Přejít na obsah

Spotřeba


mvh

Doporučené příspěvky

.... tak to máme docela podobné a ještě se zeptám fakt, ale fakt blbě, tak mě prosím neukamenujte :worthy Je možné, že v tomto období po ránu nastartuju, ujedu cca 7 km městem (slabší provoz) a na konci pozoruju úbytek paliva cca 2 l benzinu. Vím, že to je hloupá otázka, ale tak snad na to zkuste někdo zareagovat :blush:

Editováno: , autor: Blacky
Pravidla rikaji - necituj posledni prispevek!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No zkousel jsem to odhadnout - vím ze mezi dvěma čarečkami je cca 5 l a když se mi ručička palivoměru posunula lehce ke středu tak jsem to tak nějak odhadl kol119 . Ptal jsem se jen tak pro orientaci. PP mi ukazuje na 2 průměrku cca 7,5 l/100 km, ale zdá se mí že mi ručička docela rychle padá dolů. Bohužel se nedostanu teď nikam na delší jízdu, abych to mohl porovnat, takže se zatím ptám jen tak hloupě teoreticky. Asi je to můj subjektivní pocit. Jinak jsem s autem spokojený.

Editováno: , autor: Blacky
Pravidla rikaji- necituj posledni prispevek! Pouzivej tlacitko ODPOVEDET, ktere je az uplne dole.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nevim, kde jsi prisel k takovym informacim. Predpokladam, ze mas tedy budiky s ruckou a ne dig. ukazatel. Tady si nejdem uplne jistej, ale myslim, ze stejne jako u Dig. plati, ze ukazatel ze sprazenej s udajem prumerne spotreby. Takze po nastartovani a kratke jizde, kdy mas velkou prumerku ti "jakoby" ubyde palivo. Pokud jedes dal a prumerna spotreba ti klesa, tak se zase trosku vrati. Mizet ti paivo nemuze. Pokud si to ale zhruba spocitas, tak pri te jizde cca 7km, muze byt prumerka klidne kolem 10l a to znamena cca 3/4 litru paliva. Netusim, jestli se to da poznat na rucicce, ale nijak bych to neresil. Pokud to celkove zhruba odpovita te spotreba 7,5 jak pises, tak se nic nedeje. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem byl v Globusu a všiml jsem na její čerpací stanici, že nabízejí benzín optimál 95. Mrknul jsem se na net a zjistil jsem, že toto označení se shoduje s benzínem, který vyrábí čepro a dodává jej do sítě Euro Oil. Zkoušel z vás někdo tento typ benzínu? Je za docela dobrý peníz, vč. aditivace. Omlouvám se, že jsem to dal jsem :kol-43:, ale vhodnější téma jsem neviděl (případně se může založit).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Konečně sem můžu napsat nějaký větší postřeh ze spotřeby kol117 . Trasa Ostrava - Velká Polom - Kravaře - Hlučín - Ostrava, výsledná spotřeba 6,4 l/100 km (1,4 16V, najeto 600 km). Vesnice a město do 55 km/h, mimo do 110 km/h, řadil jsem při cca 3 700 ot/min. Jedenkrát jsem to vytočil až ke 4 000 ot/min a to když jsem předjižděl traktor se senem :palec2: - to jsem mu to natřel. Teď jezdím na benál z globusu Optimal 95E - 27,70 kč/l a předtím jsem tam měl Shell V power a nepozoruju žádné změny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě by docela zajímaly zkušenosti s 98kou z Tesca. Beru tam normálně 95ku, zkusil sem teď nedávno 98ku, ale spotřebu kvůli kolísání zatížení vyzkoušet nemůžu. Bere to někdo? Rozdíl je poslední dobou do koruny a to už by se při snížení spotřeby třeba o deci dvě skoro rentovat. Chod motoru je tak ňák klidnější, dynamicky to poznat nejde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

....tak abych trochu oprášil fórum :) Včera jízda Ostrava - Hranice - Olomouc a zpět Olomouc - Potštát - Bílovec, za Bílovcem napojení na dálnici a po ní 130 (i trošku výše) do Ostravy - celkem cca 220 km najeto. Tam auto obsazeno 3 dospělejma a něco málo v kufru, zpět dva dospělí a cca 30 kg v kufru. Řadil jsem téměř vždy kolem 3.500 - 4.000 ot. Výsledná spotřeba 6,0 l/100 km, paměť 2 mi ukazuje 6,5l/100 km (paměť jsem nuloval před 14 dny, jezdím převážně město). Venkovní teplota kolem 0 st. a mám FII combi 1,4 16V, 63kW a zatím najeto 1 300 km. Zatím jsem s autem spokojený. Jo a jízda byl přibližně podle předpisů. Poslední dvě nádrže jsem bral aditivovanou 95 na čerpačce Globus (cena 27,70). Před tím jsem tam měl Shell V-POWER 95 a žádný rozdíl (krom ceny) jsem nezaznamenal. Jinak všem přeji šťasný nový rok a spoustu bezproblémových km :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm to je mocc pekny.

Ja byl vcera v Liberci (UL-LB-UL) celkem cca 180km. Novy auto R 1,2 HTP 51kW Pred tim mel najeto asi 20km, zajizdim ho. Jel sem svizne, zadny extremy. Cesta byla docela volna, takze kde to slo sem postupne zvysoval maximalku az na cca 150km (cestou zpet). Vysledek 7,5l/100km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes cesta Praha-Kralupy-Roudnice-Litomerice-Mikulasovice-Litomerice najeto 219km s prumernou rychlosti 56km/h a prumerna spotreba 5,6l. Dva lidi v aute do Lito s batozinou pak do Mikulasovic prazdny a zpet s komplet sedackama navic. Jizda 60/90/130

Jaký byl hluk v HTP 51 kW při 130 km/h a co spotřeba? Já většinou četl, že je tak přijatelná jízda do 110 km/h z hlediska hluku a spotřeby.

Jinak občas jezdím s tím inovovaným HTP a že by bylo nějak výrazně tišší se mi nezdá, spíše tam více vynikne ten "chrochtavy" zvuk při akceleraci. Má už s inovovaným HTP tady někdo zkušenosti na porovnání s tím předchozím?

Editováno: , autor: Pandora
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kdes to četl,jestli se budeš řídit podle sluchu,tak seš bez papírů a v teplákách.Když budeš jezdit podle pravidel,tak do 6l se vlezeš(cesty nad 20km) a po dálnici?Já málo jezdím,ale když dáš tempomat na 129,tak 7,5 ale i 6,5.Když pojedeš sám a doraz-né plyn,ale otáčky,tak do 10 se vlezeš :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mnoo tak mam za ssebou cca 1500km s 1,2 HTP 51kW. Cesta UL-PHA-BRNO-OS- Katowice (Osvetim) a zpet. Tam 8,4l/100km prumerna rychlost 109km/h. Prakticky celou cestu po dalnici. Jel sem kolem 130-140 tachometrickych, podle navigace asi o 10 min. Zpet to bylo dost podobny. Spotreba spadla na 8,3.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja si myslim, ze je to primerena spotreba k tomu ze to auto je nove nezajete. Az se najedou nejake dalsi km tak to klesne, a preci jen je to Rum a ma vetsi celni plochu. Kdyz jsem jezdil Boleslav-Praha-skoro Zlin tak jsem mel prumer 7 a to bylo cca 90procent po dalnici.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...