ja-pce Vloženo 22. Duben 2017 Vloženo 22. Duben 2017 (editace) Když není u F2 r.v. 2011 přepínací vypínač na automatiku, ale zároveň se po otočení klíčku rozsvítí parkovačky... svědčí to o tom, že Faba má/nemá automatické rozsvícení světel? Dík za info Editováno: 22. Duben 2017, autor: ja-pce chybí slovo Citovat
Pawouk Vloženo 22. Duben 2017 Vloženo 22. Duben 2017 Tím otočením klíčku myslíš pouze do polohy zapnutého zapalování? A když nastartuješ, tak svítí co? Stále jen parkovačky? Nebo se rozsvítí potkávací (tlumená) světla? Pokud ano, je to automatické rozsvícení světel. I když je poněkud matoucí název pro tuto funkci. Citovat
ja-pce Vloženo 22. Duben 2017 Vloženo 22. Duben 2017 Přesně otočení klíčku do polohy 1 - rozsvícení kontrolek ... po nastartování stále svítí pouze parkovačky. Citovat
Pawouk Vloženo 22. Duben 2017 Vloženo 22. Duben 2017 Zkoušel jsi tuto funkci vypnout/zapnout? Předpokládám, že vypínač světel máš v poloze "O". Citovat
jipol57 Vloženo 22. Duben 2017 Vloženo 22. Duben 2017 Když jsem si kdysi hrál s nastavování ve VAGu, tak vím, že jsem na takovou funkci narazil. Je to tak přednastaveno v řídící jednotce a dá se to určitě vypnout. Ale už si nevzpomínám kde to bylo. Mám taky rv. 2011. Citovat
Pawouk Vloženo 22. Duben 2017 Vloženo 22. Duben 2017 Je na to přece i vypínač dole pod volantem v pojistkové skříňce. Citovat
ja-pce Vloženo 22. Duben 2017 Vloženo 22. Duben 2017 Jak jsem psal ... vypínač v pojistkovce není Citovat
jipol57 Vloženo 22. Duben 2017 Vloženo 22. Duben 2017 před 54 minutami, Pawouk napsal: Je na to přece i vypínač dole pod volantem v pojistkové skříňce. Vypínač u pojistek je pro zapínání denních. Jemu se rozsvítí parkovačky. Alespoň píše. A když tam ten vypínač nemá, tak asi nemá ani denní světla. Vedle mlhovek v nárazníku. Určitě to rozsvícení parkovaček má přednastaveny ve VAGu. Citovat
ja-pce Vloženo 22. Duben 2017 Vloženo 22. Duben 2017 Denní světla nemám ... jde mi o to proč se rozsvítí parkovačky.. u Fabie 1 takto funguje automatické rozsvícení potkávaček po nastartování Citovat
Pawouk Vloženo 22. Duben 2017 Vloženo 22. Duben 2017 U auta z roku 2011 jsou určitě denní světla - buď je to řešeno druhou žárovkou v mlhovkách, no a pokud tedy na své FII FL nemá mlhovky, tak rozsvícením potkávaček. Pak tam přece musí být vypínač - a to platí pro oba případy. Jiné řešení jsem zatím neviděl. Tedy kromě toho start/stopu, kde se to zapíná jiným způsobem. Ale to jsem viděl jenom v manuálu. Takže nějaká záhada? Citovat
Pawouk Vloženo 22. Duben 2017 Vloženo 22. Duben 2017 To auto máš od novoty, nebo jsi ho koupil jeté? Citovat
ja-pce Vloženo 22. Duben 2017 Vloženo 22. Duben 2017 Auto jsem teď koupil. mlhovky nemá.. je to dovoz z Itálie ... ten vypínač tam není :/ Citovat
Pawouk Vloženo 22. Duben 2017 Vloženo 22. Duben 2017 Tak alespoň něco. FII FL v ČR to mají tak, jak jsem to popsal, alespoň co mám zkušenosti s několika různými FII FL. Tady ti asi nezbude nic jiného, než navštívit někoho, kdo to umí diagnostickým nástrojem dát dohromady, jak výše psal jipol57. Citovat
