hlr Vloženo 9. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2019 (editace) Po cca hodine a pul jizdy po dalnici se zapnutou klimatizaci (manualni) prestane temer proudit vzduch pruduchy dovnitr auta. Nepomuze ani zvolit nejvyssi otacky ventilatoru. Je jasne slyset, ze vetrak jede/fouka na plny vykon, ale vzduch dovnitr auta proudi pruduchy jen minimalne. Kdyz auto odstavim na 15 minut, tak vse zacne fungovat normalne a za dalsi cca hodinu jizdy se porucha projevi znovu. Co to muze byt? Auto mam porad v zaruce, ale v servisu mi rekli, ze aby to uznali, tak jim poruchu musim predvest. To ovsem dost dobre nejde, zeano :( Editováno: 9. Listopad 2019, autor: hlr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guam Vloženo 9. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2019 A když tlačítkem nasměruješ vzduch jen někam? Pokud větrák točí, tak se nemá vzduch kam přesměrovat. Nějakými otvory do kabiny fouká. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hlr Vloženo 9. Listopad 2019 Autor Sdílet Vloženo 9. Listopad 2019 (editace) Tocil jsem foukani na okno, čelně i na nohy, ale nic. Odstavil jsem auto na nejakou dobu na parkovisti a pak to zas nejakou dobu foukalo dovnitr, i na plne bomby, a tak porad dokola cely den :( Neni tam nejaka klapa, ktera by se neotevrela a nepustila tak vzduch dovnitr? Editováno: 9. Listopad 2019, autor: hlr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guam Vloženo 9. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2019 Podle mého ne. Můžu se plést, ale jsou tam jen klapky směřující vzduch do jednotlivých zón, klapka vnitřní cirkulace a mixovací teplý /studený vzduch. Při žádném nastavení by to nemělo nefoukat aspoň někde. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dědek Vloženo 10. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2019 Pokud to dělá jen při zapnuté "AC" tak ti postupně namrzá výparník a omezuje průchod vzduchu,pokud auto odstavíš led roztaje a opět to funguje. Může to být špatný "snímač teploty výparníku -G308-" (protizámrzové čidlo) Kompresor neustále chladí a namrzají žebra výparníku,sníží se průchod vzduchu a tím víc to namzá. Pokud snímač funguje,tak v okamžiku námrazy na výparníku sníží výkon kompresoru a námraza odtaje. 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hlr Vloženo 10. Listopad 2019 Autor Sdílet Vloženo 10. Listopad 2019 @dědek to je dobry tip ? diky! Asi se nejde snadno kouknout na ty zebra vyparniku, ze? To se bude asi muset leccos rozebrat, a navic behem 5 minut nez to roztaje ? A to cidlo teploty vyparniku jde nejak promerit? Ponevadz mi to chybu na palubovce nehlasi a v diagnostice asi taky nic neni, jelikoz jsem ted byl v servise na pravidelne vymene oleje, kde se doufam do logu koukaji a tak by mi snad rekli... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dědek Vloženo 10. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2019 Nejprve bych vyzkoušel nezapínat "AC",pokud se závada neprojeví tak zapnout "AC" na nejnižší teplotu a ventilátor na "1" (největší pravděpodobnost namrznutí) a vyzkoušet jestli to přestává foukat. Pokud to zamrzá,tak po zastavení a vypnutí motoru se tvoří nezvykle velká kaluž vody pod autem. Nevím jak to v servisu prokázat,pokud se s tím setkali budou vědět. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hlr Vloženo 10. Listopad 2019 Autor Sdílet Vloženo 10. Listopad 2019 Nepsal jsem to explicitne, ale ano, zavada se projevi pouze pri zapnute klimatizaci. Se servisem jsem mluvil pred dvema mesici a shodou okolnosti mi rikali, ze uz tam maji 14 dni auto s uplne stejnym popisem zavady, ale ani za tech 14 dni zavadu nebyli schopni navodit :( Na ten test s kaluzi budu muset pockat do jara :( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guam Vloženo 10. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2019 Já pochopil klimatizací jako ventilaci, nějak mě nenapadlo, že teď někdo jezdí se zapnutým chlazením [emoji846] hlavně, že padl dobrý tip Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dusan.k Vloženo 23. Červen 2020 Sdílet Vloženo 23. Červen 2020 Dobrý den.Mám stejný problém ,ale na Seat Leon st. Mám ale digitální klimu,ale počítám,že ten výparník je v trojkové Octávce stejný jako v Seatu.Dal by sem prosím někdo odkaz na to protizámrzové čidlo?Nemůžu to nějak najít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hlr Vloženo 13. Červenec 2020 Autor Sdílet Vloženo 13. Červenec 2020 (editace) Byl jsem s tim v servise, ale precurali me. Nahlasil jsem 2 problemy. Prvni, ze mi temer prestala chladit klimatizace a druhy ten, co se diskutuje v tomto vlakne. Vymenili mi tesneni klimatizace a nechali auto bezet 2 hodiny se zapnutou klimatizaci. A protoze vzduch i po tech 2 hodinach porad normalne proudil do interieru, tak prohlasili, ze ten druhy problem je vyresen vymenou toho tesneni :) Takze to vypada, ze se budu muset nekdy pres obed na 2 hodky urvat, pojezdit s autem a primo jim to tam s tim problemem privezt :( Editováno: 13. Červenec 2020, autor: hlr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dusan.k Vloženo 30. