Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Zdravím všechny, máme takový problém s vybíjení  autobaterie cyklickým proudem 0,4 A-0,8 A na Octavii II 2.0 FSI (2006), podle testu Vagem není žádná chyba. Při testu Vagem aktivity Gateway při vypnutém zapalování a zamknutí, viditelně cykluje v Komfortní části.

Neoriginální rádio Alpine a bluetooth Nokia, dříve normálně  bez problému chodily, teď jsme Nokii vyndali a stav se nezlepšil. Má někdo radu jak zjistit příčinu?

image.thumb.png.94dc82751aa175d99f85218d0289e7ff.png

vagGateway.png

Edited by wolfcreek
  • 1 month later...
  • 6 months later...
Posted

Mám ten samý problém. Neustálý odběr proudu kolem mA. I když vyměním gatewey za jinou, odběr nespadne pod mA. Najít elektrikáře je nadlidský výkon....sháním již 3 rokem

Posted
před 24 minutami, hrusoman napsal:

Mám ten samý problém. Neustálý odběr proudu kolem mA. I když vyměním gatewey za jinou, odběr nespadne pod mA. Najít elektrikáře je nadlidský výkon....sháním již 3 rokem

Kolik mA ti auto bere po jeho uzamčení ? Do cca 30 mA je to v normálu. Změřit odběr není problém. Pokud jseš z Prahy, mohu ho bezkontaktně změřit digitálním dataloggerem.

Posted
V 26. 10. 2019 na 1:29, Caster napsal:

Postupně vytahovat pojistky až přijdeš na to, co to způsobuje. Začal bych tím rádiem, úplně odpojit od napájení.

To jsem udělal jako první, problém je, že nejde ani o problém elektrotechnický, ale pravděpodobně softwarový... jak vidno, používám poslední verzi výrobcem doporučovaný na odborné testování VCDS a ten by triviální chyby snad objevil...

Posted
V 28. 4. 2020 na 12:19, hrusoman napsal:

Tento problém se dá nouzově vyřešit odpojovačem akumulátoru, tak to máme. Chystám napsat a požádat výrobce Škodě o radu a také výrobci testu VCDS do USA, protože jak popisuji, po neúspěšném testu dle prvního kroku, není známo jak pokračovat.....

Posted
V 20. 9. 2019 na 14:03, wolfcreek napsal:

Zdravím všechny, máme takový problém s vybíjení  autobaterie cyklickým proudem 0,4 A-0,8 A na Octavii II 2.0 FSI (2006), podle testu Vagem není žádná chyba. Při testu Vagem aktivity Gateway při vypnutém zapalování a zamknutí, viditelně cykluje v Komfortní části.

Neoriginální rádio Alpine a bluetooth Nokia, dříve normálně  bez problému chodily, teď jsme Nokii vyndali a stav se nezlepšil. Má někdo radu jak zjistit příčinu?

image.thumb.png.94dc82751aa175d99f85218d0289e7ff.png

vagGateway.png

Odpovídám pod tímto jménem, ztratil jsem heslo na Wolfcreeka, sry

• 1 month later...
Posted
V ‎29‎.‎04‎.‎2020 na 15:56, guru.robot napsal:

Tento problém se dá nouzově vyřešit odpojovačem akumulátoru, tak to máme. Chystám napsat a požádat výrobce Škodě o radu a také výrobci testu VCDS do USA, protože jak popisuji, po neúspěšném testu dle prvního kroku, není známo jak pokračovat.....

Tak vyřešeno., Problém byl v podvolantové jednotce. Vyměněno a odběr dle elektrikáře kolem 2 mAh :-)

Posted (edited)

Vyřešeno? Tak to fajn! :)) Měl bych dotaz, co bylo špatné a co bylo vyměněné: čidlo úhlu řízení -G85-, či řídící jednotka  elektroniky sloupku řízení -J527- nebo byla jednotka jen přenastavena? Děkuji předem za odpověď... :o)

Edited by guru.robot
špatné místo na dotaz
Posted
V 14. 6. 2020 na 14:19, guru.robot napsal:

Vyřešeno? Tak to fajn! :)) Měl bych dotaz, co bylo špatné a co bylo vyměněné: čidlo úhlu řízení -G85-, či řídící jednotka  elektroniky sloupku řízení -J527- nebo byla jednotka jen přenastavena? Děkuji předem za odpověď... :o)

Ahoj. Hele nejsem elektrikář ale měnil celou podcolantovou jednotku. Problém byl i v tom že tam nebyla ta co tam být měla (již jsem to tak koupil)