Přejít na obsah

Octavia II - Facelift


radek_m

Doporučené příspěvky

Sorry,ale už len odpoviem,domino rovnaký prevod a rovnaký prevodový stupeň je kapánek rozdiel a pri rovnakom prevode tzn. rovnakom prevodovom pomere lepšie zrýchli auto s vyšším Mk,na to môžeš zobrať jed.Treba si uvedomyť,čo je to Mk a čo KW .A mňa osobne už fakt prestalo baviť zakaždým podradzovať,ak chcem niekoho predbehnúť,tento "pôžitok" prenechám majiteľom benz.motorov

Ale napr 1,8TSI je super,tá ťahá dobre hned a dlho,ale ten ťah treba aj zaplatiť.

A môže mi hocikto hovoriť,ako mu pôjde 1,4,jednoducho fyzika nepustí a ak chce niekto pri bežných ot tvrdiť niečo iné,nech to podloží konkrétnymi údajmi a nie že"ver tomu,že 1,2 lepšie zrýchli" a pod.To mi pripadá,iba ako také vyťahovanie,nič viac.

Skončil som

Editováno: , autor: Scynet
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sorry,ale už len odpoviem,domino rovnaký prevod a rovnaký prevodový stupeň je kapánek rozdiel a pri rovnakom prevode tzn. rovnakom prevodovom pomere lepšie zrýchli auto s vyšším Mk,na to môžeš zobrať jed.Treba si uvedomyť,čo je to Mk a čo KW .

Ano, je potřeba si to uvědomit - Mk je pouze vstupní složka, stejně jako otáčky - součin těchto dvou jsou pak ty kW, který jednoznačně určují "energii" pohánějící auto. Pokud mluvíš o stejném stupni, je třeba si uvědomit, že u benzínového motoru to znamená v drtivé většině případů (v praxi při dané rychlosti) vyšší otáčky než u nafťáku a tím pádem ve výsledku může být výšší výkon a tím pádem i dynamika.

OK, ale máš pravdu ;)

Editováno: , autor: SKAJA
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skaja nechajme to už,mnemáš pradu pretože ja som písal pri rovnakom prev.pomere a nie stupni.Tam máš otáčky rovnaké a vždy auto zaberá toľko,koľko má Nm na kolách,čiže v tomto prípade aj na hriadeli motora a ani nemusím písať ktoré zabere lepšie.

Ak ak by sme chceli mať to iste na kolach,to ako s autom vyšším Mk,tak musíme ísť vo vyšších ot,čo znamená aj parádný rozdiel spotreby,tak ako je to aj v tom teste 1,4 , perpetum mobile neexistuje,fakt to už nechajme. ;)

Haloooo vymažte nás odkláňame sa od témy :kol-74:

Editováno: , autor: Scynet
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám od novembra objednané auto. Pôvodne predajcovi vyskočil termín výroby na 2kt/09. Minulý týždeň mi ohlásili posunutie na 3kt/09. Dnes som len zo zvedavosti zavolal do predajne a oznámili mi, že auto je vyrobené od 11.decembra.Nič mi to ale nie je platné, lebo vraj len 12.januára začnú autá faktúrovať na Slovensko. Takže reálne mám auto možno koncom januára. Nato, že je kríza, sa veľmi teda nesnažia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mischicka: Je to tak, Bratislava robí jedine 1,9 TDI Ambiente a Elegance, a aj to len v striebornej, béžovej a čiernej.

cjcoctavian: Podľa mňa sa to posunie, keďže výroba je zastavená až do 13. januára.

Editováno: , autor: Igor
Opravený dátum :-(
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mea culpa, už som mal hlavu v lete - samozrejme správne info je, že výroba na všetkých miestach, kde sa Škoda vyrába, je zastavená do 13. januára / ledna. VW Bratislava stojí tiež dovtedy, ak mám dobré info... Tie 2 nové modely, na ktoré dostali tie daňové úľavy by mali byť VW Up a nové Polo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dle návodu je to stejne rozložení jako u palubniho počítače, a u clasica to nemělo ukazovat teplotu. Ale v návodu není vidět jak to mělo vypadat bez teploty.

Ten teploměr dle prodejce přidali díky tomu, že mám climu.

Navíc se tam ovjevili i další věci:

- chlazená schránka - diky klimě

- 4x čtecí lampičky - díky alarmu (jsou v nich integrované ultrazvkukové čidla)

Takže škodovce určitě děkuji, ale ten PP mně láká..... (upřimě jestli je to jen v páčče tak dělá škoda chybu že to třeva za 3000 nenabízí, já bych do toho asi šel)

Editováno: , autor: ttc1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tomu rozumím, ale jestli je to opravdu jen jiná páčka tak by ji to výrovbně vyšlo na 100 Kč a vydělala by 2900 to je zas obrácený pohled a také ekonomicky zajímavý. A nejvíc mne překvapuje že to nemá v ceníku vůbec i kdyby to nabídla za víc.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty bys chtel davat prilezitost skudlilum kupovat neco za 2 900Kc, kdybys mel prilezitost vydelat 29 000Kc? Staci, aby si Ambiente koupil jeden clovek z desiti (nebo ja nevim kolik presne) a uz ses se svou trojkou pro Skodu naprosto nezajimava nicka. Sorry, ale ses pomerne nestandardni zakaznik a v nizsi stredni tride moc lidi nekouka po uplnym zakladu s cilem uskudlit na veci, kterou bude dalsich deset let intenzivne pouzivat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...