Přejít na obsah

Hlučnost motorů

hairman

Doporučené příspěvky

• o 3 měsíce později...

Koukám, že nejsem jedinej komu 1,4 neladí do ouška. Co takle narvat ještě pod tu deku, co je na kapotě tohle http://www.ahifi.cz/tlumici-a-potahovy-mat...i-pena-dsm.html. Přemýšlel jsem, dát to i na motorovou přepážku pod tu deku. Jen ta instalace asi nebude jednoduchá. Oddělat celou tu deku nejde, protože jdou přesní hadice a kabely. Tak jedině ji po částech odchlípnout a kam se dá dostat tak nalepit. Výsledek bude asi poloviční, ale za pokus to stojí. :dj:

Editováno: , autor: michal9
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 měsíc později...

Já si taky myslím že to asi není nic vážného, jen mě zaráži že to nebylo od začátku ale teď jsou ty mrazy a všechno je v autě stuhlé tak mlátí vše co jindy nemlátí.

Editováno: , autor: Blacky
Pravidla rikaji - necituj posledni prispevek!
Odkaz ke komentáři

Mám 1,4 16V naj. 7500km a poslední dobou pozoruji že v cca. v 1600ot/min. jde slišet že něco rezonuje v motorové části, dělá to až se motor trochu zahřeje. Dělá to někomu nebo nevíte co by to mohlo být?

Dneska jsem to sledoval. Sice nebyl žádnej velkej mráz, ale nic jsem neslyšel. Možná to bude nějakej plast zepředu a vypadá

to jako z motoru. Když teď byly ty mrazy, tak mi to před zahřátím taky všelijak vrzalo a skřípalo, ale pozahřátí to přestalo,

jako když utne.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Ja mám FII 1,2 HTTP zatiaľ cca3000 km... Voči felde 1,3Mpi je to hlučnejšie - to som zistil už pri skúšobnej jazde. Hluk síce nemám rád, ale zvuk toho motora sa mi vcelku páči. Je to dosť podobné šesťválcu, ale toto tvrdenie je asi trúfalosť... :smich: Zatiaľ som so zvukom motora vcelku spokojný. Na druhej strane, každé druhé auto na ceste, má miesto koncovky tlmiča pochrómovanú záchodovú rúru, aby bolo počuť motor.. no ja mám ten tuning zdarma v základnej výbave. lol lol lol

Odkaz ke komentáři

• o 3 měsíce později...

Nevíte někdo, jestli novým MR2010 se nějak měnila zvuková izolace?

Při objednávání mám v plánu požádat prodejce o namontování krytu pod motor, snad to hlučnost sníží, pak ještě přemýšlím nad nalepení té deky ze spody kapoty, co se dává/dávala? dieslovým motorům, ale nevím, jestli to bude mít na hlučnost v kabině vliv.

Jinak když to porovnám s FI 40 kW, tak mi přijde, že FII HTP 51 kW je docela hlučná od hučení kol, zdá to jen mně nebo i někomu z Vás?

Odkaz ke komentáři

Já jsem první fabii neměl, ale vezl mě kámoš, co jí má teda 1.4, tak motor nemůžu porovnat s HTP, ale jeho fabie je mnohem

tišší, jak motor, tak i hluk od kol, ty nejsou slyšet skoro vůbec i ten aerodinamickej hluk tam je mnohem menší.

Editováno: , autor: mambo
Odkaz ke komentáři

my sme měli FI 1.2 HTP 40 kw a od kol bylo to auto tižší, to je pravda,. ale od motoru bych řekl že nee,. tam je podle mě FII 1.2 HTP 51 kw tižší,. aspoň při pomalé jízdě po městě

ta FI měla tuším nějak vytlumené podběhy, asi textilně nebo co, protože třeba když se jelo v zimě po škváře tam bylo ticho a u FII to mlátí jak blázen

Editováno: , autor: HjM
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...