Červenec 16, 201015 r Ahojte, prestala mi fungovat klimatizacia, pred zaciatkom zimy bola plnena, cez zimu som si ju preventivne pustal. No teraz cez leto mi prestala ist aj ked cca pred mesiacom isla. Tlak v klime je. VAG kabel bohuzial nemam, neviete co stym? dakujem Cus měl jsem ten samý problém a delalo to čidlo tlaku klimatizace je to prý častá zavada stoji cca 800,- signalizuje pokles tlaku a nespusti kompresor. Vyměněno a chladi perfekt :-)
Červenec 19, 201015 r Ahojte, prestala mi fungovat klimatizacia, pred zaciatkom zimy bola plnena, cez zimu som si ju preventivne pustal. No teraz cez leto mi prestala ist aj ked cca pred mesiacom isla. Tlak v klime je. VAG kabel bohuzial nemam, neviete co stym? dakujem Mel jsem na OII taky tuhle zavadu. Vymenil jsem kompresor. Tlak v klime byl a nechladila. Remenice se tocila. Na vrakovisti starsi kompresor za 3000kc. Novy za cca 6000kc. POdotykam ze na vagu zadna chyba predtim nebyla.
Červenec 19, 201015 r Když byly ty horké dny, zjistil jsem že klima nechladí. Nechal jsem ji zkontrolovat, vyčistit a doplnit. V servisu mi řekli že tam bylo málo chladiva, takže ho doplnili a provedli zkoušku těsnosti - vše v pořádku. Potom mi předvedli že klimatizace funguje a já odjel domů. Ale zjistil jsem že klima funguje cca asi 10 min a pak přestane chladit a z průduchů už jde jen teplý vzduch. Aby znova klima chladila, musel jsem auto nechat cca 1/2 hodiny "odpočinout". Potom zase na chvilku chladila a pak zase přestala a už za jízdy chladit nezačala. Vždy až po té půlhodince. Zkontroloval jsem: kompresor - při zapnutí klimy, motor jde do záběru větráky - oba se točí odzkoušeny pojistky - v pořádku. Byl jsem v servisu a na VAGu žádná chyba. Dál to zatím z nedostatku času nezkoumali a objednali mě na středu. Je ještě něco co můžu sám zkontrolovat, než do servisu pojedu? Mám klimatronic.
Červenec 20, 201015 r Zdravím. Tak jak to tady čtu, asi mně čekají pěkný problémy. Mně klima - manual - nejde už dva roky, nešla už když jsem auto kupoval.Bylo 7,5 roku staré. Říkali že stačí doplnit. Letošní vedra mně konečně donutily jet do servisu a naplnit jí. Bohužel to nepomohlo. Klima je teď plná ale když ji spustím , vůbec nic se neděje.Jen na tlačítku se rozsvítí nápis AC. Pojistky O.K. V servisu mi řekli že se na to musí podívat elektrikář. Napadlo mně že bych zkusil vyměnit to čidlo tlaku klimatizace . Dá se zkontrolovat jestli funguje ? Dá se vyměnit v domácích podmínkách ? Je to to samé jako někde píší - Tlakový spínač klimatizace ? Nebo to jsou rozdílné věci ? Na co bych se ještě mohl podívat - zkontrolovat ?
Červenec 20, 201015 r Takze teraz vas trosku nechapem. Ja mam v aute climatronic chladi v poho. Ale ventilator co je v predu sa netoci. Niekto tu vravel ze sa ma tocit. Inemu sa za netoci. Tak ako to ma byt naozaj??? Ked klima funguje OK ma sa ventilator v predu tocit po zapnuti klímy alebo nie???? Upraveno Červenec 20, 201015 r od kapo1222
Červenec 20, 201015 r Takze takto reagujem na post nadomnou, ventilator sa podla mojho nazoru zacne tocit az vtedy ked je zahriata klima vysoke teploty, resp ta nadrzka kde sa to vyparuje a chladi. Dalej dva posty nadomnou, da sa zmerat aj v domacich podmienkach to tlakove cidlo a da sa aj vymenit je tam pod nim spatny ventil takze na teba nevyhrkne cela napln klimatizacie A teraz moje pokracovanie, zmeral som ten ventil pri prvom merani multimetrom bol odpor 1MOhm a pri druhom 160Ohmov Aká ma byt primerana hodnota?
