Červenec 6, 201114 r Ahoj planuji vymenu rozvodu u 1.4 mpi 44 kw .. nema nekdo overeneho automechanika co tomu fakt rozumi a dela to kazdy den a je levnejsi nez skoda servis? A je nejaky velky rozdil mezi dily ze skoda-dily.cz a z obchodu ze skodovky krome ceny? Diky asi bych rad vymenil rovnou i olej a tak .. Zapomel jsem napsat ze je to z okoli fm ta ostrava..mas na nej mail treba? Upraveno Červenec 6, 201114 r od Petrkiller
Červenec 7, 201114 r Na skoda-dily a veci ze skdoovky ti odpovim jednoduše. I na foru je anketa a skoda-dily jsou chvaleny. I ja sam je chvalim, reklamace zatim zadna a doufam, ze nebude. Jinak vse dodany vcas atd.. A kvalitu produktu tam mas napsanou, prvovyroba = to samy co maji ve skodovce ostatni je druhovyroba.
Červenec 7, 201114 r Aha ok tak ja ty rozvody asi koupim na skoda dily a necham prehodit u mechanika jenze se bojim at se nestane to co tady nekdo popisoval ze to po 40 000 km zacne znovu chrastit .. tak snad ne
Červenec 7, 201114 r Ja bych trochu snesl .. ale kdyz to chrasti tak jako mi tak si myslim ze to uz je moc .. jasne jezdil v tom od svych 18ti kluk ktery to zrovna nesetril ale omezovaci to taky asi nerikalo ahoj .. ale tocil to na kazdou rychlost do 4 tisic takze to odpovida tomu jak silene to chrasti a predtim stim zase jezdil starej dedek .. chudak motor uvidim vymenim rozvody a kdyz to zase zacne chrastit tak budu zvazovat dalsi vymenu ale mozna ze budu jezdit s chrastitkem jinak jsem s tim naprosto spokojen na tolik km se az divim
Říjen 31, 201113 r Ozivim tady toto tema. Dneska jsem neodolal a konecne se rozhodnul ze moji Fabci ty rozvody taky udelam, protoze to chrasteni se mi nejak moc nelibi Takze dneska jsem nakoupil origo rozvody+tesneni a gufero. Ve ctvrtek se asi pustim do toho, a jsem teda zvedavi jak moc ten stary retez bude vytahany a jak vubec bude vypadat motor uvnit, snad tam na me nespatne kybl nanosu ze stareho oleje Dam pak vedet jak operace probehla a jestli pacient nezemrel.
Listopad 2, 201113 r Tak jsem se do toho nakonec vrhnul uz dneska, bohuzel jsem si svoji sikovnosti a hlavne blbou nahodu + spatnou zajistovaci kulickou na racne, udelal jeden problem se kterym budu muset zitra bojovat. Podarilo se mi jak jsem povoloval golou silentblok motoru, tak me pri manipulaci vyletel kratky nadstavec + orech 13 primo do toho pruchodu pro benzinovou hadicku co vede kolem praveho tlumice, ten pruchod vede vlastne az pod aut, je to ve tvaru U a jak jsem tam nacumoval a zkousel tam zasunout hratky vytahovac s magnetem, tak jsem ho nevylovil. Coz znamena ze ten smejd proletel nejspis az nekde dal pod auto a zustal tam. Problem je v tom, ze tama vede hadicka benzinu, takze sparat tam nejak extra nemuzu a nechat to tam taky nemuzu, bo by se casem ta hadicka mohla prodrit, jak by tam ten nadstavec s orechem poskakoval Ma nekdo nejaky vhodny napad, jak ten zpropadeny nadstavec s orechem vytahnout ven, aniz bych neco poskodil. ? Co se tyka vymeny rozvodu tak to slo v pohode, nastesti jsem vse povolil jak jsem chtel, takze tady tuk tuk tuk na drevo, by to melo byt OK, bohuzel jsem auto nestartoval, bo jsem uz nenamontovaval tu expanzku a nenalil jsem do auta teda nemrz.kapalinu. Takze z normalni opravy to bude moje dnesni nocni mura, a budu vymyslet jak to vytahnout ven... Edit: Dalo me to asi 30min bojovani s hadici do ktere jsem na zacatek nasunul silnejsi magnet a pak uz zacalo surovani a nakonec vytazeni uvizleho naradi, UFFFF Co se tyka hlucnosti, tak je to ted uplne tichounke, zajimave ze me ten hluk drive tolik nevadil. Nehlede na to, ze auto i ozilo, coz je jedine dobre. Stary retez byl proveseny 14mm, coz byl fakt extrem a kazdy si dokaze predstavit jaky asi delal randal. Takze pacient prezil a je mu lepe Upraveno Listopad 3, 201113 r od Grym
Leden 25, 201213 r Měnil jsem rozvody poprvé ve 267tkm... a žádný problém. Měnil jsem je pouze pro jistotu, řetěz držel pevně, přeskočení podle mě stejně nehrozilo. Kdyby tam byl napínák, asi by je nebylo třeba měnit nikdy
Leden 25, 201213 r Pri 267tkm by byly vytahane jako stare ksandy=sle. Takze urcite uz menene drive byly. Jinak preskocit by ten rezet nemel, i kdyz by byl hodne vytahany, coz ten mus opravdu byl a pekne chrastil.
