Přejít na obsah

dodělaní neorigo centrálu+DO Rakso


rakso.cz

Doporučené příspěvky

Přesně jak říkáš, když je zamčený volant, tak se ty klíče dají rozlomit. Chce to opatrně otáčet klíčem a zároveň pohybovat volantem a v životě ten klíč potom nemůže prasknout. S tím, že se ti stane, že se při startování zamkneš, zkus chytit ten klíč, až za těma tlačítkama (u té planžety). Já tak startuju bezproblému, že bych se zamknul... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevíte jestli ještě platí v eshopu rakso.cz ta sleva pro členy škodafóra?

Mají je tam teď za 1240,- Kč (MAX 686 Octavia) nevím čím se liší od MAX 686 za 960,- Kč.

Mám originál škodovácký alarm s imobilizér a centrálem. Jsou ty vystřelovací klíče přímo na toto??

To, že musím vytáhnout čip imobilizéru ze stávajících klíčů do vystřelováků chápu, ale myslím zbytek.

Dík za odpověď chlapy!

Tak jsem se vcera zajimal o tu slevu pro cleny a bohuzel mi bylo oznameno ze uz neplati.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozdíl je ten, že MAX 686 Octavia má elektriku upravenou do Octavie (obsahuje i návod na montáž do Octavie), kdežto ten MAX 686 je univerzální do každého auta, takže se potom musí upravit...

no, já v autě nemám komfortní jednotku. mám origo centrál a dodělávanou dálku (takovej ten přívěšek, ale od škodovky). tak by mě zajímalo, jestli má pro mě cenu kupovat ten pro octavii. jestli se to napojuje nějak na komfortku, či co...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jak bych to řekl, to DO od Raksa se zapojí do dveří na 2 vodiče (jsou ve svazku drátů v těch dveřích), do kterých to DO vysílá zamykací/odemykací impuls, tak jako bys zamykal/odemykal ručně klíčem. Neboj určitě ti to půjde(mě to jde a ty máš tu samou výbavu co mám já, tak musí jít i tobě) a bude to 100x lepší mít vše v jednom (DO a klíč) než to nosit na kličích zvlášť... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak už nemusíš. dneska sem se bavil tady kousek od nás s autoelektrikářem a ten mi řekl, že když auto nemá komfortku a nechci dojezd oken, tak mi stačí ten univerzální a mantáž bude do 500,- + vybroušení planžety 150,-/ks... takže to tu pětistovku oželím a nechám si to udělat od něj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

KUP ORIGINAL !!!! KUP ORIGINAL !!!! KUP ORIGINAL !!!! KUP ORIGINAL !!!!

ja už bych ted nešel do ničeho jineho

Ten dalkač co prodava rakso je prej přizpusobenej pro Octavii ale neni, elektrikař se tim pajzal dlouho jak svina. Teda aspon s tím mým kouskem.

Klič praskl po pár měsících. Prostě jdi do originálu. Ten jeden vystřelovak budeš mít na dlouho, a zalohu maš ten co maš ted, takže ok!

Jo počkat, skodovka chce jen za ten klič 2500kč ?? to je blbost, to bude i s tou jednotkou ne ?

Vystrelovak stoji ve skodovce jen jeden kus cca 2700,- ..jen ovladac do vystrelovaku stoji 1700,- v etce.... u starsich octavii do r2001 je problem ze bez uprav na 3gen komfort. s. nebudou chodit DO , ale kazdopadne origo je origo ! , tyhle nekvalitni polske nahrazky maji k originalu daleko, kamarad mel uz ten novejsi typ a neprezil ani jeden pad z cca metru (holt nekvalitni krehky plast, i konstrkcne jine spojeni pomoci sroubku), me spadly orig klice uz nekolikrat jednou i do kaluze a bezproblemu, a precijen klice ma clovek porad v ruce...

Ted sem prodaval sadu sklopnych klicu se zamkama sousedovi co se mu taky rozpadla tahle "levna" nahrazka, a je max spokojeny...

Editováno: , autor: JasteR
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim. Koupil jsem si taky alarm od Raksa, ale v současné době řešim jak vyndat tyčku imo z původních klíčů. Nemáte s tím někdo zkušenost jak to udělat bez poškození klíče ? :help: Jinak přidávám fotografie originálního klíče a klíče od Raksa. Originál je z měkčenýho plastu a Rakso je z tvrdého plastu, který podle mě při pádu praskne. Rozhodně není kvalitní jako originál. Jinak vyzkoušel jsem do ovladače planžetu z původního klíče a jak to vypadá půjde to zaměnit. Pružina v ovladačích Rakso není kvalitní a tlačítko pro otvírání nešlo hladce jako u originálu.

post-12999-1233081428_thumb.jpg

post-12999-1233081490_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevydržel jsem a ještě chvíli jsem hledal na fóru. Dle rad stačí nahřát horkovzduškou. Mě stačil fén. POZOR. Skleněnou tyčinka jsem po nahřátí podebral hodinářskym šroubováčkem a ta přeletěla koupelnu a dopadla do plastové vany (naštěstí). Vypadá, že není poškozená.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím.

Mám problém s imobilizérem.

Zakoupil jsem u rakso.cz tyto vystřelovací klíče a protože mám pouze jeden originální klíč, tak jsem na rakso.cz přikoupil i immo čip II generace. Jedná se o Octavii r.v. 99, starý model, komplet před faceliftem.

Bohužel, při vyndavání originálního čipu immo se mi ho podařilo rozlomit. Takže jsem chtěl přizpůsobit ten nový immo čip. Zjistil jsem si pin immobilizéru a když se pomocí vagu snažím nový immobilizér přizpůsobit, rychle se rozbliká ikonka imobilizéru na budíkách a auto nejde nastartovat. Po novém zadání pinu, lze auto nouzově nastartovat. V paměti závad je: "01179 - Programovani klicku chybne" a někdy i "Slabý signál klíčku nebo imobilizéru nebo tak nějak."

Posupuji podle VISu: jako login zadám pin imobilizéru, pak přizpůsobení, kanál 21 a hodnotu změním na počet klíčů, které chci přizpůsobit tzn 1. Když dám uložit, tak se tam hned místo 1 objeví 0.

Neví někdo prosím kde mi mohl být problém? Co dělám nebo co je špatně? :help:

Předem díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V popisku imobilizéru pro I generaci je na rakso.cz, že je jen pro felicie. Navíc je podle fotky nějakej koskatej. Já měl origo v kličku skleněný váleček. I když jsem hledal software na zjištění pinu imobilizéru a narazil jsem na soft, který umí jen I generaci, tak ve vypsaných vozech vůbec octavia nebyla.

Dá se nějak zjistit generace imobilizérzu třeba podle čísla budíků? Tady je výpis z vagu:

Číslo dílu řídícího modulu: 1U1 919 033 G

Komponent a/nebo - verze: A+-KOMBIINSTR. VDO V19

Kódodvání softwaru: 02140

Kód opravny: WSC 31480

Dodatečná informace: IMMO-IDENTNR: SKZ7Z0W0138016

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...