Červenec 20, 201015 r Ventilátory na chladiču se musí zapnout hned po zapnutí klimy na AUTO,pokud se netočí a klima chladí tak je závada nejspíš přímo ve ventilátoru,třeba uhlíky nebo přívody k nim. LUKKAS- kolika pinový to čidlo máš?Předpokládám čtyřpinový.
Červenec 20, 201015 r Ked som ti hovoril ze ti donesem VAG tak si kaslal na to, ako prve treba skusit toto, inak mozes badat a badat (totiz ked nie si odbornik tak aj tak prt najdes)
Červenec 20, 201015 r Ventilátory na chladiču se musí zapnout hned po zapnutí klimy na AUTO,pokud se netočí a klima chladí tak je závada nejspíš přímo ve ventilátoru,třeba uhlíky nebo přívody k nim. LUKKAS- kolika pinový to čidlo máš?Předpokládám čtyřpinový. Moja klima ide v poho ako som uz pisal. Len pri zapmuti klimi sa netoci ventilator. -vravys ze chyba je niekde inde vraj ventilator. Viac by som sa priklanal k prispevku od LUKKASA. Preco??? Ked mam auto zohriate na 90 a dlhsie stojim na jednom mieste napr. po agresivnejsej jazde ked nahavam chladit turbo tak sa mi v predu roztocia oba ventilatory. Ale auta za studena alebo za prevadzkovej teploty som ventilator tocit sa nevidel. Mozno sa fakt roztaca iba vtedy ked je veeeelmi teplo von a v motorovom priestore. To je iba moj nazor
Červenec 20, 201015 r Ano,roztočí se při teplotě motoru nad 90 stupňů ale to je druhej stupeň spínanej teplotním čidlem na chladiči.První stupeň ventilátorů se spouští pomocí jednotky dochlazování při zapnutí klimy nebo i teplotním čidlem. Upraveno Červenec 20, 201015 r od esař
Červenec 20, 201015 r To SnakeSK: Caf sano, VAG mam ... ale by ma zaujimalo ako chces napichnut manualnu klimatizaciu ktora nema RJ To esar: Moje cidlo tlaku klimy je len 3-pinove Podla mna by to chcelo cele rozobrat len nemam kde zdvihnut auto kedze sa ku kompresoru klimy da najlepsie dostat zo spodu ...
Červenec 20, 201015 r Pokud je třípinový tak se ohmicky změřit moc nedá.Ale jestli ti neběží ty ventilátory a pojistky sou dobrý tak to bude asi jednotkou dochlazování.
Červenec 20, 201015 r A co na nej moze byt zle? Priciny mozu byt ze zoxidovane kontakty, odpojene, alebo odpalena cela jednotka? Da sa nejako zmerat? Dakujem
Červenec 20, 201015 r No můžeš zkontrolovat připojení,někdy bývá vypálenej kontakt konektoru ale nejlepší je to zkusit vyměnit za jinou.
