Koldo Vloženo 30. Březen 2007 Sdílet Vloženo 30. Březen 2007 S menším úbytkom by mali byť Schottkyho diódy, ale je zbytočné tam také niečo dávať. Tých 0,7 V nerozoznáš, veď aj napätie akumulátora je rozličné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 30. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 30. Březen 2007 Koldova schéma je OK, použil by som tam radšej ale P MOSFET, ten má v zopnutom stave prechodový odpor tuším 0,03 ohm a je na prúd 30A takže že by sa nejak hrial sa báť nemusíš. A tú diodu a jej úbytok si riešil kôli tej báze?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedFox Vloženo 30. Březen 2007 Sdílet Vloženo 30. Březen 2007 Abych to přesněji popsal,na osvětlení prostoru nohou v celym autě jsem si udělal 4 moduly.Každý modul má 1 LED modrou a 1 LED bílou(každá 50000 mCd,75mA),samozřejmě s patřičnými odpory počítanými na 14,5V a společnou kostru.Modrá led bude napojena na palubní osvětlení přes potenciometr,aby se nechala regulovat intenzita světla(za jízdy nebude svítit naplno),ale při otevření dveří se rozsvítí modrá s bílou společně na maximum.To vyřeším přivedením dalšího (+) od spínače dveřního osvětlení za potenciometr přes diodu,abych při vypnutých parkovačkách a otevřených dveřích nepouštěl (+) zpátky přes poťák do palubního osvětlení(jedna dioda za poťákem a druhá od dveř.světla).Ten potenciometr není ve výbavě vozidla,tudíš bude dodán,ale regulovat bude pouze ty modré LED na nohy. Pokud přidám další obvod na spínání (+) kostrou na který bude útlum 0,7V a přičtu k tomu výše uvedenou diodu (útlum 0,5V),tak při vypnutým motoru a otevřených dveřích tam budu mít asi 11V,což si myslím se projeví na světelném výkonu LED,když odpory jsem počítal na 14,5V. Tak a teď mi zkuste poradit,jak to udělat,aby dobře bylo,abych tam necpal něco zbytečně.Pokud se někdo inteligentní smiluje a pošle rovnou schema s popisem součástek,Pán Bůh mu to zaplať.Holt z elektroniky jsem moc rozumu nepobral... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 30. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 30. Březen 2007 Najmenší prechoďák má relátko, dačo vymyslíme Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miduf Vloženo 2. Duben 2007 Sdílet Vloženo 2. Duben 2007 Zdraví, mám už hotové podobné osvětlení jen nevím odkud mám vytáhnout elektriku, můžete mi poradit. Diky Michal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Volt Vloženo 10. Červen 2007 Sdílet Vloženo 10. Červen 2007 Profor pekná práca! Tak ma napadlo, že jednoduché osvetlenie by sa dalo spraviť s pomocou optočlena. Optočlen by bol pripojený paralelne ku stropnému svetielku a rovno by spínal výkonový tranzistor a ten LEDdiódy osvetlenia. Všetko by to pracovalo ako stropné svetielko a červené svetielko vo dverách, teda aj plynulé zhasínanie. Napájanie by bolo samostatné cez poistku, a nemusí sa nikto báť kolko prúdu nôže ťahať. Včetko bude závisieť na výkonovom tranzistore a poistke. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
01-mmx Vloženo 28. leden 2010 Sdílet Vloženo 28. leden 2010 Ahoj,je to pěkný, lišty s diodama už mám, jen nevím kam zapojit + a - drát tak aby to svítilo pod nohama když otevřu dveře. Nemá někdo návod či foto nejlepšího místa na napojení drátů? díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xobni Vloženo 6. Květen 2010 Sdílet Vloženo 6. Květen 2010 (editace) PROFOR - Pekne porobené osvetlenie! Ale mám na teba jednu otázku: Palubovku máš normal Fábia I. Ale aká to je prístrojovka na tejto fotke? Lebo takto to majú Fábie II... Vidím to 1x a je to super! Dík za odpoved! Editováno: 7. Květen 2010, autor: Xobni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dadanek Vloženo 13. Červen 2010 Sdílet Vloženo 13. Červen 2010 ..Supr prace..Osvetleny nohy musi bejt supr ale spis me zajima jestli by to slo i s potkavacima svetlama..urco to kazdej zna..otevrete auto na dalku,tma jak v pr.... a tesne pred autem vam vypadne krabicka kondomu :-))....muzete mi nekdo aspon naznacit jak na to?? Myslim ze to nebude zadny drama..dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 14. Červen 2010 Autor Sdílet Vloženo 14. Červen 2010 Je to tak, je to upravená prístrojovka z Roomsteru, toho času druhá na svete v FI PROFOR - Pekne porobené osvetlenie! Ale mám na teba jednu otázku: Palubovku máš normal Fábia I. Ale aká to je prístrojovka na tejto fotke? Lebo takto to majú Fábie II... Vidím to 1x a je to super! Dík za odpoved! Myslíš že keď odomkneš sa ti rozsvietia svetlá? také niečo som vyrobil, je to ale v sekcii pre členov klubu. alebo PM ..Supr prace..Osvetleny nohy musi bejt supr ale spis me zajima jestli by to slo i s potkavacima svetlama..urco to kazdej zna..otevrete auto na dalku,tma jak v pr.... a tesne pred autem vam vypadne krabicka kondomu :-))....muzete mi nekdo aspon naznacit jak na to?? Myslim ze to nebude zadny drama..dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dadanek Vloženo 16. Červen 2010 Sdílet Vloženo 16. Červen 2010 ...PM?? To je co?? Takze to jde udelat?? Budu mit ted free vikend takze bych na to chtel vlitnou.. Muzes mi poradit?? Vubec me nenapada kde zacit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xobni Vloženo 21. leden 2011 Sdílet Vloženo 21. leden 2011 Profor: tak to už áno. To je šupa! Viem že to nebolo včera ked si robil tú prístrojovku... Mám pár otázok-čo bolo upravené na tej prístrojovke? a či ten maxidot bol z room-u alebo origo FI? Poprípade či by sa dala podobne prerobit prístrojovka z FII do FI? Soráč za tolko otázok ale nenašiel som viac ludí čo malo podobnú špecialitku... Za každú odpoved ti pekne dakujem! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.