Publikováno Říjen 30, 200717 r Zdravim chtel bych se zeptat co davate za olej do techto motoru ? ja sem od 130.000 daval CASTROL RS FORMULA 0W-40 ... Ted jsem presel na CASTROL EDGE SPORT 0W-40 ... ( 0W-40 mi doporucili v servisu a menim kazdych 15.000 ) Diky za info vsem
Říjen 31, 200717 r Tak,tohle to by tam teda být nemělo,zvlášt u aut,které už mají něco nalítáno.Zkušenost je taková,že to po čase dělá trošinku problémy.........
Říjen 31, 200717 r Tenhle olej bych určitě nedoporučoval. Pro daný typ je nevhodný. Při zahřátem stavu muže docházet ke klepání u hlavy válcu. Doporučil bych raději 5W40.
Říjen 31, 200717 r Tenhle olej bych určitě nedoporučoval. Pro daný typ je nevhodný. Při zahřátem stavu muže docházet ke klepání u hlavy válcu. Doporučil bych raději 5W40. Pokud jsi u Castrolu tak bych tam nalil Magnatec 5W-40 a nemáš problém.
Říjen 31, 200717 r Tenhle olej bych určitě nedoporučoval. Pro daný typ je nevhodný. Při zahřátem stavu muže docházet ke klepání u hlavy válcu. Doporučil bych raději 5W40. Pokud jsi u Castrolu tak bych tam nalil Magnatec 5W-40 a nemáš problém. Taky jsem resil jaky olej do 1,8 a dal jsem tam Magnatec 5W-40Vsude ho doporucuji
Říjen 31, 200717 r Autor Tenhle olej bych určitě nedoporučoval. Pro daný typ je nevhodný. Při zahřátem stavu muže docházet ke klepání u hlavy válcu. Doporučil bych raději 5W40. Panove Diky vsem za informace ... ja tu predpovidal MARYS a DIAGNOSTIK ... na zaklade vcerejsi rady jsem byl koupil CASTROL 5W-40 MAGNATEC a vymenil ... bohuzel sem myslel ze klepani nekde ve hlave se tim odstrani ... ale porad to trva .... kamarad mi rikal ze to bude neco s nejakyma cituju "hydraulickym nastavenim ventilu" ... Prosim Vas vsechny o rady su predem bezradny ... DIKY MOC
Listopad 11, 200717 r Takže to odskákal nastavovač vačky+podružné závady 17705,jako jsou hadice...Tak ,at jezdí....A pozor na olej...... Upraveno Listopad 11, 200717 r od DIAGNOSTIK
Listopad 12, 200717 r Leju Magnatec 5w-40. A mimochodem jedna otazka do debaty. Opravdu ma 1.8T variabilni casovani ventilu? A v jakem rozpeti otacek se to pozna? dik H.
Listopad 12, 200717 r do me 1.8T se temer cely zivot leje Castrol Formula 0W-40 a motor funguje jak novy - ted 120 000km a nikdy nemusel byt jediny zasah do nej.
Listopad 12, 200717 r Je přestavována sací vačka přes hydraulický nastavovač,který je ovládán el.ventilem.Dostává signál z ř.j motoru a poloha natočení vačky je kontrolována snímačem vačky.
Listopad 13, 200717 r Ja do svy 18T leju Mogul Racing S PRO 5W40 a podle specifikaci velmi kvalitni a cenove dostupny olej.Primarne je urcen pro koncernove TDI PD motory vyzadujici vysokovykonostni oleje normy vw.505.01
Listopad 14, 200717 r Cca do svých 300 tis.km sem lil specifikaci 5W40, pak se auti pomalu zaclo rozezirat a poslednich 200 tis. km uz nema smysl tam lit "ridsi "olej tak sem prese na 10W40 a spotreba proti 5W40 se tak o 25% snizila na cca 1L oleje na 3tis.km .) Jinak nemuzu si vynachvalit lidi co ve 120 tis. km berou ze auto je starsi .))kdyz se clovek o auto stara jak ma a auto slouzi ke svym ucelum tak vydrzi mnohem mnohem vic .-)Pro me osobne je 120tis. km dobre zajete auto.-)ja osobne sem se rozhodl nez dostat 80 tis. kc za auto s pul micem na tachometru, si auti ponechat a dojezdit ho dojeho smrti .-)jsem sam zvedav jak to dopadne , k dnesnimu dni ma za sebou cca 528 tis. km
Listopad 14, 200717 r Pekny... pul mega s octavkou 1.8T nebo s tou fabkou D? Cca do svých 300 tis.km sem lil specifikaci 5W40, pak se auti pomalu zaclo rozezirat a poslednich 200 tis. km uz nema smysl tam lit "ridsi "olej tak sem prese na 10W40 a spotreba proti 5W40 se tak o 25% snizila na cca 1L oleje na 3tis.km .) Jinak nemuzu si vynachvalit lidi co ve 120 tis. km berou ze auto je starsi .))kdyz se clovek o auto stara jak ma a auto slouzi ke svym ucelum tak vydrzi mnohem mnohem vic .-)Pro me osobne je 120tis. km dobre zajete auto.-)ja osobne sem se rozhodl nez dostat 80 tis. kc za auto s pul micem na tachometru, si auti ponechat a dojezdit ho dojeho smrti .-)jsem sam zvedav jak to dopadne , k dnesnimu dni ma za sebou cca 528 tis. km
Listopad 15, 200717 r Tenhle olej bych určitě nedoporučoval. Pro daný typ je nevhodný. Při zahřátem stavu muže docházet ke klepání u hlavy válcu. Doporučil bych raději 5W40. tak to je opravdu zajímavé, myslíš že špatný olej mohl způsobit zničení mého motoru? Právě že klepání v hlavě válců probíhalo, bylo to takové drčení. No podívej se sem. http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=34470
