Přejít na obsah

umístění USB v interiéru

Doporučené příspěvky

jen taková malá anketa, nebo spíš inspirace. Kam dát usb konektor od rádia na 2m kabelu po interiéru auta. pro připojení flashdisku. umístit na pevno nebo nechat jen tak kabel např v kastlíku volně? Řešil jste to někdo?

nechal bych ho v kastlíku.. ještě by bylo pěkný místo vedle tlačítka vyhřívání oken, ale tam by flashka dost překážela :feve: nebo pokud nemáš nápoják, tak do toho plastu nalevo od rádia... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nechal bych ho v kastlíku.. ještě by bylo pěkný místo vedle tlačítka vyhřívání oken, ale tam by flashka dost překážela :feve: nebo pokud nemáš nápoják, tak do toho plastu nalevo od rádia... ;)

souhlas dakiem já ho mám v kastlíku a spokojen nikde jinde si jej neumímk představit :)

Odkaz ke komentáři

Já mám USB včetně integrované SD čtečky přímo v panelu rádia . Mám ale jiný dotaz, z USB tahám nápájení na GPS navigaci. Problém je v tom, že z nějakého důvodu po cca 15 minutách dojte na USB ke změně stavu na přenos dat a navigace ukončí mapové aplikace. Na USB konektoru jsem zaizoloval prostřední dva piny (ďatový provoz) a zachoval jsem pouze napájení, ale i po této úpravě je stav stejný. Nemáte někdo radu, jak USB použit pouze jako zdroj 5V . Jedná se klasické USB A . Předpokládám, že z USBčka leze trvale 5V, které nekolísají. Jediné co mě napadá je, že při zhoupnutí napětí si navigace myslí, že byla odpojena a znovu připojena a tímto okčekává datový provoz .

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Já mám USB včetně integrované SD čtečky přímo v panelu rádia . Mám ale jiný dotaz, z USB tahám nápájení na GPS navigaci. Problém je v tom, že z nějakého důvodu po cca 15 minutách dojte na USB ke změně stavu na přenos dat a navigace ukončí mapové aplikace. Na USB konektoru jsem zaizoloval prostřední dva piny (ďatový provoz) a zachoval jsem pouze napájení, ale i po této úpravě je stav stejný. Nemáte někdo radu, jak USB použit pouze jako zdroj 5V . Jedná se klasické USB A . Předpokládám, že z USBčka leze trvale 5V, které nekolísají. Jediné co mě napadá je, že při zhoupnutí napětí si navigace myslí, že byla odpojena a znovu připojena a tímto okčekává datový provoz .

A nevypina autoradio napajeni USB? pokud se tedy zadny dat. prenos nedeje?

Odkaz ke komentáři

A nevypina autoradio napajeni USB? pokud se tedy zadny dat. prenos nedeje?

Radio napájení nevypíná, protože i při datovém přenosu to stále navigaci napájí. Navigace je vybavena SD kartou a mám ten pocit, že USB na rádiu to bere jako další externí audio vstup a očekává, že se bude něco posílat. Další věc mě napadá, zda-li při jízdě alternátor není přičinou zakolísání napětí v baterce a následně v rádiu. To by navigace pohasla a znovu se zapla, ale už do datového přenosu. Jenomže mě se nevypne, ale rovnou přepne do dat.provozu. Chtěl bych to vyřešit, protože navigaci mám na přísavce na čelním skle a USB kabel mi k rádiu stačí cca 30 cm - samonavíjecí.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Ja mam radio Clarion radu sedmset neco. Koupil jsem nejvyssi radu prave kvuli tomu, aby mi flashka necumela z radia ven. Kablik jsem puvodne chtel dat do schranky pred spolujezdcem, ale vypadalo to, ze bych toho musel dost rozsroubovat a navic delat do kastliku zezadu diru (musi jit protahnout konektor). Tak jsem to protahl spodem pod ovladani klimatizace, tedy do mista, kam se odkladaji treba bryle (pred popelnikem). Nic se nemuselo rozdelavat, necha se to protahnout mezi plasty. Pak jsem to vylepsil a oboustrannou lepici paskou to nalepil zespodu na stredovy panel (tedy pod ovladani klimy). Jen ja vim, ze to tam je a pripadny lapka by si toho nemel vsimnout. Ani se zasunutou flashkou neni nic videt (mam bez ledky malou kovovou). A funguje to skvele.

Odkaz ke komentáři

• o 5 měsíců později...
  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...