Přejít na obsah

Vrzání přední nápravy


galaher

Doporučené příspěvky

Taky přispěju troškou do mlýna.

Já teď dělal GO přední nápravy. Mám vyměněné čepy řízení i čepy ramene, silentbloky ramene, horní uložení tlumiče i uložení stabilizátoru.

Uložení stabilizátoru je FEBI, není to originál a bohužel si to občas taky vrzne. Dřív to bylo opravdu jak žebřiňák, teď jen když se auto (stabilizátor) dost kroutí, když jedu šikmo přes práh nebo podobně.

Dost mě to naštvalo, ale bohužel.

Někde jsem tu četl o uložení stabilizátoru, které ma uvnitř nějakou textilii nebo něco podobného, tak jestli to nebude tím že je tam potřeba tohle.

Na mém stabilizátoru sou takové plastové kroužky v místě kde se dává to gumové uložení a když se nad tím tak zamyslím tak logicky mi vyplývá že ten plast s tou gumou prostě vrže.

Nechám to chvíli jestli si to nesedne, pak zkusím tu vazelínu jak tady píšete a případně zajdu do škodovky shánět to uložení s textilii uvnitř.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jde to v pohodě když si odděláš 1 šroub co drží tyčku stabilizátoru k nápravě. :kol-47: Jak jsem je ale poprvé měnil tak jsem ji nepovolil a dělalo se mi to fakt hodně blbě páč to bylo napnuté a nešlo stou příčnou tyčí hýbat. Když si ji odděláš tak za 30 min nemáš co dělat ! Jinak fakt tam dát grafitku ta je nejlepší páč obyč vazelína moc nevydrží ale pokud tu graf. nemáš tak to namaž obyčejnou vrzat to přestane i tak. Kupovat grafiku je zbytečnoust na pár máznutí je zbytečně drahá!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Já mám podobný problém,spíše než vrzání v přední nápravě se mi to jeví jako chroupání. A to jak pří jízdě po rovině nebo do zatáčky. Projevuje se to jakoby při přenášení váhy.Přední tlumiče se měnily cca před rokem (Bilstein). Tento jev jsem spíše začal pozorovat po tech.prohlídce 04/2012 jak na té jejich mašině s přední nápravou pořádně zacloumaly. Jedná se o Octavii 1.8 20V r.v.1998 a mám ji od začátku. Díky za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsem zkoušel a nic slyšet nebylo. Je to jen při jízdě,když jedu pomaleji,tak se to zdá znatelnější.Při otáčení doleva i doprava.Není to slyšet z jednoho místa,ale jako od celé nápravy. Jednou víc z leva,podruhé z prava.Také jsem zkoušel prostřikovat silikonovým sprejem jak uchycení tlumičů,tak různé gumové úchytky,co jsem viděl. Bez výsledku. Teď v sobotu to zkusím prolézt znovu a prostříkat co se dá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem prostříknul WD40 gumové úchytky stabilizátoru a ještě spodek a vršek pružin, jak jsou tlumiče. Zlepšení je znatelné, ale pořád tam něco je ještě znát.Tak uvidím jak to dlouho vydrží,kdyžtak to budu muset opakovat. To se asi nedá nic jiného dělat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to uložení toho stabilizátoru taky pořád prostříkaval wd ale to nebylo řešení vždy tak 1-2 dny dobré a pak se vesele zase vrzalo. Zkus to uložení vyndat a máznout ho vazelinou jak z venkovní strany tak i z vnitřní pak uvidíš jestli to vrže i dále .... Já to tak udělal paráda nevržu už nějaký ten pátek ! :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nové uložení stabilizátoru mi též začalo opět vrzat už po 14-ti dnech, promazání grafitkou opět vrzalo po 14-ti dnech. z naprosté zoufalosti jsem před 2 roky těsně před dovolenou vytočil kola do rejdu, zalehl pod auto, namočil štětku do převodového oleje co jsem našel v garáži a celé to uložení hodně omatlal - do konce sezóny byl klid. I když vím, že olej není na pryž a pod. to nejlepší, praktikuji to každý rok před létem a mám klid :-)))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak a mám pokoj, výměna obou kulových čepů (špatný byl hlavně levý) , na stabilizátoru obě gumové tyčky a oba silentbloky spodního ramena zadní.

A je to doopravdy o něčem jiném.

Pro zajímavost jedna e-adresa (třeba ji už znáte), kde mají věci za dost dobré ceny oproti ostatním. http://www.autodily-cardo.cz/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...

NO JÁ SOM TO TIEZ RIESIL A NAKONIEC TO BOL TEN ČEP NA RAMENI,VÝMENA A KLID!A TIEZ TO ROBIA GUMY NA USADENÍ STABILIZAČNEJ TIČE PO ČASE SA ROZTRHÁ PLÁTENÉ LOZKO CO TAM JE TAK TO TREBA VYMENIT JE TO PAR KORUNOVÁ ZÁLEŽITOST

Editováno: , autor: matpal
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...