Leden 25, 201213 r Ale ano, byl prověšený (nevím o kolik) a pořádně chrastil, proto jsem ho vyměnil. Ale přeskočení podle mě nehrozilo. A výměna byla opravdu první, je to firemní vůz, servisní knížka...
Únor 7, 201213 r Může přeskočit, pokud je příliš volný. Známémů v Audi Q7 4.2FSI přeskočil o dva zuby při necelých 100tkm...
Únor 7, 201213 r procmadatelzobak: Jenze tady je rec o motoru Skoda 1,4Mpi. Jinak preskakuje i na HTP, ale to je jina sekce motoru, nehlede na to, ze to zpusobuje napinack retezu. Takze Mpi i kdyz bude vytahane jak ksandy, tak tolik mista na to preskoceni tam porad neni. Upraveno Únor 7, 201213 r od Grym
Únor 7, 201213 r Odpovídal jsem na tento příspěvek kolega tu pise o RETEZU ne o remenu....teoreticky by mohl zustat celou zivotnost....ale jen teoreticky.....na prd to jede,vyssi spotreba......jeste sem neslysel ze by se RETEZ roztrhl...??!! a chtěl tím říct, že ne vždycky platí, že může zůstat celou životnost. Já ho měnil ve 260tkm v téhle Fabii, protože jsem žil právě v domnění, že je tam "navždycky". Po téhle události jsem jej ale vyměnil. Máte ale pravdu, ani tehdy nebyl dost volný na to, aby přeskočil. Nicméně se omlouvám, víckrát se o jiném motoru, než modle 1.4mpi, nezmíním, ač si myslím, že teď to bylo přínosné.
Únor 8, 201213 r Měnil jsem řetěz je to asi měsíc na kolegově fabii,najeto 240.000 a byl vatahaný jak prase.Jinak srovnávat Fabii,kde je řetěz po rozložění snad 30 cm dlouhý a Q7 kde bude mít přes jeden metr je blbost,navíc Q7 trpí napínakáma.Nepřeskočil,že by se vytáhl,ale že jej nedoply napináky
Únor 9, 201213 r Mám jen takový malý dotaz, proč se musí kvůli výměně řetězu spouštět motor dolů a o kolik, díky za každou odpověď.
Únor 9, 201213 r Já jsem motor dolů nespouštěl. Na motorový prostor jsem dal ocelovou traverzu a řetězem k ní přivázal motor. Pak sundal vodní pumpu => z jedné strany motor nedržel, ale zůstal díky řetězu na místě.
Únor 10, 201213 r Já jsem motor dolů nespouštěl. Na motorový prostor jsem dal ocelovou traverzu a řetězem k ní přivázal motor. Pak sundal vodní pumpu => z jedné strany motor nedržel, ale zůstal díky řetězu na místě. Já chci ale měnit rozvodový řetěz a tak se ptám jestli mi víko tohoto řetězu půjde sundat bez spuštění motoru.
Únor 10, 201213 r Vždyť ano. Je to krapet stísněné, ale když se to povedlo mně... Takže ano, pokud motor uchytíte jinak (podheverovat např.), tak půjde.
Únor 11, 201213 r dagmarka: Jestli si nevis rady, tak ti pomuze tento navod: http://www.autooprav...p?akce=2&id=306 Je to i s obrazkama, takze kdo nevi jak to presne vypada, tady najde velkou inspiraci. Upraveno Únor 11, 201213 r od Grym
Únor 11, 201213 r vodnú pumpu dolu pre rozvody dávať nemusíš... tu máš LINK:http://www.autooprav...p?akce=2&id=306 ..dúfam,že ti to aspoň aký taký obraz o výmene dá..ja len nevypúšťam zo systému vodu Grym:to je náhoda v jednej minúte ten istý odkaz Upraveno Únor 11, 201213 r od libero1071
Březen 13, 201213 r Ahoj Páni, mozno som to prehliadol, ale ...vedel by mi niekto napisat cislo toho tesnenia= gufera (resp nejaky odkaz) ktore je vo viku rozvodov a ked je vybehane presakuje cez neho olej? Chcel by som menit rozvody a tak myslim zeby sa patriilo vymenit aj to gufero. Inak, mam nachystane rozvody /retaz + kolesa) tesnenie medzi viko a blok motora a teda este to gufero. Este nieco? Dakujem
Květen 3, 201213 r Zdravím, dotaz. bude velký rozdíl když udělám rozvody po 283t. km ? bude to mít vlív na spotřebu a výkon?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.