Rapid1.0 Vloženo 11. Březen 2022 Sdílet Vloženo 11. Březen 2022 Poprvé za volantem Škody Enyaq Coupé RS: Jak jezdí první elektrické ereso? | auto.cz „Ereso“ slibuje maximální výkon 220 kW (299 k) a 460 newtonmetrů točivého momentu. Záměrně píšu slibuje, neboť pro dosažení nejvyšších parametrů je třeba splnit několik podmínek, přičemž ne vždy na ně má řidič přímý vliv. Například akumulátor s využitelnou kapacitou 77 kWh musí být nabitý alespoň na 88 %, navíc musí být baterie v optimálním teplotním okně 23 až 50 stupňů Celsia. Vliv na maximální výkon však může mít třeba i venkovní teplota. Když se do ideálního okna dostanete, maximum je k dispozici pouze na 30 sekund. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
velkej.tom Vloženo 11. Březen 2022 Sdílet Vloženo 11. Březen 2022 Enyag je za mě nejošklivější škodovka bohužel, jde pouze o moje vnímání, když se někomu zamlouvá, tak proč ne za mě elektro je pro moje potřeb mrtvé, dojezdy v zimě jsou žalostné až to ujede v zimě když si topím přes 800km tak proč ne, ale zase jak dlouho vydrží ta baterka... pokud to půjde, benál a nafta je jistota pro mě. A obečně kvalita u Škody jde dost dolů... čekám na druhou Scalu se všema hejblátkama a ze předu a bok to taky není nějaká výhra, ale za ty koruny co jsem objednal prostě nic lepšího nekoupím a bonus je že si celkem drží škody cenu... PS: I tak držím palce Škodě... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 11. Březen 2022 Sdílet Vloženo 11. Březen 2022 před 1 hodinou, Rapid1.0 napsal: Poprvé za volantem Škody Enyaq Coupé RS: Jak jezdí první elektrické ereso? | auto.cz „Ereso“ slibuje maximální výkon 220 kW (299 k) a 460 newtonmetrů točivého momentu. Záměrně píšu slibuje, neboť pro dosažení nejvyšších parametrů je třeba splnit několik podmínek, přičemž ne vždy na ně má řidič přímý vliv. Například akumulátor s využitelnou kapacitou 77 kWh musí být nabitý alespoň na 88 %, navíc musí být baterie v optimálním teplotním okně 23 až 50 stupňů Celsia. Vliv na maximální výkon však může mít třeba i venkovní teplota. Když se do ideálního okna dostanete, maximum je k dispozici pouze na 30 sekund. Zajímavý údaj ten max. výkon omezený pouze na 30 sekund, pokud to tak opravdu je. Taková malá vojenská stíhačka se startovní forsáží, lehce znalí z letecké techniky, vědí o co se jedná. Petrolheadi by se museli asi chytat za hlavu, pokud by jim prodejce nabídl sportovní auto, u kterého by po 30 sekundách na plný plyn klesal výkon. I tohle je daň ze současné elektromobility, moc mi nejde dohromady elektromobil a označení RS coupé. Jako sportovní vizuálně vypadá, sportovně zrychluje, jen ten maximální výkon omezený na malý časový úsek a ještě za ideálních podmínek? No nic, ony dnes jsou za sportovní prezentována i auta, co jsou jen lehce oplastována spoilery a jinými tzv. sportovními doplňky, mají velká kola apod.. Doba je už taková...... 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 16. Březen 2022 Sdílet Vloženo 16. Březen 2022 https://m.autorevue.cz/nova-skoda-enyaq-coupe-rs-iv-je-hot-jenom-na-chvilku-uz-jsme-se-svezli-programatori-museli-mit-zne#part=2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dixik2 Vloženo 21. Duben 2022 Sdílet Vloženo 21. Duben 2022 ENYAQ Coupé RS iV 82 kWh Batterie 4x4 220 kW | Louda Auto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 21. Duben 2022 Autor Sdílet Vloženo 21. Duben 2022 Auto krásné, ovšem cena šílená, byť každé auto má svého kupce. Za RS Ovci jsem dal (respektive dám, ještě čekám) polovinu. A těch dalších 900K rozdílu na benzín a na údržbu? To ani zdaleka nebude za životnost Octavie. Toť můj názor, byť samozřejmě zkreslený, neboť rozhodně v tuhle chvíli nejsem cílovka elektro aut. A ani nebudu do té doby, dokavaď se drasticky nezmění dojezd, komfort a rychlost dobíjení, cena aut, nebo dokavaď mě k tomu nedonutí úplným zákazem spalováků. 1 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
superb10 Vloženo 21. Duben 2022 Sdílet Vloženo 21. Duben 2022 Ano cena je šialená ale je to kurva tak návykové že sa človeku s toho nechce vyliezť a to sa u ropaka asi nikdy nestane okrem dákeho supersportu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 21. Duben 2022 Sdílet Vloženo 21. Duben 2022 Proč to porovnáváš s naftovým motorem, když má koncern za tu cenu 2,0 Tsi (206, 228, 235 kW eventulně 2,5 Tsi / 287 kW u Formentoru....) ? Potom to parametrově až takový zázrak není. RS coupé jinak pěkné je a o ceně by se dalo i polemizovat, tam je to opravdu otázka priorit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
superb10 Vloženo 21. Duben 2022 Sdílet Vloženo 21. Duben 2022 Tu nejde o to ci nafta alebo benzín, či 150alebo 200kw skús si to požičať na víkend a zmeníš názor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PSE Vloženo 26. Duben 2022 Sdílet Vloženo 26. Duben 2022 Mě teda nejvíc na Enyaq Coupé vadí ta prosklená střecha, to je prostě za trest. Nevím proč to nenechali za příplatek.... Nebo proč nedaj za příplatek normální střechu, navíc s alcantarou uvnitř :-)..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 2. Červen 2022 Sdílet Vloženo 2. Červen 2022 Bez těch poklic ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dixik2 Vloženo 7. Červen 2022 Sdílet Vloženo 7. Červen 2022 (editace) Vypadá to,že od 15.7. bude Coupe RS u prodejců: 15. července Dny testovacích jízd ŠKODA iV! - Automechanika, a.s. Prostějov Editováno: 7. Červen 2022, autor: Dixik2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 7. Červen 2022 Sdílet Vloženo 7. Červen 2022 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dixik2 Vloženo 8. Červen 2022 Sdílet Vloženo 8. Červen 2022 ENYAQ Coupé RS iV 82 kWh Batterie 4x4 220 kW | Louda Auto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dixik2 Vloženo 16. Červen 2022 Sdílet Vloženo 16. Červen 2022 V Automechanice Prostějov.Příští týden bude na RZ: 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Habi001 Vloženo 20. Červen 2022 Sdílet Vloženo 20. Červen 2022 v té černé mě to přijde jako nevýrazný auto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dixik2 Vloženo 9. Února Sdílet Vloženo 9. Února Německý katalog MY 2024: SKO_KAT_SK_Enyaq_Coupe_RS_12_2023_Online.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.