguje spoľahlivo od začiatku. A to mám jeden z prvých kusov u nás v republike. Pripojenie hneď na prvú dobrú, žiadne odpájanie počas aj niekoľko hodinovej jazdy. Auto mám z roku 2016, kde by som skôr očakával problémy s pripojením.

Já měl právě S22 předobjednanou. Byl jsem mezi prvními, jen jsem jí dostal až na začátku května.

Mě to taky právě běželo přesně úplně v pohodě - nehledě na to jestli před vstupem do auta stáhnu všechna okna, nebo jestli se nejdřív připoutám, pak zapnu infotainment. Bylo to STABILNÍ a SPOLEHLIVÝ. Určitě to způsobila softwarová aktualizace Samsungu

Možná moje Scala není taky žádný svatoušek, takže může mít na tom taky nějaký podíl - viz fotka infotainmentu po restartu

Vloženo

Teda u teba nieje žiaden rozdiel či sa pripájaš káblom alebo bezdrôtovo? Môžme porovnať konfig telefónov kľudne, ale viem že som nenastavoval nič naviac v android auto a šľape to.

Vloženo
před 48 minutami, Thief1 napsal:

Teda u teba nieje žiaden rozdiel či sa pripájaš káblom alebo bezdrôtovo? Môžme porovnať konfig telefónov kľudne, ale viem že som nenastavoval nič naviac v android auto a šľape to.

Kabelem připojení vždy selhalo, bezdrátově před systémovou aktualizací to fungovalo v pohodě. 

Android auto mám úplně původní konfiguraci jak na začátku. Jakou máš verzi Android Auto? Ale jelikož jak jsi psal, že nemáš Scalu, tak možná proto máš klid :D

Vloženo
před 2 hodinami, Jura24 napsal:

Kabelem připojení vždy selhalo, bezdrátově před systémovou aktualizací to fungovalo v pohodě. 

Android auto mám úplně původní konfiguraci jak na začátku. Jakou máš verzi Android Auto? Ale jelikož jak jsi psal, že nemáš Scalu, tak možná proto máš klid :D

Bral by som ešte, ak by boli výpadky pri bezdrôtovom pripojení, ale kábel musi na 100% fungovať.

Prikladám moju zostavu android auto a aplikácií obsiahnutých v ňom.

Inak mám Fabiu 3 a v nej štandardné Bolero.

Screenshot_20220518-130136_Android Auto.jpg

Vloženo (editace)

Tak poslušně hlásím, že mi to opět vše funguje. Bezdrátově se připojí v pohodě 💪😁

Pomohlo vypnutí a zapnutí BT infotainmentu, takže jsem si to taky dal do roletky. Povolení polohy pro AA mám stále zakázané.

Tak uvidím na jak dlouho budu mít klid :D

Ještě přikládám fotky konfigurací AA a infotainmentu

Screenshot_20220518-133924_Android Auto.jpg

20220518_134124.jpg

20220518_134131.jpg

Editováno: , autor: Jura24
Vloženo

Trochu z jiného soudku, nicméně: nevím kým a nevím kde mi bylo řečeno (pokud to není nějaký výplod mého chorého mozku...), že plocha před řadící pákou obsahuje zesilovací "cosi" pro lepší zachycení GPS z mobilu, který si sem položím. Je to pravda? Mám totiž dojem, že tomu tak není. Minimálně od poslední aktualizace telefonu na Android 12 musím před spojením kabelem nejprve najít GPS v mobilu, který držím v ruce a potom ho teprve spojím s AA a následně pracuje navigace normálně a signál GPS drží. 

Vloženo
před 10 minutami, marskama napsal:

Trochu z jiného soudku, nicméně: nevím kým a nevím kde mi bylo řečeno (pokud to není nějaký výplod mého chorého mozku...), že plocha před řadící pákou obsahuje zesilovací "cosi" pro lepší zachycení GPS z mobilu, který si sem položím. Je to pravda? Mám totiž dojem, že tomu tak není. Minimálně od poslední aktualizace telefonu na Android 12 musím před spojením kabelem nejprve najít GPS v mobilu, který držím v ruce a potom ho teprve spojím s AA a následně pracuje navigace normálně a signál GPS drží. 

já na mé S22ce s GPS problém nemám. 

a ano při položení mobilu na tu desku by se měl zesílit GPS signál - nemohu posoudit, protože jsem to neporovnával. Ono když mi to funguje, tak se o to nestarám :D ....a také při položení mobilu (podporující bezdrátové nabíjení) se musí na displeji zobrazit nahoře u stahovací roletky vpravo takový symbol připomínající "P"

Vloženo (editace)

Díky za odpověď. Já nemám bezdrátové nabíjení, takže se mě to netýká. Nicméně u mě o zesílení signálu mluvit nemůžu. Když tu výše zmíněnou proceduru neudělám, resp. bych telefon spojil a položil na desku, ve valné většině případů by se signál GPS nenašel. No, zeptám se v AS, třeba mi řeknou, kde je chyba. Dokud to ale funguje aspoň takto, bude to stačit. Jen se obávám, aby se třeba při delší cestě tunelem signál neztratil a následně už nenašel - musím vyzkoušet před cestou k móři 😉.

PS: Jen upozornění: poslední příspěvek se necituje, viz pravidla fóra.

Editováno: , autor: marskama
Vloženo

@Jura24 tím zastavením jsem myslel vystoupení a zamčení auta, třeba benzinka, to se pak nepřipojí, nákup 20 min a pak jo, ale nastavení BT v roletce to vždy vyřeší. Jinak s GPS problém není, telefon v tašce a zavřenej v kastlíku a naviguje OK. 

Vloženo (editace)

Ta plocha před řadící pákou nezesiluje gps signál, ale je tam bezdrátové nabíjení a zesilovačLTE. 

Editováno: , autor: dafr
Vloženo

Tak já mám na telefonu u ukazatele síly signálu i  nápis LTE. A je pravda, že když jsem v autě v místě se špatným signálem a telefon mám v kapse, tak na displeji auta vidím třeba 3 čárky síly signálu. Když ale telefon vyndám z kapsy a položím ho na tu plochu, tak tam přibudou další dvě čárky. Stalo se mi to už víckrát. 

Vloženo

LTE jsou v terminologii primárně jen DATA a normálně se přes LTE nedá volat jen s apkou v mobilu VoLTE.

Je to vopruz protože mobil visí na LTE kvůli datům třeba i vzdálenější BTS ale volání jde z BTS co je nejblíž.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...