Listopad 15, 200717 r Pekny...pul mega s octavkou 1.8T nebo s tou fabkou D? Cca do svých 300 tis.km sem lil specifikaci 5W40, pak se auti pomalu zaclo rozezirat a poslednich 200 tis. km uz nema smysl tam lit "ridsi "olej tak sem prese na 10W40 a spotreba proti 5W40 se tak o 25% snizila na cca 1L oleje na 3tis.km .) Jinak nemuzu si vynachvalit lidi co ve 120 tis. km berou ze auto je starsi .))kdyz se clovek o auto stara jak ma a auto slouzi ke svym ucelum tak vydrzi mnohem mnohem vic .-)Pro me osobne je 120tis. km dobre zajete auto.-)ja osobne sem se rozhodl nez dostat 80 tis. kc za auto s pul micem na tachometru, si auti ponechat a dojezdit ho dojeho smrti .-)jsem sam zvedav jak to dopadne , k dnesnimu dni ma za sebou cca 528 tis. km S octavkou , s fabkou se blizim zatim "jen k ctvrt melounu " :-)jinak obe auta jezdi prakticky od "novoty " s upravou ridici jednotky. Upraveno Listopad 15, 200717 r od Hoblik
Listopad 15, 200717 r Tenhle olej bych určitě nedoporučoval. Pro daný typ je nevhodný. Při zahřátem stavu muže docházet ke klepání u hlavy válcu. Doporučil bych raději 5W40. tak to je opravdu zajímavé, myslíš že špatný olej mohl způsobit zničení mého motoru? Právě že klepání v hlavě válců probíhalo, bylo to takové drčení. No podívej se sem. http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=34470 Jak jsem koukal na ten píst,tak olejem to asi teda nebude.Nevím,proč by se měla urvat ojnice.A co zbytek motoru,dole?
Listopad 15, 200717 r Měl sem 1,8 20V 92 kW, 1,8 20V turbo 110 kW, 1,8 20V turbo RS 132 kW a momentálně mám 1,8 20V turbo 110 kW a žádnej z těchto motorů nedostal nikdy nic jiného než SHELL 0W40 - a nikdy žádnej problém. ( teda až na špatné přistání s červenym RSkem )
Listopad 15, 200717 r Cca do svých 300 tis.km sem lil specifikaci 5W40, pak se auti pomalu zaclo rozezirat a poslednich 200 tis. km uz nema smysl tam lit "ridsi "olej tak sem prese na 10W40 a spotreba proti 5W40 se tak o 25% snizila na cca 1L oleje na 3tis.km .) Jinak nemuzu si vynachvalit lidi co ve 120 tis. km berou ze auto je starsi .))kdyz se clovek o auto stara jak ma a auto slouzi ke svym ucelum tak vydrzi mnohem mnohem vic .-)Pro me osobne je 120tis. km dobre zajete auto.-)ja osobne sem se rozhodl nez dostat 80 tis. kc za auto s pul micem na tachometru, si auti ponechat a dojezdit ho dojeho smrti .-)jsem sam zvedav jak to dopadne , k dnesnimu dni ma za sebou cca 528 tis. km 528 s 1,8T - co jsi prosím tě už všechno měnil? Turbo bez problémů? Váha? Altík? Gufera? převodovka? Nějak si to neumím představit... nevyjdou všechny ty výměny dráž než po 200tis to prodat a koupit nový?
Listopad 17, 200717 r Cca do svých 300 tis.km sem lil specifikaci 5W40, pak se auti pomalu zaclo rozezirat a poslednich 200 tis. km uz nema smysl tam lit "ridsi "olej tak sem prese na 10W40 a spotreba proti 5W40 se tak o 25% snizila na cca 1L oleje na 3tis.km .) Jinak nemuzu si vynachvalit lidi co ve 120 tis. km berou ze auto je starsi .))kdyz se clovek o auto stara jak ma a auto slouzi ke svym ucelum tak vydrzi mnohem mnohem vic .-)Pro me osobne je 120tis. km dobre zajete auto.-)ja osobne sem se rozhodl nez dostat 80 tis. kc za auto s pul micem na tachometru, si auti ponechat a dojezdit ho dojeho smrti .-)jsem sam zvedav jak to dopadne , k dnesnimu dni ma za sebou cca 528 tis. km 528 s 1,8T - co jsi prosím tě už všechno měnil? Turbo bez problémů? Váha? Altík? Gufera? převodovka? Nějak si to neumím představit... nevyjdou všechny ty výměny dráž než po 200tis to prodat a koupit nový? Turbo puvodni, jasne uz nezabira tak pruzne jako zamlada, takze ten plnici tlak uz nebude jako kdysi, vaha porad puvodni, prevodovka puvodni akorat v zimne zaradit jednicku to je des bes,gufera taky puvodni. - asi tak 4 x menena lamela, 3x skrtici klapka jinak nic neobvykleho, obezne dily nevypisuju ty odchazeji zhruba tak prumerne jako kazdemu jinemu.
Prosinec 5, 200717 r Já mám v autě 5W30 a zatim dobré, koupil jsem ho před měsícem, původní majitel tvrdil že olej byl měněný, ale byla tam šílená sračka... Tak jsem to projel průplachovym olejem a pak dal tenhle. Sice tam pořád trochu ěnco klepe v tom motoru, ale jen light, údajně to jsou taky ty hydroštely, ale snad to ještě vydrží :-)
Prosinec 22, 200717 r Ak mam v motore Castrol TXT softec 5w40, mozem tam doliat aj Castrol edge 5w40? Txt softec sa neda zohnat...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.