Červenec 21, 201015 r Když byly ty horké dny, zjistil jsem že klima nechladí. Nechal jsem ji zkontrolovat, vyčistit a doplnit. V servisu mi řekli že tam bylo málo chladiva, takže ho doplnili a provedli zkoušku těsnosti - vše v pořádku. Potom mi předvedli že klimatizace funguje a já odjel domů. Ale zjistil jsem že klima funguje cca asi 10 min a pak přestane chladit a z průduchů už jde jen teplý vzduch. Aby znova klima chladila, musel jsem auto nechat cca 1/2 hodiny "odpočinout". Potom zase na chvilku chladila a pak zase přestala a už za jízdy chladit nezačala. Vždy až po té půlhodince. Zkontroloval jsem: kompresor - při zapnutí klimy, motor jde do záběru větráky - oba se točí odzkoušeny pojistky - v pořádku. Byl jsem v servisu a na VAGu žádná chyba. Dál to zatím z nedostatku času nezkoumali a objednali mě na středu. Je ještě něco co můžu sám zkontrolovat, než do servisu pojedu? Mám klimatronic. Byl jsem v servisu (skoda-auto) a nejsem z toho vubec nadseny. Musi se vymenit kompresor - č. dílu 1J0 820 805 X - cena 7848,- Kč (to X na konci u kompresoru jsem nikde na netu nenašel - říkali něco o tom že ten starý kompresor se bude vracet, tak jestli to není takto označeno.) vysoušeč chladiciho prostoru - č. dílu 1J0 820 191 D - cena 4833,- Kč Ten typ kompresoru jsem na netu nenašel - jde nahradit i jinou verzí? Budu to shánět na vrakáči tak aby to pak pasovalo. Vysoušeč jsem na netu našel, ale u toho mě zase zarazila podstatně rozdílná cena - zde za 477,- Kč Může mi někdo poradit? Díky. P.S.: Jak jsem psal že klima jede jen cca 10 min a pak už ne, tak včera a dnes už ani po nastartování nefunguje. \\ Edit: Edit: Dnes jsem si udělal čas, očistil jsem štítek na kompresoru a zjistil že je tam jiný kompresor než mi sdělili v skoda-auto při zjištění závady klimatizace. Na štítku mám uvedeno R134a - 1J0820803K - v bazaru sháním tento typ Upraveno Červenec 25, 201015 r od Lion_K
Červenec 21, 201015 r čau kolegové i já mám problém s klimou servisák mě řekl že je problém v kompresoru nedává tlak koupil jsem nový a ted ho ptřebuju vyměnit, systém je prázdý odsátý zvládnu to v domácích podmínkách co jsem se díval tak shodit řemen 2 šrouby a 2 imbusy na hadicích,jak je to s olejem je v novem kompresoru už nalitý a kde sehnat o kroužky pod hadice. kdo ste to dělal a máte to vychytaný dejte radu dík
Červenec 21, 201015 r Měnil jem na OII kompresor gumičky jsem kupoval origo ve škoda servisu a stály asi 70 kč.Olej pokud je v kompresoru tak ho vylej a až ti to budou plnit daj ti novej a tolik kolik tam patří.Protože pokud ho tam bude víc zas to nebude fungovat(chladit) tak jak má.Vyprázdnění a vypláchnutí systému a znovu naplnění s novým olejem a doplněním chybějícího média do klimy mě stálo 814 kč.
Červenec 22, 201015 r Zdar pani. Mam taky mensi problemik. V aute mam CLIMATRONIC a nasiel som na jednej stranke ako ho dostat do diagnostickeho rezimu. V tom rezime ukazuje chybove kody. Ak sa niekto do toho rozumie tak mi poradte!!! 1.Ked stlacim ECON spolu s vnutornou cyrkulaciov vzduchu dostanem sa tam. A dysplay mi vypisuje toto: diagnose 4f7 00 4f9 00 4fa 00 318 00 000 00 co to znamena??? zoznam chybovych kodov mam ale myslím ze toto chybove kody niesu. Dalej. 2.Ked stlacim ECON spolu z - (uberanie stupnou) a sipkou dodola ( znizovanie otacok ventilatora) tak mi ukazuje: nejake cisla a stupne ale ani jedno z toho sa nepodoba na chybove kody. Vecsinou su to iba trojmiestne cisla. 3.A vedeli ste ze: Ked stlacite ECON a sucastne snim AUTO tak sa vam na dysplaji zobrazia namiesto stupnou celzia FARADY??? Moze niekto dat fotto climatronicu v diagnostickom rezime kde ukazuje chybove kody??? A ako sa tam dostanem??? Ďakujem za vase rady a odpovede. Upraveno Červenec 22, 201015 r od kapo1222
