Přejít na obsah

Vada laku?


PetrSig

Doporučené příspěvky

No pokud tuto zaruku prebira MB tak jo, jinak bych rek ze se budem ridit obcanskym zakonikem, zaruka na pouzitou vec 6 mesicu a to zavady kdere nebyli pri nakupu a nemaj charakter odpovidajici opotrebeni.

Zajel bych do jineho servisu nez to kupoval at to posoudej jestli je to vada laku (tusim ze zaruka 6 let) ale protoze to jiz nekdo zkousel opravovat tak se asi budou cukat a svadet to na kaminky. Stejne tak soudni znalec bude namitat ze to neni v puvodnim stavu .... Rozumny delaer by jeste neco slevil a se zakaznikem sepsal dodatek ke kupni smlouve.

Dejte vedet jak to dopadlo ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když se auto koupí jako nové, jsou výrobcem stanovené záruční lhůty, 2 roky na vše, k tomu 3 roky na lak a tuším 12 let na prorezivění karoserie. Tyto lhůty jsou v platnosti bez ohledu, jestli je vozidlo stále majetkem 1.vlastníka nebo mění vlastníka obden..zůstávají také v platnosti např. při prodeji vozidla v rámci EU. Pokud byla v minulosti na autě shledána vada laku a někdo ji opravoval, tak bych tipnul, že na takhle novém autě vše dělal pouze autorizovaný servis..tedy dle výrobcem stanovených postupů. v takovém případě záruky beží dál..vyžádal bych si doklady o takové opravě a obrátil bych se na jakýkoliv servis v blízkosti..neměl by být problém.

jestli ale na tom autě někdo něco "prasil" podomácku, tak bych to označil jako skrytou vadu, o které jsem nebyl při koupi informován a obrátil bych se na prodejce (nebo zprostředkovatele).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takze podle znalce se jedna o poskozeni kyselinou, asi na to neco prsklo. Prodejce mi nabidl "fair" nabidku bud prestrikani auta s tim, ze by se na prestrikani podilel 10k a zbytek bych doplatil ja(vim ze se by mel podilet celou castkou, ale nechtel bych to i kdyby mi doplacel) nebo odstoupeni od smlouvy, cehoz jsem s radosti vyuzil a uz mam doma nahradu s petitisici najetymi kilometry.. zatim bez zadneho zjevneho problemu:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Ahoj chci se zeptat..na predni kapote mi odpadava lak .. auto je bohuzel 7 let stare ale i tak se vas chci zeptat jestli je porad mozne uplatnit zaruku? :( Samo to odpadava jen na predni kapote .. hlavne v zahnuti u skel a i vpredu u chromovane mrizky..nalakuji to steteckem ale za pul roku toho odpadne jeste vic i s tim lakem ktery tam dali.. jsem z toho nestastny :( Diky

Omlouvam se za obnoveni tematu .. snad se nekdo ozve :(

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...