Přejít na obsah

Olej do Fabie 1,4 16V 74 kW


Brizka

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím, mám takovej malej problém (jedná se o fábu 1.4 16v 74kw) dnes jsem si nechal vymenit olej, puvodní byl shell helix ultra 5w40, novej je Castrol EDGE Turbo Diesel 5W-40, a vtom je ten problém je určen pro turbo diesel, ptal jsem se toho mechoše co to vyměnoval proč tam leje olej pro diesla a on na to že to splnujě normu VW 502 00/505 00/505 01 :rtfm: .(na obalu je to taky psané) a že se nemám bát :feve: ale chtěl jsem se pro jistotu zeptat i vás profesionálu na váš názor zda to tak mužu nechat :help: děkuju

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdravim, momentalne mam v motore 16v 74 kw olej Castrol Magnatec 5w40 a rozmyslam nad pripadnym postupnym dolievanim oleja Castrol SLX Professional 5w40( VW 502.00/505.00), Valvoline Maxlife 5w40(VW 502.00/505.00), Castrol Edge TurboDiesel 5w40(VW 502.00, 505.01, 505.00).... Zo spominanych olejov mi vsak stale vychadza v baleni 4l najlacnejsie Magnatec 5w40 (33,30 eur/4l).... hoci ho momentalne mam cerstvo v motore ( servisny interval)...ale pocul som o nom vela blbych zvesti, tak neviem... ostatne vychadzaju drahsie: Valvoline Maxlife 5w40 (42 eur /4l) , Castrol SLX Pro 5w40 ( 57 eur/4l) - to je asi dost drahy luxus na dolievanie zrejme, ale chcem sa opytat, ci s nim ma niekto skusenost v tomto motore (16v 74 kw) a aky je a ci sa to za tu cenu naozaj oplati... dik. ... No a Edge TurboDiesel 5w40 je za prekvapivych pre mna 36,90 eur/4l .... Takze by som Vas chcel poprosit mozne rady vybrat co najlepsie za co pokial mozno najlacnejsie a najkvalitnejsie :) Som otvoreny aj inym nazorom, na znacke az tak koniec koncov nezalezi, skor na tej cene, norme a kvalite. Vdaka vopred za Vas cas a odpovede.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když si v hospodě objednáš budějovickou dvanáctku, budeš rád za to, že ti ji hospodskej postupně jak budeš upíjet, bude dolívat "smíchovem" ??? Alebo keď už budeme na tom Slovaču, keď si dáš Šariš, budeš vďačný za dolievanie banskobystrickým Urpínom??? Ak si na obidve otázky odpovieš NIE!, nemal by si ani nič také podobné robiť svojmu motoru...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Michat pivo by byl hrich kol1

BlackAgent: Ono zalezi i na tom, kolik jako budes asi dolivat od vymeny k vymene? Jestli dolejes 0,5-1litr oleje, tak se nemuze nic stat. To jestli to bude jina znacka oleje, nijak nevadi, pokud bude mit stejnou specifikaci jako olej co je v motoru. Takze z tohodle bych si urcite hlavu nedelal a pri potrebe bych ho tam klidne dolil.

Je takove pravidlo, ze kvalitnejsi nebo stejne kvalitni olej muzes klidne dolit do motoru. Ovsem nemuzes dolivat horsi kvalitu olejem jelikos bys zhorsil mazaci shopnosti oleje v motoru atp.

Takze tady je to spise jako ze bys chtel dolit do 12° Budvaru trochu 12° Plzne -_-

Jestli ti ten motor zere olej ve vecimn mnozstvi, tak bych se spis podival po nejakem slusnem=znackovem oleji 10w40 s danou normou pro VW. Jednak by se melo lehce snizit zrani oleje a na druhou stranu je tento olej daleko levnejsi. Pritom plne dostacujici pro tento motor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Oba jsou určitě vysoce kvalitní, takže bych dal předost která značka se mi líbí. Jinak já už bych tady ani neměl vlastně psát, jelikoš už nejsem majitelem Fabie :D Ale právě vážně pokoukávám jak jinak než po VW a konkrétně Golf 4. Tak uvidíme jak to dopadne. Ideálně bych chtěl asi sehnat právě motor 1,4 16V bo ty motory jsou dobré, tak snad seženu za dobré prašule.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pan.beri: Já osobně bych se podíval po jiném motoru, tohle je špatná volba, jak sám píšeš to že to bude žrát olej je velice pravděpodobné. A to už ani nemluvím o té cene za 12roku staré auto. Za ty peníze seženeš 1,9 TDI a nemusíš řešit vestavbu plynu a další prkotiny. Nehledě na to, že to TDI pojede lépe a z malou spotřebou. Já sám teď budu přesedlávat na Golfa 4 a i ten se dá sehnat v TDI za slušné peníze kolem 80 v kombíku s dobrou výbavou, a svezení je proti Fabii ještě lepší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Zdravím všechny. Potřebuji poradit, koupil jsem motorový olej Q8 formula Advanced 10w40, kde na nálepce je vw 505.00. Ale podle příručky k autu mohu použít jen olej s normou vw 501.01, 502.00 a 504.00. Teď nevím, jestli tento olej mohu použít. Fabia 1, 1.4 , 16v, 74 kW r.v. 2002. benzín. Díky

Editováno: , autor: 507922
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...