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2020 Napíšu jak jsem dopadl já.Nejdřív jsem zkusil sám vyměnit snímač teploty ,je to tento, https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5q0907543a-snimac-teploty-skoda-38432.html Boužel to nepomohlo.Dnes dala manželka auto do Seatu a odpoledne bylo hotové,že prý tam chybělo hodně chladiva v klimatizaci.Na faktuře je 220g.Někde jsem se dočetl,že plná klimoška má asi 460g náplně,takže skoro půlka chyběla.Podle technika naše problémy byli spusobené tímto.Boužel auto má ted manželka tak to odzkouším až v září jak budu doma jestli to je ok.Co mě nepřekvapilo byla faktura,celkem 2962 kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hlr Vloženo 3. Srpen 2020 Autor Sdílet Vloženo 3. Srpen 2020 (editace) Ja sem se ted vratil z Chorvatska a problem jsem nenavodil. Takze u me to mozna opravdu bylo tim tesnenim. Mozna vznikala namraza v miste uniku chladiva. Editováno: 3. Srpen 2020, autor: hlr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maros Vloženo 3. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2020 V 13. 7. 2020 na 16:25, hlr napsal: Byl jsem s tim v servise, ale precurali me. Nahlasil jsem 2 problemy. Prvni, ze mi temer prestala chladit klimatizace a druhy ten, co se diskutuje v tomto vlakne. Vymenili mi tesneni klimatizace a nechali auto bezet 2 hodiny se zapnutou klimatizaci. A protoze vzduch i po tech 2 hodinach porad normalne proudil do interieru, tak prohlasili, ze ten druhy problem je vyresen vymenou toho tesneni :) Takze to vypada, ze se budu muset nekdy pres obed na 2 hodky urvat, pojezdit s autem a primo jim to tam s tim problemem privezt :( jake tesneni klimatizace ti menili ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 3. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2020 Proč nikdo nenapsal, aby se provedlo základní nastavení klapek, a až pak fyzické odhalení problému? Tady to vypadá na poblouznění klapky, čidla... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hlr Vloženo 3. Srpen 2020 Autor Sdílet Vloženo 3. Srpen 2020 @maros ani presne nevim, jake tesneni menili, mechanik strasne spechal, protoze byl patek odpoledne a uz zavirali :( rikal, ze menil tesneni na klimatizaci a mel v ruce sacky s takovyma malyma gumovyma krouzkama, jako kdyz doma spravujes neco s vodou kdyz ti kape kohoutek :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dusan.k Vloženo 4. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2020 Já to základní nastavení klapek dělal, ale nepomohlo to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Sobala Vloženo 17. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2020 Zdarec všichni, mně se teď při cestě do Chorvatska a zpět stalo totéž..... Cestou tam se mi tato závada vyskytla cca po 2 hodinách jízdy. V servisu Škoda v Hustopečích vypli motor, po chvilce znovu nastartovali a klima jela. Závada se pak projevovala pravidelně cca po hodině až hodině a půl bohužel až do cíle. Během dovolené vše fungovalo (jezdil jsem jen krátké trasy). Po cesto zpět po 2,5 hodinách kaput a už jsem větrání nerozchodil (dokonce se mi zevnitř zamlžovala okna). Větrák jel naplno, ale z výdechů žádný vzduch (ať už na režim Auto či manuální režim, se zapnutou či vypnutou A/C). Dnes opět funkční. Na diagnostice bez závady, mám se stavit až se závada projeví znovu..... Mám preventivně nechat vyměnit to čidlo"snímač teploty výparníku -G308-" (protizámrzové čidlo) a to těsnění (jaké přesně)? Nechci zase dopadnout stejně při příští delší trase..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dusan.k Vloženo 21. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2020 Takze ja jsem ted jel autem po doplneni chladiva sice jen hodinu a pul, ale zda se mi, ze to uz je ok. Zkus nechat doplnit chladici smes. Pak napis kolik ti chybelo. Je to normalni ze se mi za 3 roky stratilo 220g? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
J_V Vloženo 14. Září 2020 Sdílet Vloženo 14. Září 2020 (editace) za me bych rekl ze je to OK... ale nejsem odbornik :D na jinych vozidlech to bylo i horsi, a pritom porad OK chladilo a to najezdim pres 30tis km rocne... Editováno: 14. Září 2020, autor: J_V Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vápno Vloženo 14. Září 2020 Sdílet Vloženo 14. Září 2020 Říkal mi kamarád, že mu na školní říkali únik do 100 gramů za rok je OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 14. Září 2020 Sdílet Vloženo 14. Září 2020 Kazdy rok platit za plnenie 55E trosku draha klima. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
J_V Vloženo 17. Září 2020 Sdílet Vloženo 17. Září 2020 tak prave ztrata 100g bych rekl ze nelze poznat na vykonu, mozna druhy az treti rok... a jednou za dva-tri roky si nechat doplnit klimosku neni hrozny naklad... verim ze kazdy rok nebo dokonce nekolikrat rocne je ke vzteku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 18. Září 2020 Sdílet Vloženo 18. Září 2020 Auto mám 7 let. Nic jsem nedoplňoval, a ani se na to nechystám, a klina jede jak z praku :-). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.