ja-pce Vloženo 22. Duben 2017 Vloženo 22. Duben 2017 Mělo by to jít nastavit přes diagnostiku ? Citovat
ja-pce Vloženo 23. Duben 2017 Vloženo 23. Duben 2017 Zatím se mi podařilo přes VAG vypnout parkovačky - svítí až po otočení hlavním vypínčem. Nevím, jestli to pujde nakódovat - stejně jako u OII - tady na diag to nenabízí žádnou možnost zapnout denní světla ať Skandinavii nebo Ameriku :/ Citovat
jipol57 Vloženo 23. Duben 2017 Vloženo 23. Duben 2017 No to je ono o čem jsem psal. Vypnout VAGem v diagnostice. Ale jestli chceš automatické denní svícení, v tvém případě hlavními světly, tak to přes diagnostiku není. To je jen v zapojení el. vedení. A protože tam nemáš vypínač v pojistkách, tak to tam nezapojili. Asi pro Itálii to nedělali. Asi si budeš muset dodělat nějaké univerzální zapojení DS. Citovat
PedroKV Vloženo 27. Květen 2017 Vloženo 27. Květen 2017 Mám Fabii 7/2008, automatické rozsvěcování nemá-nemá ani vypínač u pojistek. Je to dovoz z Německa. Otázka zní-stačí zacvaknout relé 484 a bude to fachat? Případně, řešil to někdo ve značkovém servisu, aby to bylo s vypínačem jako z výroby? Díky. Citovat
jipol57 Vloženo 29. Květen 2017 Vloženo 29. Květen 2017 Nikdo ti neodpovídá, tak zkusím já. Nepředpokládám, že je to jen chybějící relé a vypínač. Určitě chybí taky drátovačka. Ale nic není nemožné. Podle schématu dodrátovat. Ale volil bych variantu PO FL. Ta je jednodušší. Je tam krom toho drátování navíc jen ten vypínač a jedna dioda. A ještě nutnost, aby vypínač světel měl kontakt pro denní světla. Snad jo, jen není zapojený. Chtělo by to detailněji prostudovat. Ale v servisu ti to určitě nikdo nedodělá. Leda že by vyměnili celé svazky. A to by ses asi finančně prohl. Citovat
PedroKV Vloženo 29. Květen 2017 Vloženo 29. Květen 2017 Ahoj, díky. Nakonec jsrm došel k tomuto: -relé nemá protikus-patici+dráty. -dráty i s relé se dřív prodávaly-sada BEA700002 (+-900Kč), vypínač zvlášť 480Kč. K mání už je jen vypínač, sadu už nikde nemají. -v servisu-autoelektro-mi dráteník namontuje univerzál za 1200 vč. montáže. Citovat
matess9 Vloženo 7. Září 2017 Vloženo 7. Září 2017 Cau,jak jsi nakonec vyřesil to denni sviceni? Mam FII 08 dovoz z Francie a také tam neni vypínač. Nechce se mi tam patlat uni modul,delal jsem ti na passatovi b5 a prace mic moc :-P Citovat
PedroKV Vloženo 7. Září 2017 Vloženo 7. Září 2017 Ahoj, elektrikář mi tam dal modul. Rozsvítí to automaticky po nastartování. Nejdou trvalé dálkové, corner mlhovky a natáčení hlavních světel do zatáčky a ani osvětlení palubky. Když tohle chci,musím světla zapnout ručně. Pro mě pozitivum, šetří se mechanismus natáčení světel a mlhovky. Papíry od modulu mám v autě, v případě potřeby můžu poslat. Citovat
matess9 Vloženo 7. Září 2017 Vloženo 7. Září 2017 No ja chci aby svitil jen predek a zadek.takhle to mam na FI a funguje to spolehlive.Ale to byla sada s origo konektory.na FII uz ji nikde nemaji. Jedine uni od molpiru a to se mi nechce bastlit,musí se to tam napojovat na draty :-( Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.