Červenec 22, 201015 r Mám podobný problém. O1 / 81kW. Climatronic Klima se tvari jako ze funguje, ale zkratka fouka normalne teply jako v ECCO rezimu. Chladivo i tlak overene v poradku. Elmag spojka spina/rozpina a kompresorem toci (je to citit a overeno i vizualne pri bezicim motoru), mensi vrtule se taky pri zapnuti klimy roztoci. Obe trubky jsou teple a VAG neukazoval zadnou chybu. Po navratu z dovolene pujde tedy do velkeho servisu, ale jeslti je jeste moznost s necim zahybat/do neceho klepnout co by mohlo na pristi dva dny pomoct, byl bych moc rad :-) Servis na ktery jsem cestou narazil jeste rikal ze muze byt neco se slunecnim sensorem na palubce, nebo spinaci oken a podobne ale to se mi nezda - vyparnik by se mel nachladit vzdycky kdyz se kompresor toci, ne? Pripadne jestli se muze tocit kompresor pri pohledu od drazkovaneho remene a pritom vevnitr byt mrtvy? Edit: Zapoměl jsem dodat rozuzlení - byl to mrtvý kompresor, cosi utrženého uvnitř. Zvenku to poznat nebylo :-( Upraveno Červen 12, 201114 r od Tomáš Vokoun
Červenec 23, 201015 r Zdar pani. Mam taky mensi problemik. V aute mam CLIMATRONIC a nasiel som na jednej stranke ako ho dostat do diagnostickeho rezimu. V tom rezime ukazuje chybove kody. Ak sa niekto do toho rozumie tak mi poradte!!! 1.Ked stlacim ECON spolu s vnutornou cyrkulaciov vzduchu dostanem sa tam. A dysplay mi vypisuje toto: diagnose 4f7 00 4f9 00 4fa 00 318 00 000 00 co to znamena??? zoznam chybovych kodov mam ale myslím ze toto chybove kody niesu. Dalej. 2.Ked stlacim ECON spolu z - (uberanie stupnou) a sipkou dodola ( znizovanie otacok ventilatora) tak mi ukazuje: nejake cisla a stupne ale ani jedno z toho sa nepodoba na chybove kody. Vecsinou su to iba trojmiestne cisla. 3.A vedeli ste ze: Ked stlacite ECON a sucastne snim AUTO tak sa vam na dysplaji zobrazia namiesto stupnou celzia FARADY??? Moze niekto dat fotto climatronicu v diagnostickom rezime kde ukazuje chybove kody??? A ako sa tam dostanem??? Ďakujem za vase rady a odpovede. Ahoj mam tiež problem s klímou a našiel som odkaz na climatronsoft: priamo to zobrazuje chybové hlásenie, stačí ten tvoj kód vložiť do druhého riadku bez 00 na konci a napíše chybu. Upraveno Červenec 23, 201015 r od krikso
Červenec 23, 201015 r no nejako to nechce zobraziť url, je to na stránke skodaoctavia.cz/zajimavosti/Climatronic.htm Upraveno Červenec 23, 201015 r od krikso
Červenec 24, 201015 r No dakujem velmi pekne. Ja som to zadaval pred tym aj do toho druheho riadku ale aj z nulami. Nevedel som ze to treba tam dat bez nul. Dikes Pomohol si mi a veľmi. maj sa.
Červenec 24, 201015 r Pocujte. Vsetky chyby co mi ukazal climatronic som zmazal ale ostala mi tam jedna chyba stale neda sa zmazat chyba je 4fa - servomotor podtlakovej klapky climatronicu. Nevieto co stym a kolko by to stalo alebo da sa to nejako opravyt???? A naco je ten servomotor???? Podotykam climatronic mi ide v poho len by mohol fukat aj troska chladnejsi vzduch. Dakujem za rady. A este jedna chyba sa mi stale zobrazuje chyba 318-tlakovi spinac klimatizacie CLIMATRONIC neviete co stym?? Upraveno Červenec 28, 201015 r od kapo1222
Červenec 29, 201015 r Nikto nic nevie co stymy mojimi chybami??? Mozu byt na vine tie chyby ze sa mi neroztocia ventilatory ked zapnem klimu na auto???? proim poradte
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.