Přejít na obsah

Byli jste na vojne ?


maros

Doporučené příspěvky

necelej rok nástup leden 96 jako doplnění stavu do V.U. 2492 1. spojovací brigáda Písek Purkratice

první měsíc moszeovka (nemužu jí od tý doby ani slyšet)

zbytek prapor zabezpečení jako mechanik na NZ vzhledem k vlhkosti vzduchu se auta moc neukládaly tak jsem buď hrabal sníh nebo pak sekal trávu křovinořezem nebo hrabal to co se posekalo

v něčem to bylo dobrý v něčem ztráta času každopádně mi to dalo do života dost a je dobrý si i zažít, že prostě Musíš něco udělat protože to je rozkaz i když víš, že by to mělo mnohem jednodušší řešení.

Na co nikdy nezapomenu bylo jak sme se připravovaly týden na příjezd delegace z Francie a museli sme ručně odkopat zarostlej kopeček u plotu ten jako blbci 10m dál kolečkama složit na hromadu ze který se to ručně házelo na V3S a z ní po 200m ručně shazovalo do vyjetých kolejí v cestě do Písku. makali sme na tom 4dny a 5tej den to stejně zakryli maskovací sítí

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podzim 1990 - jaro 1992, půl roku jsem byl v Olomouci PŠ řidiči (čislo nevim, ale byli to Žižkovo kasárna u řeky), zbytek Bechyně VÚ 7499 řidič T 815, nebylo to tak špatný, člověk má zkusit všechno. DNEŠNÍ MLÁDEŽ BY VOJNU POTŘEBOVALA JAKO KOZA DRBÁNÍ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podzim 95-96 1.brigáda chemické obrany Liberec -řidič strojník elektrocentrály ,měsíc kurzu v Kutný Hoře na elektrocentrály.Pak zpět do Liberce.Horní kasárna rota RVT (rota výcvikové techniky) jako stařší řidič instruktor T-815 pak PV3S.Jako řidič jsem se moc nepovozil a jediný co jsme perfektně řídily tak košťata a hadry na podlahu.Jinak rok života v pr.... Ale aspoň je na co vzpomínat.:p

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo. VÚ 7082 Kolín 1. smíšený pluk REB - 6.rota ( http://www.vets.estranky.cz/fotoalbum/vojenske-prostory/vojensky-utvar-kolin )

Do C 26.9.1996 - řidič-strojník elektrocentrály + řidič strojník CAS 32 T148.

Předvojenský řidičák na V3S, pak na vojně URAL 375 (anténová rušička, + elektrocentrála vlek = celá sestava přes 20tun) a TATRA 148 - valník s plachtou.

Díky tý CASce a tomu že jsme byli na celém útvaru 2 na ní, tak jsme měli furt nějakou hotovost :aggressive:

Jinak souhlasím s Jirkou 410! Mladý by to potřebovali jako koza drbání!!! Teď je mezi nima hrozná anarchie.....

Editováno: , autor: Dodo-Kolín
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem špagát - nejdřív měsíc v Žilině a pak ve Kbelích u RBZ (rota bojového zabezpečení) - pomocník dozorčího útvaru každých 36 hodin, ve volných chvílích Zástupce náčelníka proviantní služby.

Pak se mi (1992) narodila dcera, tak jsem to uhrál na pětikvalt. Někde tu moji žádost ale založili, tak se mi přijely dvě gumy ze Starý Boleslavi (velitelství letectva?) omluvit a byl jsem propuštěn na "trvalou dovolenou" po šesti měsících.

Nevzpomínám na to špatně.

Editováno: , autor: Jenda69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

1.1.1999 - 22.12.1999 VÚ 7214 Čáslav-Chotusice

Starší OPERÁTOR světlometu na ZILu ;)

První 3 měsíce přijímač BRNO - Slatina, můžu říct, že jsme se teda nenudili, jako jinde. 14 dní na letišti ( sloužila se tady Ostrá hotovost - dva MIG 21 střežili území ČR ), tam to prostě muselo klapat. Pak 14 dní na letce, no tam to byl KOPR, ale jinak vzpomínky super :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Byl, 1989 - 91, nástup samozřejmě na 730 k VÚ4341 Chomutov, na přijímač + Speciální škola k VP Zvolen, kasárna na Podborové, od prosince 1989 až do konce vojny VU8184 Žatec - PVOS, mechanik zařízení VS11-M Samechov....

Osobní zbraní mi byl šroubovák, plnou polní brašna s měřákem a páječkou, maskáčema kalhoty od "sedmdesátek" a bundoška + sálovky (sandály) = sloužil jsem 90% doby na velitelském stanovišti Záp. voj. okruhu PVOS jako mechanik vyhodnocovacího zařízení k radarům (ČVO 661) v bojové směně - a protože nás bylo 15 místo 32, sloužilo se 24/7...

A protože jsem se 4 roky po vojně na sr*čku rozmlátil na motorce (ne vlastní vinou ke všemu), tak mám ekvivalent modrý - vyřazen ze zdravotních důvodů z evidence záložníků. Takže všude píšu že jsem nevoják - a přesto mám svoje "odkroucený"...

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

VÚ 6793 - 1. výcviková základna chemického vojska Liberec - starší laborant, kurde tenkrát byla tuhá zima a okna stály za prd. Navíc po 22:00 hod. vypínali topení, asi si řekli, že u nás na Valachách jsme na zimu zvyklí :-).

pak VÚ 3259 Hranice n./M., tady po 6 měs. už jako zástupce výkoňáka, takže Hranice byly už vcelku poklidné.

ZZ-TOP 2002

Nebylo to ani nejhorší a ani nejlepší. Sralo mě, že jsem přišel o plat za jeden rok, ale co, byla prdel a mělo to něco do sebe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...