Galaxy64 Vloženo 11. Září 2021 Sdílet Vloženo 11. Září 2021 Zdravim. Nemenil jste si nekdo sam lambdu za katem na 1.2 Tsi? Mam koupenou orig, ale koukam ze tam neni nijakej extra pristup shora. Musi to na zvedak? Diky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galaxy64 Vloženo 26. Září 2021 Autor Sdílet Vloženo 26. Září 2021 No asi jsem byl prvni. Takze kdyby nekdo taky potřeboval. Zespoda na zvedáku sundat plast pod motorem /pokud tam je/, odšroubovat tu plastovou podivnost nad mažetou poloosy u převodovky. Pak dvavadvacítka stranový klíč, hotovo. 1 1 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alistaaarr Vloženo 6. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2021 Po kolika najetých kilometrech bylo potřeba ji vyměnit ? Mě měnili při 30 tis km na záruku v servise obě, byly z nějakého důvodu v háji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Johny.z Vloženo 7. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2021 @alistaaarr: není předepsaný interval výměny lambda sondy. Tj. měla by mít životnost srovnatelnou se zbytkem vozu. Pokud by odešla jedna, je možné, že se jednalo o vadný kus. Pokud zdechly obě najednou, měl bych obavu, že máš jiný, daleko závažnější, problém. Např. pronikání oleje do spalovacího prostoru. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
retroman159 Vloženo 7. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2021 (editace) Já jsem si jí měnil před týdnem, dělal jsem to zeshora normálně, složení nářádí následující. Nástavec na lambdu + kloub 1/2" + prodloužení 1/2" 25cm + prodloužení 1/2" 10 cm a pak už jsem tam dal ráčnu nebo momenták. Jednou rukou jsem jistil tu sestavu a druhou povoloval/utahoval. Ani dílenská příručka nepojednává o demontáži ŽÁDNÝCH komponent, je tam hezký přístup. Jsou mnohe horší motory. :) Interval tam není, ale já měl na 107 000km mrtvé obě, nejdřív měněna první a po 2 měsících druhá. A pozor! I druhý lambda má vliv na spotřebu, já měl první novou a druhá stále hlásila chudou směs a nutila motor obohatit. Z výfuku smrděl nespálený benzín a po výměně lambdy za katem je klid. Editováno: 7. Říjen 2021, autor: retroman159 doplnění 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alistaaarr Vloženo 9. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2021 @Johny.z: No únik oleje nezaznamenávám, růst hladiny taky ne. Ale myslím si podle toho, když jsem si dělal diagnostiku před odjezdem do servisu, že mi auto signalizovalo vadu na lambda sondě za katem, udělala Škodovka chybu a vyměnili nejdřív lambdu před katem a když to za pár dní naskočilo znova, tak vyměnili i za katem a řekli mi, že byly v háji obě. Po 20tis. kilometrech po výměně zatím OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Johny.z Vloženo 11. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2021 @alistaaarr: Teoreticky si dokážu představit i situaci, kdy jedna vadná lambda sonda (nikoli diagnostikovaná jako vadná, ale dávající zkreslené hodnoty) dokáže ovlivnit výfukové plyny tak, že odejde i druhá. Takže jestliže je vše jinak OK a auto je ještě v záruce, tak bych zajel na měření emisí, aby zkontrolovali stav kalayzátoru a pokud i ten bude bez problémů, tak bych to asi dál už neřešil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alistaaarr Vloženo 13. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2021 @Johny.zNa emise jsem jel 2 měsíce po výměně a všechno bylo v cajku, takže to řešit nebudu no. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galaxy64 Vloženo 27. Listopad 2021 Autor Sdílet Vloženo 27. Listopad 2021 V 7. 10. 2021 na 23:28, retroman159 napsal: Já jsem si jí měnil před týdnem, dělal jsem to zeshora normálně, složení nářádí následující. Nástavec na lambdu + kloub 1/2" + prodloužení 1/2" 25cm + prodloužení 1/2" 10 cm a pak už jsem tam dal ráčnu nebo momenták. Jednou rukou jsem jistil tu sestavu a druhou povoloval/utahoval. Ani dílenská příručka nepojednává o demontáži ŽÁDNÝCH komponent, je tam hezký přístup. Jsou mnohe horší motory. :) Interval tam není, ale já měl na 107 000km mrtvé obě, nejdřív měněna první a po 2 měsících druhá. A pozor! I druhý lambda má vliv na spotřebu, já měl první novou a druhá stále hlásila chudou směs a nutila motor obohatit. Z výfuku smrděl nespálený benzín a po výměně lambdy za katem je klid. Ja to delal zespoda, jak pisu. Ale chtel jsem se zeptat co to je ten “nastavec na lambdu”? Jestli mas na mysli normalni orech na golu, tak mi cely tvuj pribeh prijde jako scifi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
retroman159 Vloženo 27. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2021 Nastavec na lambdu je ořech na golu s výřezem na kabel lambdy. Šlo to vrchem úplně v pohodě a lambdu jsem vyměnil během 20 minut a nemuselo se pod auto. Kolem 1.2 TSi je krásně místa, u měli bývalého 1.6 TDI v Rapidu bylo cokoliv menit naprostý porod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galaxy64 Vloženo 4. Prosinec 2021 Autor Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2021 Aha, tak takovej nastavec nemam ani jsem nevedel, ze to existuje :-). Zase ale mam v dilne zvedak. Ja to teda jak pisu delal zespoda, stranovym klicem, trvalo to taky asi jen 30 minut. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.