Přejít na obsah

Nefunkční osvětlení interiéru


Fergus

Doporučené příspěvky

To osvětlení kufru je také napojeno na problematický spoj u komfortky

Je tam i spoj na otevírání kufru (jsou to tuším ty zelenohnědé kabely a fungují na ukostření)

Takže komu nefunguje otevírání kufru přes dálku nebo z řidičových dveří, může být problém tam

když se to dělá, doporučil bych prověřit všechny spoje

Když si vezmeš klasickou prozváněčku (obyč žárovkovou zkoušečku), můžeš zjistit, co na který spoj je (buď klemovat plusem nebo kostrou). Ale opakuji: žárovkovou zkoušečkou, ne kabelem (hrozilo by vyzkratování)

post-79770-0-72865900-1392996321_thumb.j

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

A ostvělení Interiéru koukám věčný problém superbů  :) Taky jsem s tím bojoval. A na konec to bylo tím ,že jse to někde kostřilo. Bohužel je to hledání toho správného kabelu a nebo při nejlepším/nejhorším jen komfort odešel na věčné./. Já jsem to měl hned u svazku kousek od komfortní jednotky. A pak pod středovým tunelem. Dělal mi to soused a řekl jsi 500Kč a vše funguje krásně :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já když jsem řešil problém s osvětlenim interieru a zrcátek, tak jsem všechny spoje s kontroloval a propájel a vůbec to nepomohlo. Tak jsem šel dal po kabelu a za řidičovou sedačkou na podlaze byl další spoj a ten byl totálně KO. Pročistil jsem ho propájel a všechno zase funguje tak jak má.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

propájel jsem radši všechny spoje co jsem našel u řidiče u komfortky a ted teda mrknu za řidičovo sedadlo. pojistky jsou ok.

Taky mě to už napadlo že by odešla ta komfortka, ale centrál funguje i otvírání kufru na dálku. nevím jak zjistit jestli ta jednotka je v pořádku.

Editováno: , autor: karel75
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 4 týdny později...

kluci tak sem na to ted koukal,měl sem to rozdělané,rozdělaní celkem pohoda,sedacku sem jen povolil na srobech vepředu a vyklonil dozadu,ale vubec nic sem nenašel.kabeláž mokrá to jo ale žadne známky po oxidaci a ničem podobném. pruchodka do jednotky komfortu byla cajk kabelaž v průchodce zadělaná nějakou gumou. myslíte že může být  odpálená celá jednotka??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem si jistý, že to bude tak. A jestli to bylo mokrý, tím spíš. Nejkritičtější spoj je cca 10-15cm od průchodky komfortky. Zkus hledat tam. Neboj se rozříznout izolaci podélně a celý svazek rozbal. Však to pak zase omotáš izolačkou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

ahojte, tiež mi nefungovalo celé osvetlenie interiéru aj pod nohami aj vo dverách, ale dnes som to konečne dokončil a naozaj treba ísť po kábloch a hladať tie spoje v priesvitných bužírkach vo zväzku kabeláže, ktorá ide popri prahu od šoféra až po zadné sedačky...je to tam celé zaoxidované a treba pozrieť nielen vpredu pri komfortke ale aj vzadu za sedačkou, ja som to mal zle paradoxne za sedačkou, kde bol koberec suchy... v predu pri komfortke som mal 6 spojov, a vzadu som mal 4 spoje, ktoré boli total prehnité. Po očistení a popájkovaní konečne všetko svieti ako má :kol-47::kol-47: huraaa

Editováno: , autor: majo777
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty zelenohnědé kontakty jsou na otevírání kufru, nikoli na osvětlení, špatně sis přečetl...

Diody v zrcátkách jsou napojeny na vnitřní osvětlení, čili je to ten nejproblematičtější spoj, tedy červené, resp. spoj, kde je nejvíce kabelů, udělej znovu revizi tohoto spoje.  Osvětlení kufru by mohlo být špatným mikrospínačem v zámku kufru. Funguje Ti signalizace otevřeného kufru na maxidotu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...