Přejít na obsah

Kolísání otáček při volnoběhu


mike_k

Doporučené příspěvky

Muzete mi rict, jestli je normalni, ze pri neutralu mi u stojiciho auta obcas dost kolisaji otacky, obcas to dokonce trochu cukne s celym autem a kdyz posloucham zvuk motoru tak mi to moc plynule nepripada. Motor 2.0. V servisu mi rekli, ze je to normalni, ale u zadneho jineho auta jsem to teda nezazil. Kdyz zapnu klimu tak to nedela.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím si, že to je motorem, ale nepude to opravit. Ten dvoulitr je strašně starej motor (konstrukčně) a tak neni tolik vychytanej, vemte si třeba 1.4 44 a 50KW. Taky strašný motory a taky jim většinou houpaj otáčky na volnoběh. Měl jsem opla astru úplně novou a ta houpala až o 200 ot/min. A v servisu řekli, že je to motorem, že se asi tolik nepoved, ale jinak to jezdilo super a málo žralo. Dělám u prodejce škodovek a tam to na těch starejch 1.4 dost často vidim....opravdu to asi nejde odstranit normálním způsobem...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo a jak píšeš, že když zapneš klima, tak to nedělá, to bude asi tim, že klima má hodně velkej odběr proudu (vrtule), čímž se začne hůř otáčet alternátor a zatíží motor a taky zatěžuje motor kompresor. A když se motor zatíží, tak se jeho chod může srovnat, jelikož do něj jde úplně jiná palivová směs (poměr), aby se zůstal točit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to normálne. A keď to už začne vadiť, tak si nechaj vyčistiť škrtiacu klapku. Pred klapkou je vyvedené odvetranie olejovej vane a je tam trochu mastno. Na mastnote sa rád uchytí preach. Ja som klapku čistil po 65.000 km a voľnobeh sa čiastočne skľudnil (ale nie zase totálne).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neco podobnyho taky pozoruju ale u me to dela moc velky zatizeni alternatoru. Kdyz stojim a mam pusteny vsechny svitidylka a este muziku do toho tak to obcas takyklesne cukne a pak zas bezi normalne a treba kdyz se do toho este zapne vetrak chlazeni tak to taky malinko padne a zase vylitne.

Tim se chci zeptat co je v 1.2 40kW za alternator? Da se dat silnejsi? Nebo by stacila vymenit baterka? Pri poradnym zesileni basu mi zacnou problikavat vsechny neony v aute i pod autem, i kdyz mam kapacitor a razy by mel castecne vyrovnat, je tu jasne slabej alternator da se stim neco delat?

Za kolik by se dal koupit? Dik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Já mám oktuli 1,6 74 kW r.v. 99 a taky mi to dělalo.Přijel jsem do servisu,vyčistili mi tam vzduchovou klapku, napíchli na diagnostiku a hle (!) - vše v pořádku.Taky to vyzkoušej, je to tak na půl hodiny a stálo mě to necelý tři sta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 měsíce později...

Mám 1,4/44kW 2001 a pozoroval jsem dnes po dojetí při zahřátém motoru značné kolísání volnoběžných otáček.Protože jsem se na fóru dočetl o škrtící klapce jako jedné z příčin,rád bych sa podíval na ní,než s tím pojedu do servisu.Nemohl by mi někdo popsat jak na ní (její umístění,rozebrání),případně přiložit nějakou fotečku?

Předem všem díky!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...
Tak mám ten sprej. Jmenuje se to čistič karburátoru. Jen pár dotazů k tomu čištění. Ten sprej se tam stříká když je motor na neutrál nebo v otáčkách. Kolik tam toho mam asi nastříkat obsah láhve je 400ml. A je něco na co bych si měl dát pozor?? DIky moc

pridavat plyn aby sa ta klapka hybala. striekaj tolko kym to nevycistis ale medzitym cistenim nestriekaj v kuse ale daj chvilu pauzu nech to spali a potom pokracuj. davaj pozor nato aby si klapku nechytal a nehybal s nou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám dotaz nevíte čím to může bejt že při volnoběhu podle palub.počítače mě kolísají otáčky od 790-820.......při těchto oáčkách mě také Palub. PC ukazuje různou spotřenu od 0.8 do 3.4L.... pokud velice lechce sešlánu plyn a točky mám koem 860 tak je spotřeba normální 0.8-1L.....

Nevím může být příčinou špinavá škrtící klapka?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...