Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Jasně, že je nejlepší, když se nesundavá ani konzole, ale vyndá se jen rameno a vylisuje/nalisuje přípravkem starý/nový silentblok - o tom neni sporu. Ale někdo možná místo pořízení přípravku konzole vyndá, jindy to múže být nutnost (zničený závit šroubu ramene, nebo něco nejde, vim já...) - no když už, tak to chce povolit vždy jen jednu stranu, pokud se jen povolí obě najednou - třeba chce obě konzole odvézt někam k lisu (o demontáži nápravnice neni řeč), nápravnice se hne ze svého místa, které určuje odklony kol a na geošce přibyde práce navíc. A pokud se na to nějakej šetřílek vyprd (stejně jako na koupi přípravku) a jenom kasíroval (a ještě třeba dal silentbloky šejdrem), je na potíž zaděláno...

Edit: :kol-47:pecka video :kol-47:

Upraveno od Sir_Jarek

Myslím,že hlavní o co tu jde je to,jestli nalisoval silenbloky dobře.

Dnes jsem měnil olej a zároveň zkontroloval silentbloky a mám je jako je na obrázku na předchozí stránce. Když se ale podívám na video, tak se mi zdá, že je tam dávají přesně obráceně než mají být. Tak nevím jestli na to špatně koukám anebo to tak opravdu je.

Upraveno od psurn

tím výstupkem do středu a myslím, že to v tom videu to tak dělá. Jen koukám, že tam povoluje matku na polose - to my "profíci" neděláme :-)

Mně se zdálo, že stojí ze strany kola a výstupek dává k sobě. Ale nevím, špatně se to odhaduje.V každém případě, až půjdu zase na výměnu, tak si to hned překontroluju.

zářez na přípravku má k sobě, ale ten užší. Ten větší není vidět, takže usuzuju, že je z druhé strany.

Jestli se to někomu hodí... (z dílenské příručky)

Usazení silentbloků F I.jpg

tak měl bych je mít správně ... takže na jaře geoška (jinde) a uvidí se

pravý (není tolik vidět)                            levý

20161126_083659.jpg20161126_083712.jpg

• 1 měsíc později...

Zdar chlapi,

resim ted problem s vibracema pri rozjezdech i pri jizde. Puvodne sem sel na jistotu ze problem bude vyfuk ale kdyz sem koukl pod auto tak vyfuk je uplne OK. Abych popsal problem: Pri startu to kopne ale hned prestane, na neutral naprosto bez problemu i v otackach. Pri zpatecce taky bez problemu ipri rozjezdu z mista do kopce. Problem je pri rozjezdu dopredu. Silne vibrace do kastle ktere jdou az do kufru. Na jednicku katastrofa, s rostoucima otackama skoro az zalehaj usi (nedejboze do kopce) za 2,3,4 taky problem ale postupne mensi a mensi. Kdyz dam nohu z plynu tak bez problemu. Smerem z kopce kdyz pridavam plynule, tak bez problemu ale kdyz dam plnej tak to zase kopne a vibrace jdou postupne do ztracena. Myslite, ze problem bude silentblok prevodovky? Horni u motoru se jevi jako OK. Dneska chci jeste kouknout na ten spodek. Nemate nekdo podobnou zkusenost?

Moc diky za rady.

Koukni jestli nejsou vymlácený silentbloky v reakční vzpěře. Taká ta ojnice. 

• 5 měsíců později...

Cim tie silentbloky vyberate a lisujete nemate niekto fotku home made pomocky? Planujem si nieco vyrobit. Vdaka

o kousek výše máš video, tam je ten přípravek vidět.

To nejaky origos a mam pocit ze sa nim da poskodit ten zavit v hlinikovej casti, pozdava sa mi skor tento

5969008-pripravek-demontaze-a-montaze-silentbloku-fabia-vw-1.jpg

• 5 měsíců později...

Čtu to tady a tak jsem šel nafotit silentbloky a koukám jeden je takovýhle, tak to asi bude na výměnu.
Nechám si to udělat v servisu, asi oba, tak mám ježíška ještě před Vánocema, jsem zvědav co to bude „koštovat“.

Silentblok.jpg

To máš ještě dobrý, já jsem to měl už úplně mimo střed, vlastně přímo opřený o boky.

No novej zrovna neni, to je vidět, ale lepší je do těch mezer narvat větší šroubovák a zapáčit do strany co to jde (při jízdě se to děje běžně), kolikrát se ukáže, že jde jen o povrchové praskliny v gumě. Vadí, když je to utržený (nebo napůl utržený), to pak i vrže, klepe. Že je to v klidu mimo střed, je celkem běžný, guma tohohle typu se poddá a unaví celkem brzy.

Ovšem včasnou výměnou se nic nezkazí, naopak, jen to možná nemusí bejt tak akutní.

• 1 měsíc později...

náprava se hýme dopředu a dozadu? To jsi zjistil jak?

Geometrii máš udělanou?

Pokud jsi si pozorně pročetl toto téma, tak víš, že rada je těžká - může to být cokoliv, včetně uložení motoru, nedotažené nápravnice či vymláceného uložení tlumičů. Na dálku se to přesně diagnostikovat nedá. Jen se dají dokola vyjmenovávat nejrůznější možné příčiny.

To video s výměnou silentbloků vypadá krásně.Jen bych se tam bál o tu montážní polohu.Asi bych si na tom silentbloku udělal z boku fixem čáru,abych měl jistotu. Já jsem je měnil bez demontáže poloosy,vyndal jsem je tak,že jsem silentblokem provlékl list pilky na kov,sestavil ji a opatrně silentblok prořízl.Pak ho vydloubl šroubovákem.Na nalisování jsem použil dva ocelové čtverce proti sobě,které jsem stahoval velkým šroubem.Na konečné dolisování je pak třeba mezi ten čtverec u silentbloku a silentblok vložit nějakou podložku,abych ho dostal až na místo.Pořádkumilovný majitel také využije to vymontování ramen k tomu,že je natře,nebo nastříká,aby si je tam nemontoval rezavá.

• 6 měsíců později...

Celé rameno i s lepším silentbloky Meyle HD quality. Silentbloky jsou ty pro cupru. Celková cena 1300 Kč na jednu stranu. Možno zakoupit na motora.cz. Silentblok zhruba 160 Kč.

IMG_20180802_191315.jpg

• 6 měsíců později...

Zdravím přítomné ? Mám prosbu. Dnes jsem se pokoušel zkontrolovat silentbloky uložení ramene a nejsem z toho moc moudrý.

P1090641.JPG

P1090646.JPG

Mne to z pohladu na foto pride uz s vôlov okolo

před 24 minutami, MarkusDelRey napsal:

Mne to z pohladu na foto pride uz s vôlov okolo

Aha, to by mohla být teoreticky "pozitivní" zpráva. Viděl jsem tady na foru fotky kde byly středy vychýlené, toto mě nenapadlo.

Silentbloky už někdo měnil. Tyhle se tak netrhají, jako ty dvoutamenné. Není to náhodou foceno s vyvěšeným kolem? To by totiž mohlo vysvětlovat tu možná znánlivou vůli.

Hmmm, přesně tak. Je to focené na heveru.

Upraveno od Vojta Jetel

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.